Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 480g168kcal22.2g9.4g1.4g12g
Porkkana 240g79kcal1.5g13.3g0.5g6.1g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Purjosipuli 520g119kcal9.4g12.5g1g10.9g
Kirjolohifile600g996kcal100.2g0.1g66g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 180g1592kcal0g0g180g0g
Selleri, annos 50g240g34kcal2.4g7.2g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso8g22kcal0.6g3.9g0.5g0g
Fenkoli, annos 100g400g124kcal5g29.2g0.8g12.4g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 200g43kcal0.6g3.2g0g0.2g
Tilli, tuore 120g36kcal4.4g1.1g1g2.5g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6496g6598kcal302g189.4g503.6g97.2g
Valittu annoskoko3248g3299kcal151g94.7g251.8g48.6g
Annoskoko puolitettuna1624g1650kcal75.5g47.4g125.9g24.3g
Arvot/100g100g102kcal4.6g2.9g7.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=264177