Uusinta tietoa: E621 lihottaa
Uusinta tietoa: E621 lihottaa
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Uusinta tietoa: E621 lihottaa
http://en.wikipedia.org/wiki/Monosodium_glutamate (tunnetaan meillä natriumglutamaattina eli aromivahventeena, lisäainekoodi E621)
Kiinassa tehdyn kaksoissokkotutkimuksen mukaan ruokaan lisätty natriumglutamaatti lihottaa.
Vanhastaan tiedetään, että se synteettinen natriumglutamaatti lisää mm. migreeniä ja aivojen välittäjäainehäiriöiden herkkyyttä.
Natriumglutamaattia on luonnossa monissa vihanneksissa ja esim. sienissä. Luonnon natriumglutamaatti ei ilmeisesti vaikuta elimistössä samalla tavalla kuin synteettisesti valmistettu (molekyylitasolla niissä on pieni ero).
Kiinassa tehdyn kaksoissokkotutkimuksen mukaan ruokaan lisätty natriumglutamaatti lihottaa.
Vanhastaan tiedetään, että se synteettinen natriumglutamaatti lisää mm. migreeniä ja aivojen välittäjäainehäiriöiden herkkyyttä.
Natriumglutamaattia on luonnossa monissa vihanneksissa ja esim. sienissä. Luonnon natriumglutamaatti ei ilmeisesti vaikuta elimistössä samalla tavalla kuin synteettisesti valmistettu (molekyylitasolla niissä on pieni ero).
pe 5.9.2008
Viestejä 43
Viestejä 43
0
No varmasti kun on valmistettu sokerista. Mutta tuskin on ongelma muutenkin terveellisesti syöville:
Although once stereotypically associated with foods in Chinese restaurants, it is now found in many common food items, particularly processed foods. [4] Examples include:
Canned soups.
Pre-prepared stocks often known as stock cubes or bouillon cubes.
Condiments such as barbecue sauce.
Frozen dinners.
Frozen seafood.
Common snack foods such as flavored potato chips and flavored tortilla chips.
Most fast food.
Instant meals such as the seasoning mixtures for instant noodles.
The popular Hispanic food additive Sazón.
Another popular food additive Vegeta.
Although once stereotypically associated with foods in Chinese restaurants, it is now found in many common food items, particularly processed foods. [4] Examples include:
Canned soups.
Pre-prepared stocks often known as stock cubes or bouillon cubes.
Condiments such as barbecue sauce.
Frozen dinners.
Frozen seafood.
Common snack foods such as flavored potato chips and flavored tortilla chips.
Most fast food.
Instant meals such as the seasoning mixtures for instant noodles.
The popular Hispanic food additive Sazón.
Another popular food additive Vegeta.
pe 5.9.2008
Viestejä 276
Viestejä 276
0
Natriumglutamaatti valmistettu sokerista? se on "valmistettu" ihan natriumista ja glutamiinista, joka on happomuodossaan glutamaatti.
natriumglutamaatti tuottaa niin sanotun umamimaun, joka lisää ruokahalua. lihottaminen liittyy todennäköisimmin siihen ominaisuuteen. varsinkin tämä synteettinen natriumglutamaatti sekoittaa normaalit kylläisyyssignaalit.
sitä käytetään laboratoriorotilla lihotukseen!
natriumglutamaatti tuottaa niin sanotun umamimaun, joka lisää ruokahalua. lihottaminen liittyy todennäköisimmin siihen ominaisuuteen. varsinkin tämä synteettinen natriumglutamaatti sekoittaa normaalit kylläisyyssignaalit.
sitä käytetään laboratoriorotilla lihotukseen!
pe 5.9.2008
Viestejä 546
Viestejä 546
0
Olenkin siirtynyt maustepuolella ns. puhtaisiin makuihin, merisuolaa ja yrttejä.
la 6.9.2008
Viestejä 1671
Viestejä 1671
0
Natriumglutamaattia valmistetaan elintarviketeollisuuden käyttöön bakteerikäymisen avulla soijajauhosta, juurikassokerimelassista tai vehnän gluteiinista.
Tällaista tietoa löysin, siis tämä on toinen tapa valmistaa sitä. Eikä tuoteselosteessa tietenkään sanota miten se on tehty.
Kuinkahan moni keliakiaa sairastava tietää, että hyvin monissa makkaroissa ja aromisuolassa ym. on gluteiinia, jota niiden pitäisi hyvin tarkkaan välttää.
Minä yritän välttää kaikkea missä on natriumglutamaattia. Onneksi löytyy makkaroita ja marinoimattomia lihoja.
Tällaista tietoa löysin, siis tämä on toinen tapa valmistaa sitä. Eikä tuoteselosteessa tietenkään sanota miten se on tehty.
Kuinkahan moni keliakiaa sairastava tietää, että hyvin monissa makkaroissa ja aromisuolassa ym. on gluteiinia, jota niiden pitäisi hyvin tarkkaan välttää.
Minä yritän välttää kaikkea missä on natriumglutamaattia. Onneksi löytyy makkaroita ja marinoimattomia lihoja.
la 6.9.2008
Viestejä 21
Viestejä 21
0
Välttely on nykyään aika helppoa, kun liemikuutioitakin saa jo ilman natriumglutamaattia. Meillä siippa saa siitä allergisia oireita (hilseilevää ihottumaa), joten olen opetellut laittamaan ruokaa ilman sitä.
ke 10.9.2008
Viestejä 266
Viestejä 266
0
Minä en syö oikeastaan mitään missä on mitään glutamaattia. Syynään kaupassa kaikki leikkeleet, liemikuutiot yms. tarkkaan ennenkuin ostan. Tunnetaan myös nimellä arominvahvenne.
Sen on sanottu myös kasvattavan ruuan himoa, eli koukuttavan ruokaan. Saa mikroruuat yms maistumaan hyvältä.
Sen on sanottu myös kasvattavan ruuan himoa, eli koukuttavan ruokaan. Saa mikroruuat yms maistumaan hyvältä.
ma 6.10.2008
Viestejä 974
Viestejä 974
0
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Uusinta tietoa: E621 lihottaa