Caesarin lohi

Caesarin uunilohi
600–800 g fileoitua lohta tai kirjolohta
50 g (2 dl) raastettua parmesaania
noin 2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 tl dijoninsinappia
ripaus mustapippuria
1 tlk anjovisfileitä
hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

1. Aseta filee sopivan kokoiseen uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Sekoita öljystä ja
parmesaanista sopivan notkea tahna ja mausta se sinapilla ja murskatulla valkosipulilla
ja mustapippurilla.

Sivele tahna lohen pintaan.

2. Valuta anjovikset ja asettele ne ristikoksi kalan pinnalle.

3. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

Sirottele kypsän kalan pinnalle silputtua persiljaa tai ruohosipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 220 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lohifilee1875g3656kcal350.6g0g253.1g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl25g35kcal1.2g2.3g2.4g0g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g125g488kcal41.3g0g35g0g
Anjovis-filee, 1 kpl75g158kcal7.1g10.5g9.7g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g18g18kcal1.4g2.9g0.1g0.3g
Persilja 13g3.4kcal0.2g0.1g0g1g
Oliiviöljy 70g619kcal0g0g70g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4400g9954kcal803.6g31.6g740.6g2.6g
Valittu annoskoko2200g4977kcal401.8g15.8g370.3g1.3g
Annoskoko puolitettuna1100g2489kcal200.9g7.9g185.2g0.7g
Arvot/100g100g226kcal18.3g0.7g16.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=136969