Kalorilaskuri

Kuinka nopeasti keho pystyy vastaanottamaan ravintoa?

Kuinka nopeasti keho pystyy vastaanottamaan ravintoa?

Keskustelun päävalikko > Liikunta ja treenaus > Kuinka nopeasti keho pystyy vastaanottamaan ravintoa?

Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

<< Edellinen sivu 1 2 Seuraava sivu >>
 
Elikkäs,

Kiinostaa kuinka nopeasti kroppa pystyy vastaanottamaan ravintoa.. Eli lähinnä noina kovina treenipäivinä jolloin kulutus voi olla 2-3 tuhannen välillä reilun 3 tunnin rupeamassa.. kannattakaako tankata etukäteen, jälkikäteen, suorituksen aikana??? Muutenkin nuo päivät ovat tuskaisia kun pitäisi saada turpaan ahdettua luokkaa 5000 kaloria.. tulee ähky ja mielessä onkin käynyt olisiko järkevämpää alkaa "tankkaus" selkeästi etukäteen ja jatkaa tasaisemmin suoritusten perään?
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 13.11.2009
Viestejä 3
0
 

Hei Larppa77,

Ravintoa tulisi saada tasaisesti ja riittävästi pitkin päivää, etenkin jos on rankka urheilusuoritus samana päivänä. Energiatankkaus koitosta varten tulisi aloittaa jo heti aamupalalalla lisäämällä joitakin kaloireita (puhutaan sadoista) siihen. Näin jatkat pitkin päivää eli lisäät jokaisella aterialla kalorimäärää ja etenkin ennen treeniä lisäät hyvien hiilareitten määrää. Näin ehkäistään että lihaksissa todellakin on energiaa, jota hyödyntää eikä treenit mene sitten pilalle sen vuoksi, että olo tuntuu voimattomalta heti alusta asti. Mutta, koska noi sun kalorilukemut huitelee tuolla 5000kcal on sulla myös enempi varaa lipsua niihin huonoihin hiilareihin, joista sitten tulee nopeasti lyhyeksi ajaksi energiaa, mutta järjen käyttö sallittua. Kovan tason urheilijoiden on jopa PAKKO nauttia myös niitä,jotta saa energiatarpeen tyydytettyä.

Treenin jälkeen sitten joudut/saat edelleen syömään joka aterialla enemmän kuin lepipäivinä. Urheilujuomiin kannattaa tutustua tai -patukoihin. Ja itse ehkä jopa suosittelisin niitä sulle. Kannattaa tosin ottaa selvää, että mistä merkistä löytyy omia vaatimuksia parhaiten edesauttava.

Saman ongelman kanssa oon paininut itsekin. Etenkin talvisin, kun hiihdän paljon (luistellen) ja samana päivänä jos on tullut käytyä vielä salillakin, on energiakulutus huidellut helposti 3000kcal ja ylikin. Näin naisena on välillä vaikeuksia saada sitä ruokaa naamariin tarvittavat määrät, ku tuntuu ettei jaksa syödä enää mitään. Lainasinkin kirjastosta kirjan, olikos se nyt nimeltään "Urheiluravitsemus" tms ja siitä olin paljon hyötyä. Jos jaksat itsekin nähdä hieman vaivaa, suosittelen lainaamaan tuon kirjan. Sieltä löytyy niin kovien kilpaurheilijoiden, kovaa treenaavien kuntoilijoiden, nuorten/lasten, naisten, kestävyysurheilijoiden jne. omat osiot, joissa kerrotaan hyvin selkeästi mitä ja milloin mitäkin tulisi syödä.

Tsemppiä ruuan syönnin kanssa. :D
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 14.11.2009
Viestejä 4
0
 

Ainakin maratonia varten tankkaus tehdään nimenomaan edellisinä päivinä ja itse maratonpäivä normaalisti. Silloinhan se energia olisi mahdollisimman hyvin elimistön käytössä pitkän urheilusuorituksen aikana eikä lopu energiat kesken. Tosin pitkällä suorituksella kannattaa mukana olla urheilujuomaa, josta saa energiaa ja suoloja sekä tarvittaessa geelejä ja hedelmäsokeria. Rankan urheilusuorituksen jälkeen sitten hiilareita ja proteiinia palautukseen.

Otsikon kysymykseenhän en varsinaisesti vastannut, mun kroppa ottaa kyllä vastaan suorituksen aikanakin, mutta suosittelen siis lämpimästi etukäteen tankkausta pitkiä suorituksia varten.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 14.11.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 779
0
 

Sattumalta oon vähä samoja pohdiskellu mutta ihan päinvastaisesta näkökulmasta.
Mulla ei oo tullu vastaan se, että ois hankala syödä riittävästi... ihan päinvastoin. :) Mutta silti ei oo paino lähteny nousuun, ja luulen että tää mun nykyinen into liikkua suhteellisen paljon selittää sen, jälkipoltto ja tietämättäni tehty "hiilaritankkaus" joka on sattumalta osunu just edelliseen/edellisiin päiviin. Vähän leikkimielisesti oon aatellu, että miehän toimin kuin urheilija. :D

Se miks tän täällä ääneen sanon on, ku sattumalta just etin tosta tietoo ja sitä löytyi kivasti suomen olympiakomitean sivuilta, http://www.noc.fi/urheilijan_ravitsemus/
Sieltä ku niitä linkkejä selaa, löytyy paljon kaikenlaista kiinnostavaa tietoa myös tämmötteelle peruspulliaiselle. :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 14.11.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 149
0
 

Kiitti paljon kaikille neuvoista! käyn ehdottomasti lainaamassa tuon kirjan niin saa vähän hommeleihin paremmin tolkkua... Tosiaan se mikä jäi myös alunperin sanomatta oli siis se että on mietityttänyt tankkauksen osaltase että joskos sitä sitten tankkaa liikaa liian aikaisiin niin siinähän käy niin että elimistö alkaa muuntamaan ns. tankattuja hiilareita ja proteiineja rasvaksi jota taas ei tietenkään haluta mutta mutta.. kirja ja nämä neuvot auttaa varmasti pitkälle. ;)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 14.11.2009
Viestejä 3
0
 

Oikeesti mun ei tarvitse tankata normaaleja pitkiä lenkkejä varten, sillä pari tuntia juoksen ihan sujuvasti normaali glykogeenivarastoilla ja rasvoillakin. Mun syke nimittäin on niin alhainen, että pystyn käyttämään rasvaakin. Toki sen verran kannattaa katsoa, ettei pahasti ole vajeita edelliseltä päivältä. Jos on ollut isot vajeet, niin se vaikuttaa juoksuvauhtiin aika paljon (ei ole glykogeenia lihaksiin varastoituneena).

Mulla ei kyllä koskaan ole ongelmia saada kaloreita täyteen. Mä ansaitsen pitkilläkin lenkeillä ihan sairaan vähän (noin 400kcal/h - peruskulutus). Toisaalta mun mielestä on ihan helppo syödä 3000 kcal / päivä eikä olisi vaikeeta vetää enemmänkin - sehän nimenomaan on mun ongelma...
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 16.11.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 779
0
 

No hittolainen..

Mä nyt sitten tein niin että kun tiedän normi reeniviikon sisältävän kolmenapäivänä pitkä kestosta 3-4 tuntia illassa, niin jaotin vain mun viikko kulutuksen ja testaan syödä nyt oikeastaan tasaisesti joka päivä tuon n. 3000 kaloria. siinä sitä sitten on kropalle välistä tankkausta etukäteen jne.. Parin tunnin lenkin, vähän ylikin pystyy kyllä itekkin vetäsemään kohtuu mukavasti, mutta lähinnä haluaisin syödä mahdollisimman hyvin koska harjotukset sisältää myös punttisalia ja jotta lihakset pystyisi kasvamaan edes kohtuudella niin pyrkisin tarjoilemaan sitä energiaa myös siihen tarkoitukseen. :) luulen että on huono juttu jos glykogeenivarastot heiluu vähän väliä tyhjillään?? haluisin vaan osata tankata niin että kropalla olisi mahdollisimman hyvät mahikset kehittymiseen, palautumiseen jne...
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 17.11.2009
Viestejä 3
0
 

Ei ihan aiheesta mutta aiheen vierestä kyselisin.
Paljonko pitää syödä hiilareita että esim illan parituntisesta kovasta liikunnasta (spinni+ bodypump) palautuu niin että jaksaa aamulla taas vetää samaa settiä? Itse kun yritän vähähiilarisella ruokavaliolla edetä ja ilta hiilareita karttaa niin mietityttää juuri tuo palautuminen jos syö prodepainotteisesti iltaliikuntojen jälkeen?
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 20.11.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 157
0
 

 kukka1 kirjoitti...
ei ihan aiheesta mutta aiheen vierestä kyselisin.
Paljonko pitää syödä hiilareita että esim illan parituntisesta kovasta liikunnasta (spinni+ bodypump) palautuu niin että jaksaa aamulla taas vetää samaa settiä? Itse kun yritän vähähiilarisella ruokavaliolla edetä ja ilta hiilareita karttaa niin mietityttää juuri tuo palautuminen jos syö prodepainotteisesti iltaliikuntojen jälkeen?
Spinni+pumppi illalla ja sama vielä aamulla vai? Huh!
Ainakin se on melko lailla liikaa,jos et ihan huippu-urheilija ole.

Tuossa ajassa ei ehdi palautumaan kyllä mitenkään.Mutta reippaasti saat tuollaisen rääkin jälkeen hiilareita ja kaloreita syödä,vaikka onkin ilta.

Keho hyödyntää parhaiten ravinoa aamulla ja juuri liikuntasuoritusten jälkeen,joten syö ihmeessä,sillä et liho! :)
Jos jätät syömättä tai syöt vain niukasti,niin keho palautuu vielä huonommin ja alkaa hidastamaan aineenvaihduntaa(ainakin jossain vaiheessa),tulee helposti puutostiloja jne...

Mielestäni vähähiilaristen (alle100g/vrk) ruokavalioiden ongelma on juuri palautumisessa.Jos henkilö harrastaa intensiivistä liikuntaa(kuntosali,spinning,palloilulajit...),niin tällöin tulisi myös saada riittävästi hiilareita.

Vhh sopii parhaiten merkittävästi ylipainoisille ja huonon hiilareiden "sietokyvyn" omaaville vähän intensiivistä liikuntaa harrastaville ihmisille.
Ps.En halua tuputta mitään omaa tapaani ruokavalioista sen enempää,sillä tiedän aiheen olevan melko provosoiva. :D
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 20.11.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 405
0
 

Niin, kovatehoinen treeni ja laihutus: Kovilla tehoilla poltetaan paljon kaloreita mutta silloin käytetään kropan glykogeeni varastoja, vähemmän rasvoja. Jos sen lisäksi pantataan treenin jälkeen hiilihytraatteja vaikka elimistö alkaa täyttää niitä glykogeeni varastoja -> Kroppa ottaa sen jostain, jos ei muualta irtoa niin lihaksista ja sisäelimistä = katabolinen tila. Siinä minusta pahin riski. Kärjistäen paino laskee, lihakset lähtee ja läski jää :( Tämä sen pohjalta mitä olen ymmärtänyt ravinnon ja treenauksen vaikutuksista, oikaskaa joku jos olen väärässä.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 21.11.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 179
0
 

 HAL kirjoitti...
Niin, kovatehoinen treeni ja laihutus: Kovilla tehoilla poltetaan paljon kaloreita mutta silloin käytetään kropan glykogeeni varastoja, vähemmän rasvoja. Jos sen lisäksi pantataan treenin jälkeen hiilihytraatteja vaikka elimistö alkaa täyttää niitä glykogeeni varastoja -> Kroppa ottaa sen jostain, jos ei muualta irtoa niin lihaksista ja sisäelimistä = katabolinen tila. Siinä minusta pahin riski. Kärjistäen paino laskee, lihakset lähtee ja läski jää :( Tämä sen pohjalta mitä olen ymmärtänyt ravinnon ja treenauksen vaikutuksista, oikaskaa joku jos olen väärässä.
Juurikin näin! Hyvä homma!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 22.11.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 405
0
 

Itse olen ollut ketogeenisellä (eli erittäin vähän hiilareita 20-35 g/pvä) ruokavaliolla nyt parin kuukauden ajan, eli elimistöni on vaihtanut polttoainetta hiilihydraattilähtöisestä glukoosista rasvaksi. Tarkoittaen että elimistöni käyttää rasvaa energianlähteenä.
Käytännössä nähtynä olen havainnut että nimenomaan rasvakertymäni (pehmeä hölly) ovat vähentynyt ja esim. selluliitti-iho on jopa huomattavasti vähentynyt.
Olin syyskuussa lonkkaleikkauksessa joten en saanut astua toisella jalalla neljään viikkoon, jolloin luonnollisesti reisilihas ja pohjelihas kutistuivat (etenkin suuri reisilihas). Nyt olen kuitenkin saanut kuntoutettua lihaksistoa takaisin, elikkäs patti kasvaa vaikka ei niitä hiilareita nyt olekaan kehissä mukana niin runsaasti.
Havainto on myös itsellä että palautuminen on hivenen hitaampaa ja lihakset kipeytyvät ehkä herkemmin, elikkäs ne vähäiset hiilarit mitä päivässä syö kannattaisi varmaan sijoittaa suurimmaksi osaksi heti urheilusuoritteen jälkeen.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 22.11.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 55
0
 

Mua kiinnostaisi tietää, voiko kroppa tosiaan olla niinkin viisas, että osaa kuukauden tai kuukausien jälkeen vaihtaa pääpolttoaineekseen rasvan hiilarin sijaan? Ja mitä käy jos ja kun tuota hiilaria tuleekin sitten saataville normaalia enemmän vaikkapa karppauksen lopettamisen tai repsahduksen vuoksi?

Jostain muistan lukeneeni, että ensin kun glykogeenivarastot vähenee myös paino laskee reippaasti, koska tuo varasto sitoo itseensä paljon vettä. Sitten, kun hiilaria tulee taas tarjolle, niin tuo varasto ikään kuin ylitankkaa itsensä -> paino nousee paljon ja nopeasti. ja jos taas jatketaan karppaamisella, niin paino alkaa laskea aluksi nopeasti, koska tuo glykogeeni-nestevarasto tyhjenee, mutta taas seuraavalla kerralla, kun hiilaria tulee tarjolle glykogeenivarasto tankkaa edellistäkin enemmän.

Meniköhän ja muistinkohan ihan metsään? Hihi

Tuo kropan tehokkuus kiinnostaa sinällänsä, koska jos se todella toimii noin tehokkaasti, niin miksi homma ei toimi kääntäen ja nopeasti? Eikös evoluutio ole nakuttanut meihin jotain "koodia" juuri energian varastointia varten niiltä ajoilta, kun ruokaa oli saatavilla aikasta vähän ja kitukausia ihan riittävästi. Jos elimistö osaisi siis ihan muutaman kuukauden perusteella muuttaa toiminnon päinvastaiseksi niin tuo olisi todellakin aika mahtavaa! :P (Eli nyt kun ruokaa on saatavilla enemmän kuin tarpeeksi, elimistö osaisi päästää sitä "läpi" varastoimatta sitä sen kummemmin.)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 22.11.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 2802
0
 

Summasummarun syön siis hiilareita lisää ja illallakin ettei niitä ole alle 60g /vrk. Ihan kevyesti olen kyllä jaksanut monta kertaa viikossa käydä iltatreenin perään het aamulla saman setin. Aamupalaksi nautiskelen marjoista maidosta ja leseistä tehdyn smootien/pirtelön ja siinä tulee kyllä hiilareita riittävästi että jaksaa vetaista kunnon parituntisen treenin eikä ole aamulla spinnissä liian ähky olo. Pitää tänään ottaa vaikka jugurttia ja leivän käntty ilta pumpin jälkeen että jaksaa taas aamulla parituntisen setin vetää. Hiilareita yritän vältellä kuin ruttoa kun saan niistä vain lisää hiilari ja herkkuhimoa. Kun hiilarit pysyy alle 50g/vrk ei tätä ongelaa ole.
Bodypumpissahan syke ei ole korkealla kuin kyykyissä ja selkäbiisissä vaikka on rankkaa ihan koko kropalle joten en luokittele sitä yhtä rankaksi kuin juoksu tai spinni. Ei ehkä hyvä kunto vielä mutta sinnikko joka haluaa nopeasti kankkua pienemmäksi ja karkkihimosta eroon. Tuosta liikunnan tehosta itse olen kokenut sen että laihdun nopsammin kun liikun rankasti eli oletan että jälkipoltto on kovempaa silloin.Kun aloin spinnaamaan ja bodypumppailemaan kävelyn ja uinnin sijan kutistuin silmissä vaikka paino ei tippunutkaan. Olen endorfiini junkkie ja rakastan liikkua weren maku suussa ja piiiiitkään. Lähdenkin tässä ottamaan hiilareita murojen muodossa niin illalla pumpissa rauta nousee ennennäkemättömällä tavalla Pullistelee
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 22.11.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 157
0
 

Sugarmindy, elimistön glukoosivarastothan siis tyhjenevät kahdessa-kolmessa päivässä jos syödään max. 20 grammaa hiilareita per päivä. Elikkäs rasvapolttoisuus alkaa jo muutamassa päivässä. Ei tarvitse odotella kuukausia. Ketoosikisi tätä tilaa kutsutaan.
Tähän perustuu esim. Atkins, maailmassa laajalti tutkittu dietti.

Hiilaripitoisella ruokavaliolla olen itseni saanut tähän pisteeseen lihotettua, eli jos palaan takaisin vanhaan paljon ja huonoja hiilareita suosivaan ruokavaliooni lihon todellakin varmasti takaisin. Tämä ideahan perustuu myös muihin dieetteihin eli jos palaat vanhaan niin lihot.

Ja koska rasva toimii energianlähteenä, se siis tosiaankin "menee läpi" ja vie mennessään myös jo elimistöön varastoituneita rasvoja. Helppoa kuin heinänteko.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 22.11.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 55
0
 

 klonkku kirjoitti...
Sugarmindy, elimistön glukoosivarastothan siis tyhjenevät kahdessa-kolmessa päivässä jos syödään max. 20 grammaa hiilareita per päivä. Elikkäs rasvapolttoisuus alkaa jo muutamassa päivässä. Ei tarvitse odotella kuukausia. Ketoosikisi tätä tilaa kutsutaan.
Tähän perustuu esim. Atkins, maailmassa laajalti tutkittu dietti.

Hiilaripitoisella ruokavaliolla olen itseni saanut tähän pisteeseen lihotettua, eli jos palaan takaisin vanhaan paljon ja huonoja hiilareita suosivaan ruokavaliooni lihon todellakin varmasti takaisin. Tämä ideahan perustuu myös muihin dieetteihin eli jos palaat vanhaan niin lihot.

Ja koska rasva toimii energianlähteenä, se siis tosiaankin "menee läpi" ja vie mennessään myös jo elimistöön varastoituneita rasvoja. Helppoa kuin heinänteko.
Ei kun tarkoitin sitä, että miten kroppa voi todellakin mennä ikään kuin on-off noiden hiilarien kanssa ja noin nopeasti. Jos siis pääpolttoaine "oikeasti" on vuosikausia ollut hiilari, niin miten kroppa osaa kääntää itsensä heti toimimaan toisella polttoaineella? Ja miten kehitystä liikunnan, kestävyyden & voiman saralla, tulee jos ei ole sitä hiilaria tarpeeksi? Eikös tuo ketoosi ei-diabeetikolla ole eräänlainen hätäkeino selvitytyä, kun ei ole sitä pääasiallista energianlähdettä saatavilla, kun ei ole hiilaria tarjolla? Mennään ikään kuin äärirajoilla, siedettävässä hätätilassa tjms... Diabeetikolla se on taas sitten oikean hälärin paikka, ymmärtääkseni.

Jos ketokeeniset toimisivat oikeasti siis noin suorasukaisesti, niin miksi ihmisiä kehotetaan syömään paljon hiilaria? En siis tarkoita tällä hiilarin syömisellä sitä, että mätetään patonkia, suklaata ja karkkia, vaan esim hedelmiä ja täysjyvätuotteita yms. Karppauksessahan esimerkiksi kaurapuuro ja banaani etenkin olivat aika kovia kirosanoja, tai ainakin jossain välissä oli...

Tiedän tai ainakin kuvittelen tietäväni karppauksen teoreettisen idean, mutta meneeköhän se sittenkään ihan noin suoraviivaisesti, kuin olen ymmärtänyt.

Jokainen saa mussutella ihan just sitä mitä huvittaa ja parhaakseen näkee, tarkoituksena ei siis ole tyrmätä karppausta. ;)

PS: En tainnut nyt oikein osata tuoda esille sitä pointtia, mitä ajan takaa... Hämillään
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 22.11.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 2802
0
 

Ahaa, siis joo...

Lyhykäisesti se menee suurinpiirtein niin että koska elimistö haluaa käyttää glukoosia energiakseen ja se ei nyt sitä hiilihydraateista saa, niin elimistö rupeaa valmistamaan sitä itse rasvoista ja aminohapoista. Siksi niitä rasvoja kuluu ja rasvaa tulee syödä runsaasti jotta tämä tarvittava glukoosin määrä saadaan. En uskalla tämän tarkemmin selittää kun en ole lääkäri ja voi mennä termistöt sekaisin.
Itse suosin Atkinsia koska se ei aiheuta lihasmassan häviämistä, kuten nämä vähäenergiset dietit usein tuppaavat tekemään.

Hiilari ei ole itselle kirosana, vaan tämä laihdutusvaihehan on aivan eri kuin mihin sitten oikeasti pysyvästi asetutaan. Eli kyllä olisi tarkoitus siihen 70-100 g sitten pysähtyä jossa sitten saa kohtuudella sen perunan, hedelmän, leipäpalan, kaurapuuron jne. syödä.

Ja en siis itsekkään halua tuputtaa mitään, vastaan vain esitettyihin kysymyksiin. Karppaus on vain minulle itselle ollut onnistunut valinta. Kaksi kokoa pienemmät farkut nyt käytössä ja lihaskunto on kohdillaan :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 22.11.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 55
0
 

Mitä sinä klonkku syöt kovan treenin jälkeen jos urheilet illalla. Paljonko sinulla tulee hiilareita ylipäätänsä. Itse olen syönyt jotenkuten 40-60g hiilaria päivässä aamupäiväpainotteisesti ja olen kyllä jaksanut urheilla ihan kivasti vaikka välillä olo onkin sellainen ettei ole palautunut illan jumpista kun aamulla alkaa spinnipyörää polkemaan ja pumppitunnilla tankoa nostelemaan. Tunne ei ole kuin alku hetken ja sitten homma helpottuu kun lihaksiet lämpenee.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 22.11.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 157
0
 

Syön päivittäin noin 25-35 grammaa hiilareita ja ruokailut on yleensä kolme(-neljä) kertaa päivässä.
Aamupalana yleensä munakas, jolla pötkii tosi pitkälle (hiilareita 1-3 g, riippuen täytteestä). Vaihteleva päiväruoka (hiilarit 10-15 g).
Ennen salia, ratsastusta tms. (jos tiedän että on rankempaa tulossa tai on pieni nälän tunne) niin syön usein alle purkin tonnikalaa, raejuustoa, sokeritonta marjakeittoa tms.

Ilta treenailujen jälkeen syön yleensä ison ilta ruuan johon kuuluu kanaa, kalaa tai lihaa jonka lisänä runsaammin salaattia, parsaa tai vihreitä papuja tms. sekä usein raejuustoa. Hiilareita tässä se 10-20 grammaa eli pyrin sijoittamaan suurimman osan hiilareista tähän. Menee usein melko myöhäiseksi (kahdeksan-kymmenen välillä), mutta en syökään sitten muuta iltapalaa.

Näin olen kyllä jaksanut ihan hyvin rankemmatkin suoritteet. Palautumisen kannalta tuo iso ilta-ruoka on omalta kohdaltani ollut paras vaihtoehto. Jos ruokailu menee hirmu myöhäiseksi niin aikainen aamupala on tietysi vähän hankala saada alas kun ei ole vielä oikein nälkä, mutta aina se lopulta on tullut työstettyä. :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 22.11.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 55
0
 

Ok. Sillai minäkin olen syönyt kun olen tiukemmin karppaillut. Nyt kun vain tulee ahnehdittua kovatehoista liikuntaa 2-3*päivässä niin miettii juuri palautumista että jaksaa sitten seuraavassa teenissä vetää tosissaan. Tänäänki on hiilareita lähemmäs sata ja saa kyllä minulla vain lisää näläntunnetta aikaan kuin että jos olisin alemmalla hiilari grammoilla/vrk ja söisin prodepainotteisemmin. No ainakin palautumista tapahtuu tehokkaammin kun on hiilareita mistä täytellä glykogeeni varastoja.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 23.11.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 157
0
 

 kukka1 kirjoitti...
ok. Sillai minäkin olen syönyt kun olen tiukemmin karppaillut. Nyt kun vain tulee ahnehdittua kovatehoista liikuntaa 2-3*päivässä niin miettii juuri palautumista että jaksaa sitten seuraavassa teenissä vetää tosissaan. Tänäänki on hiilareita lähemmäs sata ja saa kyllä minulla vain lisää näläntunnetta aikaan kuin että jos olisin alemmalla hiilari grammoilla/vrk ja söisin prodepainotteisemmin. No ainakin palautumista tapahtuu tehokkaammin kun on hiilareita mistä täytellä glykogeeni varastoja.
2-3krt päivässä!Huh! Melkoosta menoa.Suosittelisin lisää hiilareita.
Itellä 4-5 treeniä viikossa.550g hiilareita/päivä ja yhtenä päivänä n.1000g hiilaria. Syömään!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 23.11.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 405
0
 

Tuolla treenimäärällä olen kyllä myös Ile87 kannalla eli lisäisin vielä syötyjä hiilareita. Elimistö ei pysty karpatessa ehken valmistamaan tarvittavaa määrää glukoosia kun treeni tahti on noin hurja. Omalla kohdalla urheilut ovat kuitenkin vain noin tunti päivässä ja siinäkin on välipäivinä noita leppoisampia lenkkipäiviä.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 23.11.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 55
0
 

 klonkku kirjoitti...
Tuolla treenimäärällä olen kyllä myös Ile87 kannalla eli lisäisin vielä syötyjä hiilareita. Elimistö ei pysty karpatessa ehken valmistamaan tarvittavaa määrää glukoosia kun treeni tahti on noin hurja. Omalla kohdalla urheilut ovat kuitenkin vain noin tunti päivässä ja siinäkin on välipäivinä noita leppoisampia lenkkipäiviä.
Näinpä!Ja vaikka keho meneekin ketoosin ja käyttää pääasiallisena energianlähteenä rasvoja,niin siitä huolimatta palautuminen ei ole optimaalista.

Keholta menee paljon pidempi aika muuttaa rasvat ja proteiinit tarvittavaan muotoon energiaksi,kuin mitä hiilihydraateissa menee.

Eli palautuminen on nopeampaa hiilarivoittoisella ruokavaliolla,kun treenataan intensiivisesti--->nopeampi kehittyminen,aineenvaihdunta,rasvanpoltto jne...
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 24.11.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 405
0
 

Joo lisään nuita hiilareita sellaisena päivänä jolloin tulee paljon liikuntaa. Mutta muina normi päivinä jolloin liikun 1.5h kovaa olen kyllä ihan helponoloisesti sitten jaksanut seuraavana päivänäkin liikkua hiilaripitoisen aamupalan jälkeen. 1-2* viikossa on totaali lepopäivä jolloin en tee muuta kuin koirantahtisesti löntystelen koiruuksien kanssa metsässä ja laiskottelen. Ylimääräistä kun on aikas reippaasti mitä pitäisi saada pois 15-20kg niin pyrin kovalla teholla kuluttamaan reilusti kaloreita liikunnan aikana ja sen jälkeen. Runsas hiilarien syönti kyllä laukaisee minulla ahmimis reaktion eli yhden ruisleivän kun syön niin menee helposti kolmekkin siivua. Protsku ja rasvapainotteisemmin kun syön ottaen hiilareita rehuista, marjoista, leseistä, siemenistä ja pähkinöistä sekä maito tuotteista tätä "hiilari"himoa ei ilmene mutta viljaa tai sokeria jos lisää niin se on menoa. On tää vaikeaa tämä laihduttaminen :(
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 24.11.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 157
0
 

Keho käyttää rasvoja matalilla sykkeillä tehokkaasti hyväkseen. Jos ei lainkaan syö hiilareita ja pitää energiavajetta yllä, ei glykogeenivarastot täyty. Jos lihaksissa ei ole glykogeeniä, on ihan turha kuvitella suorittavansa mitään anaerobista suoritusta, sillä erityistä nopeutta tai voimaa vaativat anaerobiset suoritukset eivät onnistu ilman lihaksiin varastoitunutta glykogeeniä, joka on helposti ja nopeasti käytettävissä muodossa olevaa energiaa. Rasvaa polttelemalla pystyy kyllä tekemään pitkiäkin urheilusuorituksia, mutta silloin urheillaa "rasvanpolttosykkeillä". Mä käyn säännöllisesti lenkillä ja jos takana on useampi vajepäivä, niin kyllä se vauhdissa näkyy eli vauhti hidastuu selvästi.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 24.11.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 779
+1
 

Tsemppiä vaan Kukka1! Ja juuri kun syöt noita hyviä hiilareita niin pysyy paketti kasassa! Sokeria ei tarvitse kukaan ja viljatuotteita on helppo vältellä, etenkin nämä vehnä ja muut hötöt ovat yhtä turhia ja on kyllä helposti poistettavissa. Kyllä meistä vielä sutjakoita tulee! :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 24.11.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 55
0
 

Niin me ollaan erilaisia. Mä jos lisään liikaa protskuja ruokavalioon, sit on koko ajan pissahätä. Jos en syö hiilareita tarpeeks, oon kiukkunen kuin ampiainen ja koko ajan tekee niitä mieli. :)
Tärkeintä lienee löytää se oma "paras" ruokavalio -- just siihen elämäntilanteeseen ja liikuntatavoitteisiin (ne ku vaihtelee, se mikä toimii ny ei välttämättä toimi huomenna).
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 24.11.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 149
0
 

Niin juoksussa kyllä huomaa jos on hiilarivajetta reippaastikkin päällä mutta ei vähän ajan kuluttua. Karppasin tiukemmin muutama vuosi sitten ja juoksin piiiiitkiä lenkkejä ja ihan tunsi miten kroppa alkoi käyttää rasvavarastoja energianlähteenä.10km kohdalla alkoi jalka tuntumaan kevyeltä ja pururadan ylämäet helpoilta eli kyllä sitä rasvaa varmaankin käytetään kaikissa sykkeissä mutta enemmän just matalatehoisissa lenkeissä. Spinningissä syke pyörii 130-180 välillä ja ihan hyvin puhti riittää vaikka on vähän niukemmillakin hiilareilla ollut. Pumpissa syke välillä kohoaa kyykyissä ja selkäbiisissä lähinnä, yleensä on alle 90 vaikka kuinka isoilla painoilla haukkareita tai alleja pumppaa eli on sykkeen kannalta aika matalaa mutta koen kyllä itse rankkana nekin puristukset mitä lihaksille tehdään vaikkei syke kauhean korkealla olekkaan. Jatkan tätä karppailua lisäten rankempina päivinä hiilarimäärää harjoituksen jälkeen jotta palautumista tapahtuisi tehokkaammin etenkin jos seuraava parituntinen on saman päivänä tai seuraavana aamuna
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 24.11.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 157
0
 

Kyllähän karpaamalla jaksaa koviakin treenejä,mutta VIELÄ paremmin jaksaa,kun on hiilareitakin syöty tarpeeksi ja palautuminen nopeutuu myös.

Toki melkein millä tahansa ruokavaliolla saa tuloksia ja laihtuu tai kasvattaa lihasta tms..Jokainen tietty tekee niinkuin haluaa,mutta itellä ollut aina se periaate,että miksei samalla vaivalla maksimoisi kehitystä,jos kerran tuloksia kuitenkin haluaa.

Esim.Ilman hiilareita kasvatat lihasmassaa kuntosalilla 2kg vuodessa.
Kunnollisella ruokavaliolla,jossa hiilarit melko korkealla,kasvatat 2.2kg lihasmassaa vuodessa.(HUOM!! ESIMERKKI :) ).Siis miksi ei?! :)

Ja samahan pätee tavoitteista riippumatta.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 24.11.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 405
0
 

Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 24.11.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1769
0
 

 
<< Edellinen sivu 1 2 Seuraava sivu >>

Vastaa
Keskustelun päävalikko > Liikunta ja treenaus > Kuinka nopeasti keho pystyy vastaanottamaan ravintoa?