Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 180g63kcal8.3g3.5g0.5g4.5g
Porkkana 90g29kcal0.6g5g0.2g2.3g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Purjosipuli 195g45kcal3.5g4.7g0.4g4.1g
Kirjolohifile225g374kcal37.6g0g24.8g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 68g597kcal0g0g67.5g0g
Selleri, annos 50g90g13kcal0.9g2.7g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso3g8.4kcal0.2g1.5g0.2g0g
Fenkoli, annos 100g150g47kcal1.9g10.9g0.3g4.6g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 75g16kcal0.2g1.2g0g0.1g
Tilli, tuore 45g14kcal1.7g0.4g0.4g0.9g
Valkosipuli 7.5g8.1kcal0.6g1.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2436g2474kcal113.4g70.8g189g36.4g
Valittu annoskoko1218g1237kcal56.7g35.4g94.5g18.2g
Annoskoko puolitettuna609g619kcal28.4g17.7g47.3g9.1g
Arvot/100g100g102kcal4.7g2.9g7.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=264177