Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 420g147kcal19.4g8.2g1.3g10.5g
Porkkana 210g69kcal1.3g11.7g0.4g5.4g
Sipuli (kuorittu)210g57kcal2.7g10.1g0.4g3.6g
Purjosipuli 455g104kcal8.2g10.9g0.9g9.6g
Kirjolohifile525g872kcal87.7g0.1g57.8g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 158g1393kcal0g0g157.5g0g
Selleri, annos 50g210g29kcal2.1g6.3g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso7g20kcal0.6g3.4g0.4g0g
Fenkoli, annos 100g350g109kcal4.3g25.5g0.7g10.8g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 175g38kcal0.5g2.8g0g0.2g
Tilli, tuore 105g31kcal3.9g0.9g0.8g2.2g
Valkosipuli 18g19kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5684g5773kcal264.2g165.6g440.6g85.4g
Valittu annoskoko2842g2887kcal132.1g82.8g220.3g42.7g
Annoskoko puolitettuna1421g1443kcal66.1g41.4g110.2g21.4g
Arvot/100g100g102kcal4.6g2.9g7.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=264177