Poronkäristys lapin malliin

Laita valurautapata levylle lämpeämään.

Kuumenna pata ja lisää sitten silava.

Anna silavan ruskistua ja lisää sitten voi ja jäinen liha.

Ruskista liha.

Lisää sipuli, pippuri, suola ja vesi.

Anna lihan hautua hiljalleen poristen.

Tarkista maku.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 286 grammaa

Suopursu54
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha83g106kcal18g0g3.7g0g
Voi 40% rasvaa 8.3g31kcal0.2g0.2g3.4g0g
Sipuli (kuorittu)42g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 133g0kcal0g0g0g0g
Pekoni, raaka (Pirkka), annos 50g15g42kcal2.1g0.1g3.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana572g392kcal42g6.2g21.8g2.4g
Valittu annoskoko286g196kcal21g3.1g10.9g1.2g
Annoskoko puolitettuna143g98kcal10.5g1.6g5.5g0.6g
Arvot/100g100g69kcal7.3g1.1g3.8g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=157585