Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 60g21kcal2.8g1.2g0.2g1.5g
Porkkana 30g10kcal0.2g1.7g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Purjosipuli 65g15kcal1.2g1.6g0.1g1.4g
Kirjolohifile75g125kcal12.5g0g8.3g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 23g199kcal0g0g22.5g0g
Selleri, annos 50g30g4.2kcal0.3g0.9g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso1g2.8kcal0.1g0.5g0.1g0g
Fenkoli, annos 100g50g16kcal0.6g3.6g0.1g1.5g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 25g5.4kcal0.1g0.4g0g0g
Tilli, tuore 15g4.5kcal0.6g0.1g0.1g0.3g
Valkosipuli 2.5g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana812g825kcal38g23.6g63.2g12.2g
Valittu annoskoko406g412kcal19g11.8g31.6g6.1g
Annoskoko puolitettuna203g206kcal9.5g5.9g15.8g3.1g
Arvot/100g100g102kcal4.7g2.9g7.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=264177