Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 600g210kcal27.7g11.7g1.8g15g
Porkkana 300g98kcal1.9g16.7g0.6g7.6g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Purjosipuli 650g149kcal11.8g15.6g1.3g13.6g
Kirjolohifile750g1245kcal125.3g0.1g82.5g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 225g1990kcal0g0g225g0g
Selleri, annos 50g300g42kcal3g9g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso10g28kcal0.8g4.9g0.6g0g
Fenkoli, annos 100g500g155kcal6.2g36.4g1g15.5g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 250g54kcal0.8g4g0g0.3g
Tilli, tuore 150g45kcal5.5g1.3g1.2g3.1g
Valkosipuli 25g27kcal2g4.1g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8120g8248kcal377.8g236.4g629.4g121.4g
Valittu annoskoko4060g4124kcal188.9g118.2g314.7g60.7g
Annoskoko puolitettuna2030g2062kcal94.5g59.1g157.4g30.4g
Arvot/100g100g102kcal4.7g2.9g7.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=264177