Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 300g105kcal13.9g5.9g0.9g7.5g
Porkkana 150g49kcal0.9g8.3g0.3g3.8g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Purjosipuli 325g74kcal5.9g7.8g0.6g6.8g
Kirjolohifile375g623kcal62.6g0g41.3g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 113g995kcal0g0g112.5g0g
Selleri, annos 50g150g21kcal1.5g4.5g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso5g14kcal0.4g2.5g0.3g0g
Fenkoli, annos 100g250g78kcal3.1g18.2g0.5g7.7g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 125g27kcal0.4g2g0g0.1g
Tilli, tuore 75g23kcal2.8g0.7g0.6g1.6g
Valkosipuli 13g14kcal1g2g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4060g4124kcal188.8g118.2g314.8g60.6g
Valittu annoskoko2030g2062kcal94.4g59.1g157.4g30.3g
Annoskoko puolitettuna1015g1031kcal47.2g29.6g78.7g15.2g
Arvot/100g100g102kcal4.7g2.9g7.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=264177