Ravintolassa-syömis-harjoitus
Ravintolassa-syömis-harjoitus
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Ravintolassa-syömis-harjoitus
Kuvitellaanpa, että neiti X on menossa ravintolaan syömään.
Koko seurueen on tarkoitus syödä juhlavasti kolmen ruokalajin illallinen.
Neiti X haluaa silti syödä fiksusti ja terveellisesti.
Mitä neiti X:n kannattaisi valita seuraavalta ruokalistalta:
http://www.royalravintolat.com/strindberg/alacarte.asp
P.S. Tähän ei ole yhtä oikeaa vastausta, vaan kaikki ajatukset (mielellään perusteluineen) otetaan huomioon
P.P.S. Ja koko tilannehan on tietenkin täysin kuvitteellinen ja kysyjä tuntee vain akateemista kiinnostusta asiaa kohtaan
Koko seurueen on tarkoitus syödä juhlavasti kolmen ruokalajin illallinen.
Neiti X haluaa silti syödä fiksusti ja terveellisesti.
Mitä neiti X:n kannattaisi valita seuraavalta ruokalistalta:
http://www.royalravintolat.com/strindberg/alacarte.asp
P.S. Tähän ei ole yhtä oikeaa vastausta, vaan kaikki ajatukset (mielellään perusteluineen) otetaan huomioon
P.P.S. Ja koko tilannehan on tietenkin täysin kuvitteellinen ja kysyjä tuntee vain akateemista kiinnostusta asiaa kohtaan
to 18.2.2010
Viestejä 367
Viestejä 367
+1
Alkuruuaksi ehkä tota grillattua tonnikalaa
Pääruuaksi kinkkuun kääräistyä kananpojan rintaa ja
Jälkkäriksi mangosorbettia
En nyt oikein osaa kuolaamiseltani paremmin perustella..
Tollanen setti vaan kuullostaa hyvälle, paitsi tietty, jos "Neiti X" haluaa syödä jotain kevyempää alkupalaksi, ni sit ehkä ihan toi vihreesalaatti kävis siihen..
Pääruuaksi kinkkuun kääräistyä kananpojan rintaa ja
Jälkkäriksi mangosorbettia
En nyt oikein osaa kuolaamiseltani paremmin perustella..
Tollanen setti vaan kuullostaa hyvälle, paitsi tietty, jos "Neiti X" haluaa syödä jotain kevyempää alkupalaksi, ni sit ehkä ihan toi vihreesalaatti kävis siihen..
to 18.2.2010
Viestejä 3071
Viestejä 3071
0
Mä valitsisin alkupalan vähän sen mukaan mitä ottaisin pääruuaksi, eli kevyempää tai herkullisempaa siitä pääruuasta riippuen:
Alkuruokana:
Vihreä salaatti tai
Valkosipuliöljyssä paistettuja kampasimpukoita ja lime-aiolia
Pääruoka (sen mukaan mikä sitten paikan päällä eniten innostaa):
Grillattua lohta , maa-artisokkapyrettä ja hummerikastiketta
Paistettua maksaa , palsternakkapyrettä ja piparjuuriveloutea
Chateaubriand , gorgonzola-perunaa ja portviinikastiketta (gorgonzolaperunat voisin pyytää vaihtamaan lämpimiin kasviksiinkin tuossa annoksessa)
Jälkiruuaksi ottaisin kyllä kaikesta huolimatta (jos vatsa siellä vetää enää, muuten jättäisin väliin)
Kardemumma-pannacotta ja greippisorbet
*lähtee kyselemään kavereiltaan kuka haluaa lähteä tulevana viikonloppuna ulos syömään ja höpisemään..*
Alkuruokana:
Vihreä salaatti tai
Valkosipuliöljyssä paistettuja kampasimpukoita ja lime-aiolia
Pääruoka (sen mukaan mikä sitten paikan päällä eniten innostaa):
Grillattua lohta , maa-artisokkapyrettä ja hummerikastiketta
Paistettua maksaa , palsternakkapyrettä ja piparjuuriveloutea
Chateaubriand , gorgonzola-perunaa ja portviinikastiketta (gorgonzolaperunat voisin pyytää vaihtamaan lämpimiin kasviksiinkin tuossa annoksessa)
Jälkiruuaksi ottaisin kyllä kaikesta huolimatta (jos vatsa siellä vetää enää, muuten jättäisin väliin)
Kardemumma-pannacotta ja greippisorbet
*lähtee kyselemään kavereiltaan kuka haluaa lähteä tulevana viikonloppuna ulos syömään ja höpisemään..*
to 18.2.2010
Viestejä 269
Viestejä 269
0
Alkuun:
Vuohenjuustoa, punajuurta ja laventeli-hunajavinaigrettea tai Vihreä salaatti
pääruoka:
Pappardelle-pastaa , serrano-kinkkua , herkkutattia ja rucolaa (ainoa jota pystyisin syömään)
Jälkiruoka:
mangosorbet
Vuohenjuustoa, punajuurta ja laventeli-hunajavinaigrettea tai Vihreä salaatti
pääruoka:
Pappardelle-pastaa , serrano-kinkkua , herkkutattia ja rucolaa (ainoa jota pystyisin syömään)
Jälkiruoka:
mangosorbet
to 18.2.2010
Viestejä 836
Viestejä 836
0
Juu mun menyyt olis seuraavat:
*Eka menyy*
Alkuruoka:
Grillattua tonnikalaa , neulapapu-munasalaattia ja Dijon-kastiketta
Pääruoka:
Paistettua maksaa , palsternakkapyrettä ja piparjuuriveloutea
Jälkiruoka:
Kardemumma-pannacotta ja greippisorbet
*toka menyy*
Alkuruoka:
Aurajuusto-etanapannu ja maalaispatonkia
Pääruoka:
Parman-kinkkuun käärittyä kananpojanrintaa , fettucinea ja pistaasikermaa
Jälkiruoka:
Juustot
Toki tohon tonnikalan valintaan vaikuttaa mulla se onko se tuore vai pakastettu. Jos on pakastettu niin se vaihtuis esim. Prässättyä häränrintaa ja Waldorfin-salaattia
Mun valinnat perustuu puhtaasti siihen miltä kuvittelen niitten maistuvan yhdessä. Eli taas makuasioita. Ja lisäksi ei voi tietää miten isot annokset ja paljonko noissa on kiloreita joten mä menisin syömään ihan fiiliksen mukaan.
*Eka menyy*
Alkuruoka:
Grillattua tonnikalaa , neulapapu-munasalaattia ja Dijon-kastiketta
Pääruoka:
Paistettua maksaa , palsternakkapyrettä ja piparjuuriveloutea
Jälkiruoka:
Kardemumma-pannacotta ja greippisorbet
*toka menyy*
Alkuruoka:
Aurajuusto-etanapannu ja maalaispatonkia
Pääruoka:
Parman-kinkkuun käärittyä kananpojanrintaa , fettucinea ja pistaasikermaa
Jälkiruoka:
Juustot
Toki tohon tonnikalan valintaan vaikuttaa mulla se onko se tuore vai pakastettu. Jos on pakastettu niin se vaihtuis esim. Prässättyä häränrintaa ja Waldorfin-salaattia
Mun valinnat perustuu puhtaasti siihen miltä kuvittelen niitten maistuvan yhdessä. Eli taas makuasioita. Ja lisäksi ei voi tietää miten isot annokset ja paljonko noissa on kiloreita joten mä menisin syömään ihan fiiliksen mukaan.
pe 19.2.2010
Viestejä 1423
Viestejä 1423
0
Hassua, kissat on tasan samoilla linjoilla
Katselin juuri noita samoja kuin RedCat, mutta sitten tulin ajatelleeksi, että Dijon-kastike taitaa tarkoittaa sinappia
Joten alkuruoka vois olla Prässättyä häränrintaa ja Waldorfin-salaattia.
Toi salaatti on mulle täysi mysteeri, never heard, mielenkiintoista kokeilla jotain uutta!
Eipä silti, tuolla listalla on paljon kaikkia erikoisia fiiniltä kuulostavia juttuja, joista en ole kuullut enkä mitään tiedä: Pappardelle-pasta, Hanhenkoipiconfit, piparjuuriveloutea... Moukka, mikä moukka
Katselin juuri noita samoja kuin RedCat, mutta sitten tulin ajatelleeksi, että Dijon-kastike taitaa tarkoittaa sinappia
Joten alkuruoka vois olla Prässättyä häränrintaa ja Waldorfin-salaattia.
Toi salaatti on mulle täysi mysteeri, never heard, mielenkiintoista kokeilla jotain uutta!
Eipä silti, tuolla listalla on paljon kaikkia erikoisia fiiniltä kuulostavia juttuja, joista en ole kuullut enkä mitään tiedä: Pappardelle-pasta, Hanhenkoipiconfit, piparjuuriveloutea... Moukka, mikä moukka
pe 19.2.2010
Viestejä 367
Viestejä 367
0
Noo, kissoja ku ollaan..pumpumkatti kirjoitti...Hassua, kissat on tasan samoilla linjoilla
Katselin juuri noita samoja kuin RedCat, mutta sitten tulin ajatelleeksi, että Dijon-kastike taitaa tarkoittaa sinappia
Joten alkuruoka vois olla Prässättyä häränrintaa ja Waldorfin-salaattia.
Toi salaatti on mulle täysi mysteeri, never heard, mielenkiintoista kokeilla jotain uutta!
Eipä silti, tuolla listalla on paljon kaikkia erikoisia fiiniltä kuulostavia juttuja, joista en ole kuullut enkä mitään tiedä: Pappardelle-pasta, Hanhenkoipiconfit, piparjuuriveloutea... Moukka, mikä moukka
Joo, dijon taitaa olla sinappia..
Ja mulla tuli ihan sama fiilis, ihan kummallisia sanoja vilisi listalla.. *toinen moukka ilmoittautuu*
Pappardelle tosin taitaa olla vaan se pastan muoto, olisko sellasta leveetä nauhapastaa..
pe 19.2.2010
Viestejä 3071
Viestejä 3071
0
Waldorfin salaatista tuli joulupöytämme vakio sen jälkeen, kun sitä ensimmäisen kerran eräänä jouluna innostuin väsäämään. Variaatioita on monia, mutta kait ne perusainesosat kaikissa on selleri, omena ja pähkinä. Kastikkeena majoneesi tai kermaviilipohjainen kastike. Ja on toooosi hyvää, vaikka muuten en selleristä juuri välitä.
pe 19.2.2010
Viestejä 120
Viestejä 120
0
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Ravintolassa-syömis-harjoitus