Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 240g84kcal11.1g4.7g0.7g6g
Porkkana 120g39kcal0.7g6.7g0.2g3.1g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Purjosipuli 260g60kcal4.7g6.2g0.5g5.5g
Kirjolohifile300g498kcal50.1g0g33g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 90g796kcal0g0g90g0g
Selleri, annos 50g120g17kcal1.2g3.6g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso4g11kcal0.3g2g0.2g0g
Fenkoli, annos 100g200g62kcal2.5g14.6g0.4g6.2g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 100g22kcal0.3g1.6g0g0.1g
Tilli, tuore 60g18kcal2.2g0.5g0.5g1.3g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3248g3299kcal151g94.6g251.6g48.8g
Valittu annoskoko1624g1650kcal75.5g47.3g125.8g24.4g
Annoskoko puolitettuna812g825kcal37.8g23.7g62.9g12.2g
Arvot/100g100g102kcal4.6g2.9g7.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=264177