Kalorilaskuri

Bodarit, minkälaista ravintoympyrää käytätte?

Bodarit, minkälaista ravintoympyrää käytätte?

Keskustelun päävalikko > Ravinto > Bodarit, minkälaista ravintoympyrää käytätte?

Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Hei

Ensimmäinen viestini Palkinto

Aloin käymään kuntosalilla ja vahtaamaan mitä syön tämän kuun alussa. Paljon olen oppinut, ja paljon on oppimatta. Minkälaiseen 'piirakkaan' te muut lihasmassan kasvattajat pyritte? Eli prosenttiosuudet hiilareista, protskusta ja rasvasta. Ja kertokaa myös kuinka paljon ylikaloreita pyritte syömään.

Itse en tiedä prosentteja, mutta pyrin syömään vähän hiilareita ja silti 500kcal ylimäärästä päivässä. Tahtoo sanoa, että rasvaa ja proteiinia pitää syödä paljon :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 8.8.2008
Viestejä 3
0
 

Nyt sain sen verran järkeä omiin käppyröihin, että yritän syödä 500 ylikaloria jakaumalla 40-30-30, eli 40% hiilihydraatteja. Tuntuu ensialkuun korkelta hiilaripitoisuudelta, mutta pakko se on kai pienen kaapin kokoista kaveria ja pakkotoiston puoliammattilaisia uskoa.

Ehkei olisi pitänyt käyttää b- sanaa, kun kukaan ei uskalla vastata :P Mutta siis maltilllista massanlisääjiltä olisi hauska kuulla juttuja. Ja myös muilta, eli minkänäköisillä piirakoilla yritätte päästä tavoitteisiinne, ja minkälaisia tavoitteita teillä on? :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 9.8.2008
Viestejä 3
0
 

Kaukana oon bodarista, mut salilla käyn ja lihaksia yritän hankkia, joten ajattelin vastata. Mulla ei mitään hc-ruokavaliota (karppaus yms.) oo, katon vaa et saan ainaki sen 2g/painokilo proteiinii, ja yritän rasvat pitää 30g/päivä, mut välil kyl jää alle, ku pää väittää et rasvoi pitäis välttää, vaik tiedän et on tärkeitä. Loput otan sit kasviksista, hedelmistä, marjoista. Puurooki syön aamuisin, mut leipää, pastaa yms. en oikeestaan ollenkaan.
kyllä täällä laskurissa on joillain samat tavoitteet ku sulla, vaik enemmistönä onki laihduttajat ja tällaset semilaihduttajat biksukunnon metsästäjät. Eli varmasti löydät "vertaistukee" Hymy
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 9.8.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 98
0
 

Bodari ja "bodari" joo, salilla käyn ja yritän siis laihduttaa läskejä pois menettämättä lihaksia...

Mutta jos yrittäisin kasvattaa lihaksia niin söisin luultavasti niin että prodea 2g/kg, rasvaa 30% päivän energiasta ja loput hiilareita. Eli tahtoo sanoa että proden ja hiilareiden %-osuus vaihtelee päivästä toiseen riippuen syötävien kaloreiden määrästä. Toinen vaihtoehto voisi olla mennä Zone-dietin mukaan eli P40-R30-HH40-jaotuksella.

Minusta bulkki kannattaa pitää kohtuuden rajoissa, max +500 kcal päivässä ja ehkäpä aloitus vielä varovaisemmin. Läskiä on yllättävän helppo hankkia ja niitä on sitten kurja laihdutella pois kun ne vaivalla hankitut lihaksetkin katoavat saman tein...

Ei ole mitään järkeä vältellä hiilareita kuin ruttoa, kannattaa vältellä vain niitä huonoja nopeita hiilareita eli sokeria ja valkoista vehnäjauhoa. Syö täysjyväviljaa, kasviksia, marjoja, hedelmiä ym. Tyypillinen bodarin ruokavalio koostuu yleensä prodesta ja rasvasta, syödään erkkua ja tonnaria ja vedetään rypsäriä suoraan pullosta Kieli Hitaita hiilareita tarvitaan kuitenkin energianlähteenä, muutkin kuin kestävyysurheilijat. Kasviksista ja täysjyväviljoista saa lisäksi vitamiineja ja muita suoja-aineita jotka ovat tärkeitä elimistölle.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 10.8.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 143
0
 

Käyn salilla joka toinen päivä. Mun ruokavaliossa näyttäisi 30 - 35 % tulevan proteiineista (salipäivinä proteiinijauhe lisää protskun osuutta), 45 - 50 % hiilareista ja vain 20 % rasvoista. Tiedän, että rasvaa tulee hieman liian vähän, mutta tällainen ruokavalio sopii mulle.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 10.8.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 177
0
 

 neponen kirjoitti...
riippuen syötävien kaloreiden määrästä. Toinen vaihtoehto voisi olla mennä Zone-dietin mukaan eli P40-R30-HH40-jaotuksella.
Tostahan tulee 110%? :)

Zone on suurinpiirtein: P30-R30-HH40

Hiilareiden määrää voi hieman nostaa, jos ei elä kuten amerikkalaiset valkean nisuleivän kanssa kaiken päivää mellastaen.

Ainakin minä olen huomannut, että nälkä/väsymys tulee liian helposti jos syö liikaa protskuja.

Me täällä Suomessa syödään niin paljon Ruisleipää (TM) ynnä muuta vähän tervellisempää että sitä ei tuo Zonen kehittäjä ole koskaan kuullutkaan :)

Myös transrasvojen saanti meillä on vaikeampaa kuin Amerikassa. Pöytämargariiniteollisuus on väittänyt jo 20 vuotta, ettei suomalaisissa pöytämargariineissa ole sitten "Suvi kullan" ollut enää transrasvoja. Ne kuulemma "suodatetaan pois". Mitähän sekin sitten tarkoittaa ja kuka kontrolloi lopputuloksen?

Itse olen moisen riskin välttänyt sillä, että lapset syö oivariinia ja iskä ei yhtään mitään koska voi ym. rasvavoitelut leivällä on täysin tarpeettomia kun kyseessä on aikuinen mies.

Ei sitä kahviinkaan enää sokkeria laiteta, keskenkasvuisten hommia sellaiset....

Samoin kuin olen dinosaurusten malliin kehittämässä itsestäni pikkuhiljaa kasvissyöjää. Liha kuuluu kasvuikäisille, isot dinot taivaltaa rehuja rouskuttaen...
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 11.8.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 43
0
 

 

Vastaa
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Bodarit, minkälaista ravintoympyrää käytätte?