Caesarin lohi

Caesarin uunilohi
600–800 g fileoitua lohta tai kirjolohta
50 g (2 dl) raastettua parmesaania
noin 2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 tl dijoninsinappia
ripaus mustapippuria
1 tlk anjovisfileitä
hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

1. Aseta filee sopivan kokoiseen uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Sekoita öljystä ja
parmesaanista sopivan notkea tahna ja mausta se sinapilla ja murskatulla valkosipulilla
ja mustapippurilla.

Sivele tahna lohen pintaan.

2. Valuta anjovikset ja asettele ne ristikoksi kalan pinnalle.

3. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

Sirottele kypsän kalan pinnalle silputtua persiljaa tai ruohosipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 220 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lohifilee82g160kcal15.3g0g11.1g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl1.1g1.5kcal0.1g0.1g0.1g0g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g5.5g21kcal1.8g0g1.5g0g
Anjovis-filee, 1 kpl3.3g6.9kcal0.3g0.5g0.4g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Persilja 0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 3.1g27kcal0g0g3.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana193g435kcal35.2g1.4g32.4g0g
Valittu annoskoko96g218kcal17.6g0.7g16.2g0g
Annoskoko puolitettuna48g109kcal8.8g0.4g8.1g0g
Arvot/100g100g226kcal18.3g0.7g16.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=136969