Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu56g14kcal0.6g2.6g0.2g1g
Selleri, annos 50g28g3.9kcal0.3g0.8g0g0g
Porkkana 56g18kcal0.3g3.1g0.1g1.4g
Vesi, vesijohtovesi 563g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)5.6g15kcal0.7g0.7g1g0g
Maustepippuri, annos 1g1.4g0kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 56g43kcal1.1g8.7g0.1g0.6g
Kantarelli eli keltavahvero84g17kcal2.1g1g0.4g1.6g
Purjosipuli14g2.7kcal0.3g0.3g0g0.3g
Lenkkimakkara, keskiarvo 113g258kcal11g8.6g20.1g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.6g5.9kcal0.4g0.9g0g0.1g
Persilja8.4g1kcal0.1g0.1g0g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1984g756kcal33.8g53.6g43.8g11.6g
Valittu annoskoko992g378kcal16.9g26.8g21.9g5.8g
Annoskoko puolitettuna496g189kcal8.5g13.4g11g2.9g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436638