Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 360g126kcal16.6g7g1.1g9g
Porkkana 180g59kcal1.1g10g0.4g4.6g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Purjosipuli 390g89kcal7.1g9.4g0.8g8.2g
Kirjolohifile450g747kcal75.2g0g49.5g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 135g1194kcal0g0g135g0g
Selleri, annos 50g180g25kcal1.8g5.4g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso6g17kcal0.5g2.9g0.4g0g
Fenkoli, annos 100g300g93kcal3.7g21.9g0.6g9.3g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 150g32kcal0.5g2.4g0g0.2g
Tilli, tuore 90g27kcal3.3g0.8g0.7g1.9g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4872g4948kcal226.6g141.6g378g73.2g
Valittu annoskoko2436g2474kcal113.3g70.8g189g36.6g
Annoskoko puolitettuna1218g1237kcal56.7g35.4g94.5g18.3g
Arvot/100g100g102kcal4.7g2.9g7.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=264177