Viikon ruoat valmiiksi
Viikon ruoat valmiiksi
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Viikon ruoat valmiiksi
Heissan kaikille! Minä tässä pohdiskelen ruoka-asioita ja ajattelin ihan tänne tulla sitten neuvoa kyselemään. Tilanne on siis se, että käyn itse päivät töissä ja illat opiskelen. Koska olen päivät enimmäkseen poissa kotoota, on ruokapolitiikka meillä aika hakusessa. Ruokaa ei ehdi laittamaan illalla, joten jotain nopeeta ja helppoa pitäisi olla tarjolla, että saan tyttärelleni tarjota lämpimän ruoan. Sen ruoan pitäisi olla terveellistä ja kevyttä, jotta se sopisi minunkin ruokavalioon. Sen pitäisi olla sellaista, jota voi tehdä viikonloppuna valmiiksi ja pakastaa annosrasioissa.
Makaronilaatikko tulee jo enempi tai vähempi korvista, kun se on niin helppo tehdä. Samaten kalakeitto ja muut keitot. Olisko kellään mitään muita ehdotuksia, mitä kummaa sitä vois viikonloppusin valmistaa, että saatais viikolla syötyä kunnollista ruokaa. Kun tulen kotiin nimittäin koulusta, niin siinä kohtaa on kiljuva nälkä sekä minulla että tyttärellä. Siinä kohtaa sortuu niin helposti leipään ym...
Erityisen kiitollinen olisin resepteistä ja ehdotuksista!
Makaronilaatikko tulee jo enempi tai vähempi korvista, kun se on niin helppo tehdä. Samaten kalakeitto ja muut keitot. Olisko kellään mitään muita ehdotuksia, mitä kummaa sitä vois viikonloppusin valmistaa, että saatais viikolla syötyä kunnollista ruokaa. Kun tulen kotiin nimittäin koulusta, niin siinä kohtaa on kiljuva nälkä sekä minulla että tyttärellä. Siinä kohtaa sortuu niin helposti leipään ym...
Erityisen kiitollinen olisin resepteistä ja ehdotuksista!
pe 29.8.2008
Viestejä 25
Viestejä 25
0
Ensimmäisenä tulee heti mieleen nuo pastapohjaiset laatikot. Esimerkiksi täysjyvälasagne kasviksilla ja vaikkapa broilerin jauhelihalla tai tonnikalalla voisi toimia. Tai lohikiusaus sekin kasviksilla höystettynä...
Esimerkiksi riisi menee mielestäni pahaksi pakkasessa, mutta peruna maistuu melko hyvältä sulattamisen jälkeen. Itse saattaisin tehdä annosrasioihin vaikka kasvisgratiinia (kevyettä toki, juuston jne. määriä ja laatuja tarkkaillen) ja itse tehtyjä broileripyöryköitä. Broilerin jauheliha muutenkin korvaa hyvin tavallisen sika-tai naudan, sillä se on vähempirasvaista. Jos pakkasessa on tilaa ja viikonloppuna aikaa, täyttäisin pakkasen erilaisilla ruuilla joista sitten valita nälkäisenä
Olen itse joskus pakastanut tonnikalakastiketta annoksiin ja keittänyt aina nopeasti täysjyväspagettia seuraksi.
Vaihtoehtoja on niin monia että mielikuvituksella pääsee kyllä todella pitkälle. Varsinkin kun netti on pullollaan myös terveellisiä reseptejä
Esimerkiksi riisi menee mielestäni pahaksi pakkasessa, mutta peruna maistuu melko hyvältä sulattamisen jälkeen. Itse saattaisin tehdä annosrasioihin vaikka kasvisgratiinia (kevyettä toki, juuston jne. määriä ja laatuja tarkkaillen) ja itse tehtyjä broileripyöryköitä. Broilerin jauheliha muutenkin korvaa hyvin tavallisen sika-tai naudan, sillä se on vähempirasvaista. Jos pakkasessa on tilaa ja viikonloppuna aikaa, täyttäisin pakkasen erilaisilla ruuilla joista sitten valita nälkäisenä
Olen itse joskus pakastanut tonnikalakastiketta annoksiin ja keittänyt aina nopeasti täysjyväspagettia seuraksi.
Vaihtoehtoja on niin monia että mielikuvituksella pääsee kyllä todella pitkälle. Varsinkin kun netti on pullollaan myös terveellisiä reseptejä
su 31.8.2008
Viestejä 1
Viestejä 1
0
Hienoa! Kiitos vinkeistä! Noista taidan ainakin ottaa nuo broileripyörykät käyttöön. Pasta ja perunapohjaisia laatikoita en niin mielelläni tekisi, kun hiilari / proteiini tasapaino on muutenkin hakusessa. Hiilareita tulee aivan liikaa ja prodet jää tosi alhaisiksi. Broiskupyörykät voi aina syödä myös salaatin kanssa. Lohikiusaus on myös sellainen, että sitä kun laittais valmiiksi, niin voisi pitää huolen tuosta kalan syönnistä vähän helpommin. Harvoin tulee syötyä se kerran tai kaksi viikossa, mikä on suositus.
Eilen laitoin kaalilaatikkoa ison satsin ja laitoin sitä pakkaseen, mutta juuri niinkuin sanot, pitäisi keksiä useampia lajeja, että sieltä pakkasesta löytyisi sitten vaihtelua.
Kiitos näistä vinkeistä!! Olisikohan jollakulla vielä lisää?
Eilen laitoin kaalilaatikkoa ison satsin ja laitoin sitä pakkaseen, mutta juuri niinkuin sanot, pitäisi keksiä useampia lajeja, että sieltä pakkasesta löytyisi sitten vaihtelua.
Kiitos näistä vinkeistä!! Olisikohan jollakulla vielä lisää?
su 31.8.2008
Viestejä 25
Viestejä 25
0
Vihannessosekeitto on pop! Pakastaa annoksittain ja lisäilee sitten mitä ikinä haluaa protskujen lähteeksi!
su 31.8.2008
Viestejä 1671
Viestejä 1671
0
Aivan! Kun sitä raejuustoa on muutenkin aina kaapissa, niin tuohan käy helposti. Mitähän kaikkee sitä muuta vois laittaa vihannessosekeittoon? Ainakin kait broileria, esim jos paistaa suikaleita. Lapsen ruoan pitää ainakin olla vahvempaa kuin pelkkää vihannesta. Itselle usein riittää sekin pelkästään.
Lueskelin tuossa viimeisimmän Yhteishyän välissä tullutta Ruoka maailmaa ja sieltä bongasin Marokkolaisen broileripannun reseptin. Se vois olla aika hyvä. Ajattelin vaan jättää turhat kik-herneet ja oliivit pois. En oikein pidä niistä. Mutta tuosta pöperöstä saa helposti ison satsin pakkaseen. Eikä tarvi mitään lisukkeita. Ensi viikonloppuna testaan sitä. Tänään ei enää ehdi.
Lueskelin tuossa viimeisimmän Yhteishyän välissä tullutta Ruoka maailmaa ja sieltä bongasin Marokkolaisen broileripannun reseptin. Se vois olla aika hyvä. Ajattelin vaan jättää turhat kik-herneet ja oliivit pois. En oikein pidä niistä. Mutta tuosta pöperöstä saa helposti ison satsin pakkaseen. Eikä tarvi mitään lisukkeita. Ensi viikonloppuna testaan sitä. Tänään ei enää ehdi.
su 31.8.2008
Viestejä 25
Viestejä 25
0
Teen pakkaseen linssikeittoa: porkkanaa, varsiselleriä, sipulia, tomaattimurskaa ja linssejä. Jauhelihakastiketta valmistan aina myös triplamäärän. Ja lasagnesta jää yleensä pakastimeen pantavaa.
Mutta alusta asti valmistettavat ruoat on kyllä usein ihan yhtä nopeita kuin pakasteen lämmittäminen. Esimerkiksi ohueksi leikatut broileripihvit paistuvat 8 minuutissa, valmiina valelen ne sitruunamehun ja sweet chili -kastikkeen seoksella ja syön salaatin kanssa. Basmatiriisi valmistuu seuraksi 10 minuutissa. Myös tonnikalakastike ruispastan oheen on nopea: sipulia pussista, tomaattimurskaa, ketsuppia, inkivääriä ja pari purkkia tonnikalaa. En käytä arkena koskaan 20 minuuttia kauempaa ruoanlaittoon.
Mutta alusta asti valmistettavat ruoat on kyllä usein ihan yhtä nopeita kuin pakasteen lämmittäminen. Esimerkiksi ohueksi leikatut broileripihvit paistuvat 8 minuutissa, valmiina valelen ne sitruunamehun ja sweet chili -kastikkeen seoksella ja syön salaatin kanssa. Basmatiriisi valmistuu seuraksi 10 minuutissa. Myös tonnikalakastike ruispastan oheen on nopea: sipulia pussista, tomaattimurskaa, ketsuppia, inkivääriä ja pari purkkia tonnikalaa. En käytä arkena koskaan 20 minuuttia kauempaa ruoanlaittoon.
su 31.8.2008
Viestejä 266
Viestejä 266
0
Kevyt kinkkukiusaus (resepti alla) on mielestäni erittäin hyvää, ja myös kevyttä. Tuli aikoinaan tehtyä tuota useinkin, nykyään pitäisi tosin vaihtaa kinkkusuikaleet vaikka kalkkunaan kun jätin punaisen lihan pois ruokavaliostani ..mutta suosittelen siis!
http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/reseptit/paaruoka_d_k/fi_FI/kevyt_kinkkukiusaus/
http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/reseptit/paaruoka_d_k/fi_FI/kevyt_kinkkukiusaus/
ma 1.9.2008
Viestejä 15
Viestejä 15
0
Olen kyllä tyystin samaa mieltä. Ongelmana minun tapauksessa on se niitten raaka-aineiden puute ja se, ettei kaupassa ehdi käydä. Siksi pyrkisin valmistamaan viikonloppuisin valmiiksi paljon ruokaa pakkaseen, että olisi oikeata ruokaa ylipäänsä.Almatar kirjoitti...Mutta alusta asti valmistettavat ruoat on kyllä usein ihan yhtä nopeita kuin pakasteen lämmittäminen.
Kiitos hirmusti hyvistä vinkeistä! Linssikeittoa pitäis kyllä kokeilla. En ole koskaan syönyt
to 4.9.2008
Viestejä 25
Viestejä 25
0
Tosi helpon ja hyvän näköinen ohje! Kiitos siitä. Varmasti kokeilen, mutta taidan myöskin laittaa sekaan vaikka sitä kalkkunaa tai broileria tai jotain muuta, kun en oikein kinkusta välitä. Tuo varmasti toimisi lohellakin, kun vaihtaisi lihaliemen kalaliemeen.Hiini kirjoitti...Kevyt kinkkukiusaus (resepti alla) on mielestäni erittäin hyvää, ja myös kevyttä. Tuli aikoinaan tehtyä tuota useinkin, nykyään pitäisi tosin vaihtaa kinkkusuikaleet vaikka kalkkunaan kun jätin punaisen lihan pois ruokavaliostani ..mutta suosittelen siis!
http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/reseptit/paaruoka_d_k/fi_FI/kevyt_kinkkukiusaus/
to 4.9.2008
Viestejä 25
Viestejä 25
0
Ja hiilaritietoiselle suosittelen kokeilemaan että korvaa kiusauksissa osan peruna-sipulisekoituksesta kasvissuikaleilla. Tuo mukavasti väriä annokseen, ja kasviksia tulee ihan huomaamatta.
ke 10.9.2008
Viestejä 6
Viestejä 6
0
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Viikon ruoat valmiiksi