Kalorilaskuri

Ravintolassa-syömis-harjoitus

Ravintolassa-syömis-harjoitus

Keskustelun päävalikko > Ravinto > Ravintolassa-syömis-harjoitus

Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Kuvitellaanpa, että neiti X on menossa ravintolaan syömään.
Koko seurueen on tarkoitus syödä juhlavasti kolmen ruokalajin illallinen.
Neiti X haluaa silti syödä fiksusti ja terveellisesti.

Mitä neiti X:n kannattaisi valita seuraavalta ruokalistalta:
http://www.royalravintolat.com/strindberg/alacarte.asp

P.S. Tähän ei ole yhtä oikeaa vastausta, vaan kaikki ajatukset (mielellään perusteluineen) otetaan huomioon :)

P.P.S. Ja koko tilannehan on tietenkin täysin kuvitteellinen ja kysyjä tuntee vain akateemista kiinnostusta asiaa kohtaan ;)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 18.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 367
+1
 

Alkuruuaksi ehkä tota grillattua tonnikalaa
Pääruuaksi kinkkuun kääräistyä kananpojan rintaa ja
Jälkkäriksi mangosorbettia

En nyt oikein osaa kuolaamiseltani paremmin perustella.. :D
Tollanen setti vaan kuullostaa hyvälle, paitsi tietty, jos "Neiti X" haluaa syödä jotain kevyempää alkupalaksi, ni sit ehkä ihan toi vihreesalaatti kävis siihen..
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 18.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 3071
0
 

Mä valitsisin alkupalan vähän sen mukaan mitä ottaisin pääruuaksi, eli kevyempää tai herkullisempaa siitä pääruuasta riippuen:

Alkuruokana:
Vihreä salaatti tai
Valkosipuliöljyssä paistettuja kampasimpukoita ja lime-aiolia
Pääruoka (sen mukaan mikä sitten paikan päällä eniten innostaa):
Grillattua lohta , maa-artisokkapyrettä ja hummerikastiketta
Paistettua maksaa , palsternakkapyrettä ja piparjuuriveloutea
Chateaubriand , gorgonzola-perunaa ja portviinikastiketta (gorgonzolaperunat voisin pyytää vaihtamaan lämpimiin kasviksiinkin tuossa annoksessa)

Jälkiruuaksi ottaisin kyllä kaikesta huolimatta (jos vatsa siellä vetää enää, muuten jättäisin väliin)
Kardemumma-pannacotta ja greippisorbet



*lähtee kyselemään kavereiltaan kuka haluaa lähteä tulevana viikonloppuna ulos syömään ja höpisemään..*
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 18.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 269
0
 

Alkuun:

Vuohenjuustoa, punajuurta ja laventeli-hunajavinaigrettea tai Vihreä salaatti

pääruoka:

Pappardelle-pastaa , serrano-kinkkua , herkkutattia ja rucolaa (ainoa jota pystyisin syömään)

Jälkiruoka:

mangosorbet
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 18.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 836
0
 

Juu mun menyyt olis seuraavat:

*Eka menyy*
Alkuruoka:
Grillattua tonnikalaa , neulapapu-munasalaattia ja Dijon-kastiketta

Pääruoka:
Paistettua maksaa , palsternakkapyrettä ja piparjuuriveloutea

Jälkiruoka:
Kardemumma-pannacotta ja greippisorbet


*toka menyy*
Alkuruoka:
Aurajuusto-etanapannu ja maalaispatonkia

Pääruoka:
Parman-kinkkuun käärittyä kananpojanrintaa , fettucinea ja pistaasikermaa

Jälkiruoka:
Juustot

Toki tohon tonnikalan valintaan vaikuttaa mulla se onko se tuore vai pakastettu. Jos on pakastettu niin se vaihtuis esim. Prässättyä häränrintaa ja Waldorfin-salaattia

Mun valinnat perustuu puhtaasti siihen miltä kuvittelen niitten maistuvan yhdessä. Eli taas makuasioita. Ja lisäksi ei voi tietää miten isot annokset ja paljonko noissa on kiloreita joten mä menisin syömään ihan fiiliksen mukaan.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 19.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1423
0
 

Hassua, kissat on tasan samoilla linjoilla :D
Katselin juuri noita samoja kuin RedCat, mutta sitten tulin ajatelleeksi, että Dijon-kastike taitaa tarkoittaa sinappia Tosi pahaolo
Joten alkuruoka vois olla Prässättyä häränrintaa ja Waldorfin-salaattia.
Toi salaatti on mulle täysi mysteeri, never heard, mielenkiintoista kokeilla jotain uutta!
Eipä silti, tuolla listalla on paljon kaikkia erikoisia fiiniltä kuulostavia juttuja, joista en ole kuullut enkä mitään tiedä: Pappardelle-pasta, Hanhenkoipiconfit, piparjuuriveloutea... Moukka, mikä moukka :D
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 19.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 367
0
 

 pumpumkatti kirjoitti...
Hassua, kissat on tasan samoilla linjoilla :D
Katselin juuri noita samoja kuin RedCat, mutta sitten tulin ajatelleeksi, että Dijon-kastike taitaa tarkoittaa sinappia Tosi pahaolo
Joten alkuruoka vois olla Prässättyä häränrintaa ja Waldorfin-salaattia.
Toi salaatti on mulle täysi mysteeri, never heard, mielenkiintoista kokeilla jotain uutta!
Eipä silti, tuolla listalla on paljon kaikkia erikoisia fiiniltä kuulostavia juttuja, joista en ole kuullut enkä mitään tiedä: Pappardelle-pasta, Hanhenkoipiconfit, piparjuuriveloutea... Moukka, mikä moukka :D
Noo, kissoja ku ollaan.. :D

Joo, dijon taitaa olla sinappia..
Ja mulla tuli ihan sama fiilis, ihan kummallisia sanoja vilisi listalla.. *toinen moukka ilmoittautuu*
Pappardelle tosin taitaa olla vaan se pastan muoto, olisko sellasta leveetä nauhapastaa.. Miettii
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 19.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 3071
0
 

Waldorfin salaatista tuli joulupöytämme vakio sen jälkeen, kun sitä ensimmäisen kerran eräänä jouluna innostuin väsäämään. Variaatioita on monia, mutta kait ne perusainesosat kaikissa on selleri, omena ja pähkinä. Kastikkeena majoneesi tai kermaviilipohjainen kastike. Ja on toooosi hyvää, vaikka muuten en selleristä juuri välitä.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 19.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 120
0
 

 

Vastaa
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Ravintolassa-syömis-harjoitus