Kalorilaskuri

Uusinta tietoa: E621 lihottaa

Uusinta tietoa: E621 lihottaa

Keskustelun päävalikko > Ravinto > Uusinta tietoa: E621 lihottaa

Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
http://en.wikipedia.org/wiki/Monosodium_glutamate (tunnetaan meillä natriumglutamaattina eli aromivahventeena, lisäainekoodi E621)

Kiinassa tehdyn kaksoissokkotutkimuksen mukaan ruokaan lisätty natriumglutamaatti lihottaa.

Vanhastaan tiedetään, että se synteettinen natriumglutamaatti lisää mm. migreeniä ja aivojen välittäjäainehäiriöiden herkkyyttä.

Natriumglutamaattia on luonnossa monissa vihanneksissa ja esim. sienissä. Luonnon natriumglutamaatti ei ilmeisesti vaikuta elimistössä samalla tavalla kuin synteettisesti valmistettu (molekyylitasolla niissä on pieni ero).
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 5.9.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 43
0
 

No varmasti kun on valmistettu sokerista. Mutta tuskin on ongelma muutenkin terveellisesti syöville:

Although once stereotypically associated with foods in Chinese restaurants, it is now found in many common food items, particularly processed foods. [4] Examples include:

Canned soups.
Pre-prepared stocks often known as stock cubes or bouillon cubes.
Condiments such as barbecue sauce.
Frozen dinners.
Frozen seafood.
Common snack foods such as flavored potato chips and flavored tortilla chips.
Most fast food.
Instant meals such as the seasoning mixtures for instant noodles.
The popular Hispanic food additive Sazón.
Another popular food additive Vegeta.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 5.9.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 276
0
 

Natriumglutamaatti valmistettu sokerista? se on "valmistettu" ihan natriumista ja glutamiinista, joka on happomuodossaan glutamaatti.

natriumglutamaatti tuottaa niin sanotun umamimaun, joka lisää ruokahalua. lihottaminen liittyy todennäköisimmin siihen ominaisuuteen. varsinkin tämä synteettinen natriumglutamaatti sekoittaa normaalit kylläisyyssignaalit.

sitä käytetään laboratoriorotilla lihotukseen!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 5.9.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 546
0
 

Olenkin siirtynyt maustepuolella ns. puhtaisiin makuihin, merisuolaa ja yrttejä.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 6.9.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1671
0
 

Natriumglutamaattia valmistetaan elintarviketeollisuuden käyttöön bakteerikäymisen avulla soijajauhosta, juurikassokerimelassista tai vehnän gluteiinista.
Tällaista tietoa löysin, siis tämä on toinen tapa valmistaa sitä. Eikä tuoteselosteessa tietenkään sanota miten se on tehty.
Kuinkahan moni keliakiaa sairastava tietää, että hyvin monissa makkaroissa ja aromisuolassa ym. on gluteiinia, jota niiden pitäisi hyvin tarkkaan välttää. Eih!
Minä yritän välttää kaikkea missä on natriumglutamaattia. Onneksi löytyy makkaroita ja marinoimattomia lihoja.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 6.9.2008
Viestejä 21
0
 

Välttely on nykyään aika helppoa, kun liemikuutioitakin saa jo ilman natriumglutamaattia. Meillä siippa saa siitä allergisia oireita (hilseilevää ihottumaa), joten olen opetellut laittamaan ruokaa ilman sitä.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 10.9.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 266
0
 

Minä en syö oikeastaan mitään missä on mitään glutamaattia. Syynään kaupassa kaikki leikkeleet, liemikuutiot yms. tarkkaan ennenkuin ostan. Tunnetaan myös nimellä arominvahvenne.

Sen on sanottu myös kasvattavan ruuan himoa, eli koukuttavan ruokaan. Saa mikroruuat yms maistumaan hyvältä. Hyi yök
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 6.10.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 974
0
 

 

Vastaa
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Uusinta tietoa: E621 lihottaa