Kalorilaskuri

APUA TURVOTUKSEEN??!!

APUA TURVOTUKSEEN??!!


Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Heippa kaikki! Tarvitsen apua!! koska tämä itseäni kiusaava vaiva on aika yleinen, luulisin, ajattelin että tänne voitais keräillä neuvoja, niksejä, tuotteita ja kokemuksia joilla vaivaa, siis turvotusta (etenkin vatsan), voisi yrittää poistaa. mulla menee kohta oikeesti hermot tän rantapallon kanssa!!! Ottaa päähän mulla ei ole ylipainoa eikä olis ylimääräistä vatsaakan jos se ei turpoais aina tällaseksi palloksi! lääkärissä olen juossut loppuvuodesta asti, mutta ei musta mitään "oikeeta" vikaa löydy sappikivien lisäksi, jotka leikattiin jokunen viikko sitten. noh.. ne aiheutti kyllä karseita kipukohtauksia mut ei niillä ole osaa eikä arpaa tähän alavatsan turvotukseen. laktoosit, keliakiat, sokerit, allergiat tutkittu ja kaikki "kohdallaan". en vaan tajuu. lääkärikin totes et kylpäs oletkin oikeesti turvoksissa vatsasta mut sit perään et ei sus kyl vikaa näytä olevan. Rolling Eyes alkuviikosta yks tuttava kysäisi et oletko raskaana?! silloin päätin et jotain tälle on voitava tehdä!!!!!? tiedän et se on vaan turvotusta koska n. yhtenä aamuna seitsemästä vatsa on herätessä ihanan litteä ja peilikuva näyttää hyvältä. se ilo on kuitenkin hyvin lyhytaikaista. huh.. tulipa pitkä viesti. nyt jään sitten odottelemaan kokeneitten kokemuksia. EN VOI OLLA YKSIN!? vai voinko? Miettii
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 19.5.2006
Viestejä 9
0
 

Et ole, mulla hiilarit ja menkat tekee saman, todellakin vatsa on kivikova rumpu, vaikka aamulla saattaa olla aivan lituska.

Yritä välttää hiilareita ja paprika on yksi jätkyttävä turvottava, banaaniin ei kannata edes katsoa, saati vaaleaan leipään. Mulla helpottaa aina kun vetää maitoa, jäätelöä tai rahkaa.

terveisin; toinen pallomaha
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 19.5.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 110
0
 

Kiva tietää et ees joku muu kärsii samasta vaivasta. epäilin itse viljoja syyksi ja jätin pois melkein kokonaan. ei auta. Itkettää tai auttaa sillai et olis varmaan vielä enemmän turvoksissa jos söisin esim. vaaleeta leipää. jos joskus vklpn syön esim. karkkeja tai pullaa niin vatsa on seuraavana päivänä tosi kipeä. mut vaikka en näin tee niin silti se turpoo aina ekan aterian jälkeen jälkeen aamulla jos ei jo valmiiksi ole turvoksissa. ihmettelen ja hämmästelen Miettii että mistä tää on mulle parin vuoden sisällä tullu ku ei ennen raskautta mitään tällasia ongelmia ollu. vaikka söinkin silloiseen aikaan vähän sitä sun tätä epäterveellistä niin ei sitä päällepäin kyllä huomannut. olen miettinyt oisko luontaistuotepuolella jotain apua tällaiseen?? tietääkö kukaan? niin piti vielä mainita että olen yrittänyt käydä ruoka-aineita läpi mut siitä huolimatta mitä syön tai jätän syömättä vaiva on ja pysyy! ja kohta toivottavasti lähtee pois kun joku kokenut mua auttaa..!? ainut mitä en ole kokeillut on täysin maidoton (olen maitorahka-addikti, muuten en käytä kuin kahvissa) ja täysin hiilariton ruokavalio mutta en haluais niin ääripäähän mennä..enkä usko että se edes auttaiskaan. Rolling Eyes
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 19.5.2006
Viestejä 9
0
 

Mulla on myös sama ongelma..vaikka on sitä mahaa muutenkin mutta sit ku se turpoaa,se todella turpoaa!! ja voin kuvitella olevani raskaana. Tietty se ei sit jää pelkästää siihen turvotukseen,sit tulee muutaki vaivoja sen mukana:ilmavaivat! Yleensä on myös vatsa kovana ja joutuu pinnistää todella veskissä. Sen oon huomanu jos syön vähän väliä,niin se kai turvottaa mulla (vaik söisin vähän väliä laskurin puitteissa)..ja sit yks vielä,purkan syöminen..Mulla tullu hieman hiilarikammo tästä johtuen,eiköhän nekin pysty sen homman tekee..mut ilman hiilareita ei voi elää enkä halua.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 20.5.2006
Viestejä 8
0
 

Mulla turvotukseen auttaa kahvi..Ei se ihmeitä tee mutta helpottaa edes vähän...samoin kun juon oikein paljon vettä..mutta täysin turvotusta en ole saanut pois millään..se vaan häviää sit itsekseen kunnes se taas tulee takas.. Ottaa päähän

Piti vielä lisätä että olen vähähiilihydraattisella ruokavaliolla joten mulla se turvotus ei voi johtua hiilihydraateista!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 20.5.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 92
0
 


Vierailija
Täällä yksi turvonnut lisää. Eli sama vaiva -aamulla litteä ja iltaa kohden vaan masu pyöristyy. Syytä en ole löytänyt vähähiilarisesta tai muustakaan, mutta banskut oon jättänyt pois ja purkan käytön pyrin minimoimaan. Tuntuu, että kahvi, luumut yms mahdollinen tepsii vain jos, niitä ei käytä joka päivä. Toisaalta vaikka vatsa toimisikin, niin siltikin saattaa turvottaa mahassa. Itkettää Yksi syy on mulla työ, jossa ei pääse vessaan silloin kun on tarpeen, vaan silloin kun menee syömään tai tauolle muuten. Lomalla homma toimii, mutta kun on ensin tunteja pidätellyt, niin sinnehän se jämähtää Ottaa päähän

Yksi hyvä ja hieman apua tuonut neuvo ravitsemusterapeutilta oli, että täytyy syödä tietyssä järjestyksessä ruoat. Ensin ne jotka sulavat nopeimmin ja siitä edellen viimeisenä hitaimmat, eli proteiinit. Hedelmät olisi niinkuin ensimmäinen, vihannekset perässä, täysjyväviljat ja liha ja maito viimeisenä sisään. Näin ne menee suolistossa nopeimmat edellä, eikä tule ruuhkia jolloin pääsisi mätänemistä=kaasua tapahtumaan. Mä olen kyllä aina elänyt uskossa, että sekasin ne menee kaikki kuitenkin, mutta ehkä tossa on jotain perää, koska se on oloa helpottanut. Miettii

Oon nyt ottanut pellavansiemenrouheen käyttöön ja säännöllisiä tuloksia saa purkin mukaan odotella muutaman viikon. Viikon verran niitä on popsittu (on muuten namia, kun liuottaa mehukeittoon ja syö rahkan kanssa) ja kyllä se maha on kieltämättä pehmeempi (sisäisesti Nauraa ).

Maitohappopöpöt on yksi keino auttaa masua voimaan hyvin ja jossain oli tutkimuksen tynkää (ei hajuakaan kuka teki ja kuinka luotettava), että kolmea eri pöpöä kun syö päivittän, niin tehoaa parhaiten. Tässäkin kannattaa muistaa, että esim viilissä on jo omansa ilman kummempaa mainontaa.

Lisää niksejä kokeiltavaksemme jos vaan löytyy Syömään!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 20.5.2006
0
 

Tosi hyviä neuvoja, kiva! ite en oo syöny purkkaa noin 4 vuoteen juuri kaasutuksen takia, enkä aio tästä eteenpäinkään syödä. toivon, kun jätän vehnän, kaikki muuttuu paremmaks...onhan se tukalaa kun on pömppö (mulla kaksikin :) ), hankaloittaa melkein kaikkea... ;)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 20.5.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 242
0
 

Itse kärsin aikanani kanssa turvotuksesta mutta se on nyt hävinnyt kun olen tehnyt itselleni terveellisemmän ruokavalion, joten ei musta kauheasti hyviä neuvoja teille löydy. Mun turvotukseni oli ihan itse aiheutettua Pöpi
Yhtyisin tuohon frutin kirjoitukseen: Olen kanssa kuullut tuon jutun että aterialla kannattaa syödä kasvikset ensin koska sulavat nopeammin ja niin edelleen. Siinä ulkolaisessa olet mitä syöt ohjelmassa neuvottiin näin. Toivottavasti löydätte helpottavia ohjeita :wink:
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 20.5.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 162
0
 

Mä tykkäsin hirveesti just siitä ulkolaiset olet mitä syöt-ohjelmasta, harmi et se loppu. mä luulen et se oli yks innoittaja mun laihdutuksen alulle huhtikuun alussa...kun näki ja kuuli mitä kaikkee voi tulla...huhhuh.
toivottavasti tämä tästä, puoli kiloa tippunu vajaas viikos Rokkaa!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 20.5.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 242
0
 


Vierailija
Pöpi
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 28.5.2006
0
 

Raskausaikana neuvottiin syömään ananasta, se kuulemma saa nesteet liikkeelle ja sitä kautta vähentää turvotusta. Mutta sitten kannattaa tosissaan miettiä mitä syö, suola ja sokerihan kerää nestettä, joka näkyy sitten turvotuksena. Itse olen ainakin huomannut, että aina kun syön illalla jotain makeaa, olen seuraavana päivänä enemmän ja vähemmän turvoksissa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 28.5.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 59
0
 

Olen miettinyt sitä, että kun jotkut sanovat että hiilarit kokonaan pois. Mutta silloinhan ei juurikaan saa kuituja, ja vatsa tai suolistohan ei silloin oikein toimi Miettii ankarasti Ainakin minä olen sen huomannu heti. Siksi voisikin ajatella, että nimenomaan hiilareide syöminen (tai kuitipitoisesti syöminen) auttaisi asiaa .. Pöpi En sitten tiedä.

Minulla sama ongelma, ja hiilareiden melkein kokonaan poisjättö ei auta, heti aamupalan jälkeen (yleensä purkki rahkaa) turvonneena Itkettää
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 28.5.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 188
0
 

^ Ei kuitu=hiilari. Esimerkiksi hiilaripitoimisimmat sokeri ja vehnä ei kovin kuituisia ole. Yleensähän ainakin "hyväkarpaaminen" sallii esim täysjyväruisleivän ja -näkkärin joissa kuituja on runsaasti, ja ketoosia lukuunottamatta muutkin karppaajat syövät melkeinpä rajoittamatta kuitupitoisia vihanneksia/kasviksia kuten kaalia, lanttua, salaattia, papuja... Näiden lisäksi kuituja tulee siemenistä yms "lisäkkeistä". Eli ei hiilarien välttäminen mitenkään tarkoita vähäkuituista ruokavaliota.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 29.5.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 34
0
 

No niin.. kiva kuulla "selviytymistarinoita". itse aivan yllättäen huomasin että herne-maissi-paprikasekoitus ei sovi itselleni ollenkaan! syön sitä melkein päivittäin salaatissa, lisukkeena ja joskus jopa pelkilteen. Eih! ilmeisesti se oli ärsyttänyt suolistoa jo niin pitkän aikaa että vatsa temppuili jo kokoajan. jätin pois kokeilumielessä ja jokusen päivän vei jotta vatsa rauhottui ja voi nyt taas hyvin! ainakin hetkellisesti! turvotus on poissa ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen yli kolme päivää. Hyvä homma! annoin sen rauhottua aluksi yhden päivän nestepaastolla. tiedän että herneet ja paprika eivät ole ainoita pahoja vaan esim. karkkeja en voi syödä enkä muutakaan TOSI sokeripitoista paljoa. valkonen vilja on myös melkein pannassa. tyyliin voin syödä sillointällöin yhden sämpylän mutta en ees päivittäin. pellavan siemenet tekee vatsalle tosi hyvää. ennen käytin vehnäleseitä mutta koska mun vatsa ei syystä tai toisesta pidä vehnästä niin nyt haen kuitulisää perunakuidusta. myös luontaistuotekaupan kuitu-maitohappovalmiste on käytössä. nyt olen niin tohkeissani tästä ihanasta helpotuksesta että itku varmaan tulee jos oireet palaavat! TOIVOTTAVASTI EI ENÄÄ IKINÄ KOSKAAN!!! ainakin yritän pitää vatsastani hyvää huolta ja kuunnella sitä vieläkin paremmin niin jospa sekin sitten olisi suopea mulle!? Nauraa
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 29.5.2006
Viestejä 9
0
 

Tutulta kuulostaa.joskus sitä herää aamulla ja katsoo peiliin ni sienne on ilmestyny joku pallopää Ihan täynnä/ähkynä . toi turvotus ainakin mulla johtuu kuukautiskierrosta.
naisilla on luonnostaan tollanen pömppömaha, ei kai sitä pois saa kun rasvaimulla Nauraa
tosin jos vain maha turpoaa, niin varmaan on kyse enemminkin suoliston toiminnan häiriöstä. ilmavaivoja voi saada myös makeutusaineista. ja sokerithan on niitten "pahisbakteerien" ruokaa. maitohappobakteereita pitäs syödä enemän. ostin just hapankaalia, että katotaan miten se toimii. ja sittenhän on olemassa sitä "molkosan"-litkua, mitä en kyllä ole itse ikinä pystyny juomaan.
koivunlehti- ja kultapiiskutee poistavat nesteitä kanssa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 29.5.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 103
0
 


Vierailija
Olettekos koskaan miettineet että olisiko turvotuksenne syyt Hiivasyndrooma...googlettamalla löytyy hyviä sivuja kyseiseen vaivaan liittyen. Itselläni kun on myös tuota masun turvotusta vaikka muuten on ihan ok kroppa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 8.6.2006
0
 

Voi hyvänen aika mikä pallopää kurkkas tänään peilistä...On meinaten sellanen turvotus etten oo aikoihin kokenut...Nyt kyllä mietin tosi paljon mistä se johtuu Miettii ankarasti Menkatkin kyl on mut ei ne nyt yleensä ihan näin pahasti turvota..Mielestäni eilen en mitään ihmeellistä syönyt...No illalla yhden pienen mehujään, mutta tuskin se nyt ihan tälläseks turvottaa? Voisko olla helle? Olisko kellään viisaammalla neuvoa? Tarvitsen apua!! Mitäs nyt pitäs tehrä?
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 13.6.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 92
0
 

 

Vastaa