Mitä rasvaa leivän päälle?
Mitä rasvaa leivän päälle?
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Mitä rasvaa leivän päälle?
<< Edellinen sivu 1 2 Seuraava sivu >>
Tiedustelisin mitä rasvaa käytätte leivän päällä ja miksi? Tämä varmasti jakaa mielipiteet, mutta itse käytin aikaisemmin Oivariinia ja nykyisin lorautan oliiviöljyä... Becelit yms. tietysti varmaan monella suosikkeja, mutta tämä tällaisena lyhyenä galluppina ja mielellään perustelut perään.
ma 11.6.2012
Viestejä 7
Viestejä 7
0
Ei mitään useampaan vuoteen.
ti 12.6.2012
Viestejä 9
Viestejä 9
0
Melkein samat kuin sulla: ingmariinia tai oliiviöljyä+mausteita joskus.Holabaus kirjoitti...Tiedustelisin mitä rasvaa käytätte leivän päällä ja miksi? Tämä varmasti jakaa mielipiteet, mutta itse käytin aikaisemmin Oivariinia ja nykyisin lorautan oliiviöljyä... Becelit yms. tietysti varmaan monella suosikkeja, mutta tämä tällaisena lyhyenä galluppina ja mielellään perustelut perään.
ti 12.6.2012
Viestejä 2802
Viestejä 2802
0
Keiju 70%. Hyvä rasvahappojakauma. Vähän suolaa. Hyvä omega-suhde. Maku itselle ok. Enne käytin 80% levittettä, silloin kun niitä vielä oli saatavilla.
ti 12.6.2012
Viestejä 175
Viestejä 175
0
Ingmariini 60%. Tuli kerran ostettua sitä, kun teksti "säilöntä- ja lisäaineeton" pisti silmään ja siitä lähtien on sitten tullut ostettua sitä, koska makukin on mieleinen. (En siis oo yhtään tutkinut, että onko muissa levitteissä säilöntä- ja lisäaineita ja kuinka paljon.)
ti 12.6.2012
Viestejä 198
Viestejä 198
0
Silloin harvoin kun leipää syön: meijerivoita.
ti 12.6.2012
Viestejä 1179
Viestejä 1179
+3
Minulle ei mitään tai joku kasvisöljyä sisältävä tahna - kaupasta tavallisimmin pesto tai Pirkka salviatahna.
ti 12.6.2012
Viestejä 352
Viestejä 352
0
Oivariinia (erilaisia), mutta laihdutuksen aikana en ole käyttänyt mitään. Syön 2-3 ruispalaa päivässä ja joskus herkuttelen yliopistolounaan yhteydessä palasella vaaleeta/sekaleipää ja oivariinia.
Tavoitepainon saavutettuani palaan tod.näk Oivariiniin, mutta leivän syönnin yritän pitää kurissa. Oliiviöljy + mausteet kuulostaisi kyllä hyvältä..
Tavoitepainon saavutettuani palaan tod.näk Oivariiniin, mutta leivän syönnin yritän pitää kurissa. Oliiviöljy + mausteet kuulostaisi kyllä hyvältä..
ti 12.6.2012
Viestejä 56
Viestejä 56
0
Tuo oliiviöljyhomma on kyllä hyvä. Joskus kotona kun ei muuta rasvaa leivän päälle löydy, olen laittanut oliiviöljyä ja sehän on oikeasti hyvää ! Ja muutenkin kun on vaikeuksia hyvien rasvojen saannissa, niin mikäs tuon järkevämpää.
Niin, normaalisti on se varmaan se aikasen paha Mini Lätta 28%.
No, tosin, pitää yrittää pysytellä pois tuosta leivästä ylipäätänsäkin, se vie niin helposti mukanaan. Ja kun leipää tulee syötyä vähän, mikään Mini Lätta ei onneksi edes säily jääkaapissa viikkotolkulla, joten taitaa olla mun Mini Lätat entistä elämää .
Niin, normaalisti on se varmaan se aikasen paha Mini Lätta 28%.
No, tosin, pitää yrittää pysytellä pois tuosta leivästä ylipäätänsäkin, se vie niin helposti mukanaan. Ja kun leipää tulee syötyä vähän, mikään Mini Lätta ei onneksi edes säily jääkaapissa viikkotolkulla, joten taitaa olla mun Mini Lätat entistä elämää .
to 14.6.2012
Viestejä 276
Viestejä 276
0
En syö kyllä leipää juurikaan,mutta käytän voita!
to 14.6.2012
Viestejä 1
Viestejä 1
+1
Keskustelusta innostuneena tein tapenadea taas pitkästä aikaa. On hyvää ja terveellistä leivän päällä, dippinä ja monella muulla tavalla. Täältä löytyy resepti: http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=295199
pe 15.6.2012
Viestejä 50
Viestejä 50
0
Mä käytän ensisijaisesti Creme Bonjouria silloin kun syön leipää. Ja joskus sitten oivariinia paahdetulle ruiskarille
su 17.6.2012
Viestejä 779
Viestejä 779
0
Aina Oivariinia tai aitoa voita. Suosin luonnollisia ja hyvältä maistuvia vaihtoehtoja, joissa ei ole lisäaineita.
su 17.6.2012
Viestejä 11
Viestejä 11
+3
Löysin seuraavan linkin tuosta foorumin toisesta aiheesta...
http://medianvahtikoira.blogspot.fi/2012/01/totuus-kevytlevitteista-margariinista.html
Aika järkyttävää tekstiä, mietin kun olen vieläpä itse käyttänyt leivän päällä 28 % minilättaa... No huomenna lentää se roskiin ja tilalle kaupasta jotain muuta. Oiskohan toi oivariini 60% hyvä vaihtoehto?
http://www.valio.fi/tuotteet/rasvat/valio-oivariini-vaharasvaisempi-hyla/
Minä en oikeen noista margariineistä ymmärrä, mut käsitin niin että ne jotka sisältää kasviöljyjä ois epäterveellisiä...? Oikeaa voita en tykkää käyttää leivän päällä mutta paistamisessa kyllä käytän...
http://medianvahtikoira.blogspot.fi/2012/01/totuus-kevytlevitteista-margariinista.html
Aika järkyttävää tekstiä, mietin kun olen vieläpä itse käyttänyt leivän päällä 28 % minilättaa... No huomenna lentää se roskiin ja tilalle kaupasta jotain muuta. Oiskohan toi oivariini 60% hyvä vaihtoehto?
http://www.valio.fi/tuotteet/rasvat/valio-oivariini-vaharasvaisempi-hyla/
Minä en oikeen noista margariineistä ymmärrä, mut käsitin niin että ne jotka sisältää kasviöljyjä ois epäterveellisiä...? Oikeaa voita en tykkää käyttää leivän päällä mutta paistamisessa kyllä käytän...
to 28.6.2012
Viestejä 887
Viestejä 887
0
Ravintorasvoista kirjoitetaan paljon asenteellista ja värittynyttä yleistävää tekstiä, ja jokainen joutuu itse valitsemaan, minkä väristen silmälasien läpi maailmaa katselee... Koululääketieteen rasvasuositusten tukena on kuitenkin valtava määrä tutkimustietoa eri puolilta maailmaa. Mitä Benecolin valmistusprosessiin tulee, tieto pitäisi hakea valmistajalta eikä sekalaisista blogeista.
Itse olen viime aikoina kyllä alkanut pitää makunsa puolesta leivän päällä myös yhdistelmästä Benecol 32% + vähäsen mineraaliyrttisuolaa. Esimerkiksi kotoisen ruisleivän päälle voimakkaasti mausteinen päällys ei aina oikein istu. Kolesteroliarvoni ovat kyllä laskeneet normaalialueelle jo laktovegedieetillä, mutta rsiskitekijöideni vuoksi on suositeltavaa laskea kolesteroliarvoja edelleen.
Itse olen viime aikoina kyllä alkanut pitää makunsa puolesta leivän päällä myös yhdistelmästä Benecol 32% + vähäsen mineraaliyrttisuolaa. Esimerkiksi kotoisen ruisleivän päälle voimakkaasti mausteinen päällys ei aina oikein istu. Kolesteroliarvoni ovat kyllä laskeneet normaalialueelle jo laktovegedieetillä, mutta rsiskitekijöideni vuoksi on suositeltavaa laskea kolesteroliarvoja edelleen.
to 28.6.2012
Viestejä 352
Viestejä 352
+1
Tuo margariinikirjoitus on pitkälti aivan hömppää. Helppo hämätä niitä joilla ei ole kemian opintoja taustalla. Esim. mainittua fosforihappoa löytyy luonnostaan kasviksista ja hedelmistä, lipeää käytettään myös perinteisen lipeäkalan tekemiseen. Heksaania käyteään kasviöljyjen valmistamisessa, mutta ei sitä jätetä valmiiseen tuotteeseen jne. Margariinin kovettamiseen käytetään nykyään myös pieniä määriä mm. kookosrasvaa, ei transrasvaa mitä löytyy luonnostaan mm. maidosta ja voista. Jos margariinia pelkää, ei se oivariinissa paremmaksi muutu, vai?sarita83 kirjoitti...Löysin seuraavan linkin tuosta foorumin toisesta aiheesta...
http://medianvahtikoira.blogspot.fi/2012/01/totuus-kevytlevitteista-margariinista.html
Aika järkyttävää tekstiä, mietin kun olen vieläpä itse käyttänyt leivän päällä 28 % minilättaa... No huomenna lentää se roskiin ja tilalle kaupasta jotain muuta. Oiskohan toi oivariini 60% hyvä vaihtoehto?
http://www.valio.fi/tuotteet/rasvat/valio-oivariini-vaharasvaisempi-hyla/
Minä en oikeen noista margariineistä ymmärrä, mut käsitin niin että ne jotka sisältää kasviöljyjä ois epäterveellisiä...? Oikeaa voita en tykkää käyttää leivän päällä mutta paistamisessa kyllä käytän...
E-vitamiinikin on muuten luonnostaan rypsiöljyssä...
to 28.6.2012
Viestejä 175
Viestejä 175
+1
En mä margariiniä pelkää, lähinnä vaan kysyin kun osa margariineistä sisältää noita kasviöljyjä joista varotellaan. Lisäks minilätta säilyy avattuna vain 2 viikkoa niin sekin arvelluttaa eikä sillä voi paistaa... Ostin ihan perus oivariinia, siinä ei ole lisä-/säilöntäaineita. Lähinnä siksi kysyin täällä et jos jollain olisi enemmän tietoa!
la 30.6.2012
Viestejä 887
Viestejä 887
0
Luomu Ingmariinia...
la 30.6.2012
Viestejä 32
Viestejä 32
0
Joskus kun paahtaa ruisleipiä niin päälle voita, jonka leikkaaminen onnistuu juustohöylällä parhaiten.
Aamupalalle on vakiintunut laittaa leivän päälle maksamakkaraa, suolakurkkuja, palvikinkkua ja juustoa niin ei siihen enää voita lisäksi kaipaa.
Aamupalalle on vakiintunut laittaa leivän päälle maksamakkaraa, suolakurkkuja, palvikinkkua ja juustoa niin ei siihen enää voita lisäksi kaipaa.
su 1.7.2012
Viestejä 1197
Viestejä 1197
0
Minilätta on siinä mielessä huono esimerkki ettei se ole margariini ollenkaan. Maitoa sisältävänä sen säilyvyys on rajallinen.sarita83 kirjoitti...En mä margariiniä pelkää, lähinnä vaan kysyin kun osa margariineistä sisältää noita kasviöljyjä joista varotellaan. Lisäks minilätta säilyy avattuna vain 2 viikkoa niin sekin arvelluttaa eikä sillä voi paistaa... Ostin ihan perus oivariinia, siinä ei ole lisä-/säilöntäaineita. Lähinnä siksi kysyin täällä et jos jollain olisi enemmän tietoa!
Mun mielestä hyvässä rasvassa on mahdollisimman paljon rasvaa. Silloin se sopii ruoanlaittoon ja kai sitä syödäänkin juuri sen rasvan takia. Sitten olis hyvä, jos suurin osa rasvasta olisi kertatyydyttymätöntä kuten oliiviöljyssäkin. Tyydyttynyttä ja pufaa olisi hyvä olla molempia korkeintaan kolmasosa rasvasta. Pufasta taas olisi taas hyvä olla mahdollisimman paljon omegakolmosia, käytännössä kolmasosa on varmaan maksimi. Suolaa ei mun makuun tarvita paljoa. Mitä kasviöljyistä varoitellaan?
ma 2.7.2012
Viestejä 175
Viestejä 175
+1
Juuri näistä margariineistä, jotka sisältävät erilaisia kasviöljyjä tai esimerkkinä tämä kasvisrasvalevite minilätta... Aiheenahan oli mitä rasvaa leivän päälle ja tosiaan itsellä ei hirveästi ole tietoa asiasta siksi kysyinkin enkä halua mitään viisastelua! Googlettamalla löydät aika paljon tietoa näistä asioista...JanTS kirjoitti...Minilätta on siinä mielessä huono esimerkki ettei se ole margariini ollenkaan. Maitoa sisältävänä sen säilyvyys on rajallinen.sarita83 kirjoitti...En mä margariiniä pelkää, lähinnä vaan kysyin kun osa margariineistä sisältää noita kasviöljyjä joista varotellaan. Lisäks minilätta säilyy avattuna vain 2 viikkoa niin sekin arvelluttaa eikä sillä voi paistaa... Ostin ihan perus oivariinia, siinä ei ole lisä-/säilöntäaineita. Lähinnä siksi kysyin täällä et jos jollain olisi enemmän tietoa!
Mun mielestä hyvässä rasvassa on mahdollisimman paljon rasvaa. Silloin se sopii ruoanlaittoon ja kai sitä syödäänkin juuri sen rasvan takia. Sitten olis hyvä, jos suurin osa rasvasta olisi kertatyydyttymätöntä kuten oliiviöljyssäkin. Tyydyttynyttä ja pufaa olisi hyvä olla molempia korkeintaan kolmasosa rasvasta. Pufasta taas olisi taas hyvä olla mahdollisimman paljon omegakolmosia, käytännössä kolmasosa on varmaan maksimi. Suolaa ei mun makuun tarvita paljoa. Mitä kasviöljyistä varoitellaan?
to 5.7.2012
Viestejä 887
Viestejä 887
0
Itse kävin erään vajaan viikon kurssin, jota piti ravitsemusterapeutti. Pitikin eräänä päivänä luennon rasvoista, jonka jälkeen siirryin 40 prosenttisesta 70% Keijuun. Siinä on kuulemma paras rasvahappojakauma (tätä tutkittiin graafeista yhdessä porukalla) ja vähän lisäaineita koska aidompaa tavaraa kuten vaikkapa 40%. Lisäksi sopii ainakin omaan makuun, ja sitä voi käyttää leivontaan! Itse syön niin vähän leipää niin sitä voi sit käyttää muuhunkin (40% ehti AINA mennä pilalle).
Lisäksi ravitsemusterapeutti sanoi että kenenkään ei pitäisi esim. 28% syödä, ja Oivariini taas sisältää valtavasti kovaa rasvaa, vaikka siinä onkin rasvaa vain 10% enemmän kuin 70% keijussa. Kysyin kanssa tuorejuustosta kun itse kovasti pidän, niin siinäkin on paljon kovaa rasvaa, vaikka kevyttä onkin kalorimäärissä.
Mutta jokainen vetäköön omat mielipiteensä
Lisäksi ravitsemusterapeutti sanoi että kenenkään ei pitäisi esim. 28% syödä, ja Oivariini taas sisältää valtavasti kovaa rasvaa, vaikka siinä onkin rasvaa vain 10% enemmän kuin 70% keijussa. Kysyin kanssa tuorejuustosta kun itse kovasti pidän, niin siinäkin on paljon kovaa rasvaa, vaikka kevyttä onkin kalorimäärissä.
Mutta jokainen vetäköön omat mielipiteensä
la 7.7.2012
Viestejä 19
Viestejä 19
0
Aiheenahan oli mitä rasvaa leivän päälle ja tosiaan itsellä ei hirveästi ole tietoa asiasta siksi kysyinkin enkä halua mitään viisastelua!Sori, jos susta tuntuu siltä. Mun tietääkseni kasviöljyjä suositellaan.
la 7.7.2012
Viestejä 175
Viestejä 175
+1
Itse syön 60 oivariinia. Aiemmin käytin balansiaa, mutta koska monesti jää rasvat vähiin vaihdoin rasvaisempaan. Keiju taas on niin pahaa etten pysty sitä syömään.
la 7.7.2012
Viestejä 836
Viestejä 836
0
Tuossa on tainnut olla paleosta yms. tulleita "suosituksia", joissa suositellaan välttämään esim. auringonkukka- ja soijaöljyjä ja öljyjä, jotka sisältää paljon tai väärässä suhteessa omega-6-rasvoja.JanTS kirjoitti...Aiheenahan oli mitä rasvaa leivän päälle ja tosiaan itsellä ei hirveästi ole tietoa asiasta siksi kysyinkin enkä halua mitään viisastelua!Sori, jos susta tuntuu siltä. Mun tietääkseni kasviöljyjä suositellaan.
la 7.7.2012
Viestejä 2802
Viestejä 2802
0
Omaan makuun sopii tällä hetkellä Ingmariini 43%. Maku ja koostumus (suu-tuntuma) on just hyviä. Ja olenpa tuolla paistanutkin kun epähuomiossa pannulle laitoin ja toimihan tuo, vaikka pakkaus oli sitä mieltä ettei sovi.
Oma perusteluni tälle valinnalle on että tykkään laittaa kunnon kerroksen aamupalaleiville, ja sitten jos olisi tuhdimpaa tavaraa, kertyisi kaloreita tuplasti. Ehkäpä sitten kun ei tarvii enää jäädä miinuskaloreille, vaihdan 60/80%:een.
Rasvojen paremmuudesta voisi jankata tuomiopäivään saakka. Tärkeitän lienee sopiva/kohtuukäyttö ja omaan suuhun sopiva maku. Hifistellä voi aina vaikka miten tarkkaan jos sille tuntuu. Itsellä ei ole mitään "vakaumusta" noissa leivänpäällysrasvoissa. Toki muuten yritän laatua katsella. Aina ei onnistu ja thats it.
Oma perusteluni tälle valinnalle on että tykkään laittaa kunnon kerroksen aamupalaleiville, ja sitten jos olisi tuhdimpaa tavaraa, kertyisi kaloreita tuplasti. Ehkäpä sitten kun ei tarvii enää jäädä miinuskaloreille, vaihdan 60/80%:een.
Rasvojen paremmuudesta voisi jankata tuomiopäivään saakka. Tärkeitän lienee sopiva/kohtuukäyttö ja omaan suuhun sopiva maku. Hifistellä voi aina vaikka miten tarkkaan jos sille tuntuu. Itsellä ei ole mitään "vakaumusta" noissa leivänpäällysrasvoissa. Toki muuten yritän laatua katsella. Aina ei onnistu ja thats it.
su 8.7.2012
Viestejä 114
Viestejä 114
0
Mitähän eroa mahtaa olla Keijulla ja Floralla, kun Flora taitaa olla halvempaa?Skell kirjoitti...Pitikin eräänä päivänä luennon rasvoista, jonka jälkeen siirryin 40 prosenttisesta 70% Keijuun. Siinä on kuulemma paras rasvahappojakauma (tätä tutkittiin graafeista yhdessä porukalla) ja vähän lisäaineita koska aidompaa tavaraa kuten vaikkapa 40%.
su 8.7.2012
Viestejä 1667
Viestejä 1667
0
Keiju 70 % sisältää lähes tuplamäärän kasvisteroleja Flora 60 % verrattuna (Keiju 70 % n. 398 mg, Flora n. 197 mg). Kasvisteroleita sisältäviä margariineja tulisi suomalaisten ravintosuositusten mukaan suosia levitekäytössä, sillä ne vähentävät kolesterolin imeytymistä ja tiettyyn määrään asti pienentävät veren LDL-kolesterolipitoisuutta. Yleensä näitä lisätään margariiniin valmistusvaiheessa eli hintaero saattaa johtua korkeammasta kasvisterolipitoisuudesta.hetaleena kirjoitti...Mitähän eroa mahtaa olla Keijulla ja Floralla, kun Flora taitaa olla halvempaa?
***
Itse suosin levitteenä Oivariinia, vaikka sen rasvahappokoostumus ei sieltä parhaimmasta päästä olekaan, mutta maku on Lisäksi ruuanlaitossa käytetään oliiviöljyä ja jonkin verran voita, Oivariini on ainoastaan levitekäyttöön ja leipää syön varsin vähän. Levitettä tärkeämpänä terveyden kannalta on muiden ruoka-aineiden rasvapitoisuus: jos leivän päälle laittaa maksamakkaraa tai meetvurstia, se onko alla margariinia tai voita ei paljon kokonaisuuden kannalta merkitse.
su 8.7.2012
Viestejä 41
Viestejä 41
+1
Niissä on myös eri raaka-aineet. Keijussa rypsin lisäksi camelina-öljyä. Florassa taas rypsin lisäksi auringonkukka- ja pellavaöljyä.hetaleena kirjoitti...Mitähän eroa mahtaa olla Keijulla ja Floralla, kun Flora taitaa olla halvempaa?
Nuo luontaiset steroli-pitoisuudet eivät kai kovin paljon vaikuta kolesterolin imeytymiseen. En usko, että niitä on virallisissa suosituksissa huomioitu. Pro.activ, mihin on lisätty, sisältääkin sitten monikymmenkertaisesti sterolia.
ti 10.7.2012
Viestejä 175
Viestejä 175
0
<< Edellinen sivu 1 2 Seuraava sivu >>
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Mitä rasvaa leivän päälle?