Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 540g189kcal24.9g10.5g1.6g13.5g
Porkkana 270g88kcal1.7g15g0.5g6.9g
Sipuli (kuorittu)270g73kcal3.5g13g0.5g4.6g
Purjosipuli 585g134kcal10.6g14g1.2g12.3g
Kirjolohifile675g1121kcal112.7g0.1g74.3g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 203g1791kcal0g0g202.5g0g
Selleri, annos 50g270g38kcal2.7g8.1g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso9g25kcal0.7g4.4g0.5g0g
Fenkoli, annos 100g450g140kcal5.6g32.8g0.9g13.9g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 225g49kcal0.7g3.6g0g0.2g
Tilli, tuore 135g40kcal5g1.2g1.1g2.8g
Valkosipuli 23g24kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7308g7423kcal339.8g212.8g566.4g109.4g
Valittu annoskoko3654g3712kcal169.9g106.4g283.2g54.7g
Annoskoko puolitettuna1827g1856kcal85g53.2g141.6g27.4g
Arvot/100g100g102kcal4.6g2.9g7.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=264177