Sulamossa on nyt uusi Resepti -sivu!

Toteutuneita kellonaikoja voi seurata laittamalla ne päälle "Asetukset > Yleiset > Ateriarytmi > Kellonajat" -kohdasta.

Sulamoon tulee ryhmät vuoden 2016 aikana, joten vanha Kalorilaskuri siirtyy katselutilaan vuoden 2016 lopussa.
Katselutilalla tarkoitetaan sitä, että vanhoja tietoja pääsee katsomaan, mutta uutta ei pysty enää vanhalle puolelle lisäämään.

SIIRRY SULAMOON >>
ETSI BLOGEJA
<< edellinen blogiseuraava blogi >>
lauantai 02.10.2010

Hi hii.. Vähän vissiin hakuisessa nuo tämän tytön annosmäärät... Hienolta näyttää rasvanosuus, ei kuitenkaan ihan 100 prosenttia ole.. Mietin vaan, että aamiainen takana, mitähän syön loppupäivän, kun söin aika reilun aamiaisen. Vähän pitää jostain selvitellä ja lueskella esimerkkejä minkä kokoisia ateriat ovat.

[ Katso ruokalista! ]

2012 kcalKokonaiskulutus
-811 kcalTavoitevaje
-355 kcalToteutunut vaje
1201 kcalTavoite
1657 kcalSyöty (Toteutunut)
+456 kcalTavoitteesta
17 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

perjantai 01.10.2010

[ Katso ruokalista! ]

2012 kcalKokonaiskulutus
-811 kcalTavoitevaje
-1949 kcalToteutunut vaje
1201 kcalTavoite
63 kcalSyöty (Toteutunut)
-1138 kcalTavoitteesta
0 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

perjantai 03.10.2008

No niin.. Tuloksia tulee pikku hiljaa mennään alaspäin. Tälle viikolle en odottanutkaan yhtä huimaa vauhtia kuin viime viikolle. Tähti jäi 800 gramman päähän eli sen voisin napata itselleni ensi viikon torstaina. Niin sitä 10 %:n painonpudotusta en ehtinyt vielä saavuttaa, mutta tässä kuussa saavutan ja ohitan sen. Tavoitteeni on painaa tämän kuun viimeinen päivä 65 kg. Olen päättänyt kerätä 6 tähteä paikkareissa, jolloin olen saavuttanut tavoitteeni eli 55 kg.

Pian on suunnitelmissa lähteä 60 minuutin kävelylenkille ja sitten kaupungille. Päätin tehdä näin päin, jotta lenkki tulee varmasti tehtyä.

1. Kirbbu sanoi...

Onnea pudotuksesta, wautsi! :)

perjantai 03.10.2008 klo 12:05

[ Katso ruokalista! ]

1935 kcalPeruskulutus
+261 kcalLiikunta
2196 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-1687 kcalToteutunut vaje
1696 kcalTavoite
509 kcalSyöty (Toteutunut)
-1187 kcalTavoitteesta
8 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

keskiviikko 24.09.2008

Niin paino oli sama kuin eilen aamulla. Saas nähdä mitä puntari näyttää huomenna paikkareissa. Olen lisännyt pistemääräni 20:stä 22 pisteeseen ja voin kertoa, ettei minua ahdista niiden määrä läheskään yhtä paljon kuin ennen ja pisteitä jää jopa käyttämättä ja liikuntapisteet jätän nykyisin kokonaan käyttämättä.

Jos huominen punnitustulos näyttää samaa kuin tänään kotona, niin olen vihdoin siinä samassa tuloksessa kuin paikkareiden jäädessä kesätauolle. Toisaalta on aika masentavaa, että olen näin pitkään junnannut samoissa lukemissa tai siis nyt vasta päässyt takaisin siihen mihin jäätiin.

No se selittyy sillä, että nyt olen todellakin tsempannut ja yrittänyt pysyä pisteissä. Olen pitänyt pintani, kun on tehnyt mieli jotain hyvää eikä ole oikein ollut varaa syödä mitään. Tai sitten olen nauttinut Valion vähäkalorista marjakeittoa.

Olen aika määrätietoinen ja itsepäinen, jos päätän jotain. Olenkin ihmetellyt miten en ole saanut valjastettua sitä käyttööni tässä projektissa. Nyt olen myös ajatellut asioista positiivisesti enkä ole tuominnut itseäni pikku virheistä tai sortumisista. Olen siis ollut armelias itselleni.

Huomenna siis Paikkaripunnitus-tuloksia.

1. Kirbbu sanoi...

Hellou, missäs olet ? :)

tiistai 30.09.2008 klo 21:09

[ Katso ruokalista! ]

1954 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-964 kcalToteutunut vaje
1454 kcalTavoite
990 kcalSyöty (Toteutunut)
-464 kcalTavoitteesta
10 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

tiistai 23.09.2008

Tämä päivä on mennyt sitten taas ihan penkin alle... Johtuu siitä, että aamulla ehdin pikaisesti hörppimään aamukahvit ja sitten piti lähteä liikenteeseen, ku pojalla oli nukketeatteriesitys. Minä sitten kävin sillä aikaa isolla oluttuopposella... Hyvä äiti! Sitten tultiin kaupungilta kotiin ja vetäisin muutaman omatekoisen jauhelihapihvin kitaani ja siinähän sitä sitten taas ollaan oltu.. Tarkoitus oli syödä hyvää kinkku-kukkakaali-parsakaalipaistosta, mutta syömättä jäi. Olen sen tosin tehnyt jo lauantaina ja unohtanut jääkaappiin, että enpä tiedä onko se enää syöntikelpoistakaan =(

Nyt himottelen fetasalaattia tai broilerisalaattia ehkä kuitenkin, koska broilerikuutioista menee huomenna päiväys.. Meillä on ihan liikaa ruokaa varattuna, kun se vanhenee. Edesmennyt mieheni aina vitsaili, että olen todellinen suurperheen äiti, kun valmistan aina sellaisia määriä ruokaa, että niillä ruokkisi naapuritkin...

Jos en ole sattumalta maininnut, niin olen tunnesyöppö ja nyt olen ollut muutaman päivän allapäin ja erittäin perso syöpöttelylle, kun mieheni hengen vieneen ihmisen tuomio annettiin minulle tiedoksi torstaina ja perjantaina se meni lehdistötiedotteen muodossa eteenpäin, ainakin täällä paikallisesti. Muutenkin toisen kuolemasta selviäminen on vaikeaa, että sitä tarvitsee halventaa mokomalla tyhjänpäiväisellä tuomiolla =(

No kuitenkin, pian lähden taas kaupungilla käymään.. Olenpahan ainakin sen aikaa pois jääkaapin läheltä =)

1. Tuhtikeiju sanoi...

Merkkasin syömiset ylös ja ei tuo kaloreina näytä yhtään niin pahalta kuin tuntuu =) Jotain tekisi kyllä mieli nytkin ottaa. Vaikka lasillinen kylmää rasvatonta piimää! Ei ole nälkä, mutta jotain tekee mieli.

tiistai 23.09.2008 klo 16:40

[ Katso ruokalista! ]

1811 kcalPeruskulutus
+67 kcalLiikunta
1878 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-1280 kcalToteutunut vaje
1378 kcalTavoite
598 kcalSyöty (Toteutunut)
-780 kcalTavoitteesta
13 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

maanantai 22.09.2008

Taas maanantai... Nyt olen koittanut vähän tarkemmin katsoa mitä syön ja liikkua vähän enemmän. Tänään kävin heittämässä pienen lenkin sillä aikaa, kun poikani oli kerhossa. Oli tosi ihana ilma kävellä, aurinko lämmitti kivasti ja kirkas päivä teki hyvää myös mielialalle.

Niin, viime punnituksessa torstaina, vaaka näytti 71 kg... Aamulla 72,2 kg, kun heräsin. Crosstrainerilla vetäsin tunnin verran ja mielelläni olisin jatkanut sitä kauemminkin vaan ei ollut aikaa eikä välttämättä järkeäkään.

Nyt olen ajatellut koittaa lisätä liikunnan määrää päiviini, se on haasteellista mutta myös antoisaa. Olen ajatellut, että Crosstraineria käyttäisin 2-3 krt/vko sellaiset 30-45 min kerrallaan ja sen lisäksi koittaisin ulkoilla joka päivä 30-60 minuuttia. Pitää vaan aloitella rauhallisesti, ettei into lopu kesken kaiken. Huonoilla ilmoilla tulee varmasti kuntoiltua enemmän sisällä. Pitää vielä miettiä, että miten saan tuon kävelyn toteutettua. Nyt se vielä onnistuu, kun poitsu voi polkea polkupyörällä mukana, mutta talvella pitää keksiä jotain muuta. Toisaalta pian nelivuotiasta ei kehtaisi enää kävelytelineelläkään hirveesti kuljettaa, mutta jos on pakko, niin sitten on.

Ruokaan ja varsinkin ruoan laatuun sekä ruokailurytmiin koitan kiinnittää enemmän huomiota. Niin ja ruoka-annosten kokoon. Monet kerrat olen haaveillut vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta, mutta minusta ei ole siihen. Rakastan liikaa leipää, pastaa ja riisiä. Ja paljon kaikkea muutakin, koska se näkyy ;) Mutta toivottavasti ei enää kovin kauaa. Yritän nyt, että painoni olisi torstain punnituksessa tipahtanut 68.5-69 kiloon, kun astelen puntariin. Yritän saavuttaa vielä tämän kuun aikana 10 %:n painonpudotustavoitteeni, jolloin minun pitäisi painaa 66,4 kg. Se tarkoittaa sellaista keskimääräistä 0,8 kg.n pudotusta/viikko. Ei paha.

Yritän myös kovasti harjoittaa positiivista ajattelua, enkä anna periksi pikku vastoinkäymisille niin kuin tähän asti vaan palaan heti pisteisiin enkä vasta seuraavalla viikolla. Siinä minulla on aika paljon opettelemista sekä mielitekojen hallinnassa. Annan kamalan helposti periksi mielihaluilleni.

Tästä tulee hyvä viikko. Tällä kertaa onnistun, tiedän sen ;D (itsetsemppausta ja positiivisia ajatuksia)

Kävely lastenrattaiden kanssa1 tunti 45 minuuttia

1. Kirbbu sanoi...

Sinullahan on päivä mennyt hienosti! Liikuntaaki on kerääntynyt ;) siitä se lähtee!

maanantai 22.09.2008 klo 17:57

2. Kirbbu sanoi...

Hei meillähän on vielä samat mitat! Ainoa että olen sentin sinnuu pidempi :D

maanantai 22.09.2008 klo 17:58

3. Natte sanoi...

Kuntoilun olen aloittanut uudelleen taas vasta muutama viikko sitten. Sitä ennen on monta vuotta mennyt hyvin epämääräisesti urheilun suhteen. Vanhin lapsista on 7v ja nuorin alle 2v joten ei liikunnalle ole jäänyt oikein aikaa eikä muutenkaan ole pystynyt.

maanantai 22.09.2008 klo 22:38

4. Natte sanoi...

Toivon vaan että tämä liikuntakipinä pysyisi päällä enkä heti hyytyisi sohvan nurkkaan=) toivottavasti sinäkin onnistut liikuntasuunnitelmissa! Ja tsemppiä 10% painonpudotustavoitteeseen tämän kuun aikana!

maanantai 22.09.2008 klo 22:41

5. Nellanalle sanoi...

Tsempit tähänkin suuntaan !!! :D

maanantai 22.09.2008 klo 23:12

[ Katso ruokalista! ]

1956 kcalPeruskulutus
+388 kcalLiikunta
2344 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-1050 kcalToteutunut vaje
1844 kcalTavoite
1294 kcalSyöty (Toteutunut)
-550 kcalTavoitteesta
8 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

torstai 11.09.2008

Saa nähdä kuinka eukon käy. Tänään on siis punnituspäivä Paikkari-ryhmässä ja tämä viikko on ollut täysi katastrofi.. Torstaina ryhmän jälkeen pidin herkkupäivän, kun perjantaina alkaa siis uusi viikko. Perjantai meni kuitenkin suht lepsusti olutta yms. nauttien. Lauantaina käytiin hakee siskoni kanssa perhepizza ja se nautiskeltiin kevyesti kahteen pekkaan. Oli muuten tosi nami namia =) Ei huonoa omatuntoa siis siitä nautinnosta. Sunnuntaina tuli myös syötyä vähän reilummin. Ja sitten maanantaista tähän päivään olen syönyt miten sattuu, suht kevyesti kuitenkin. Paitsi maanantaina vetäsin pari jätskipuikkoa putkeen naamariin, kun olivat mokomat niin hyviä.

Ihmettelen, että miksi annan mieliteoilleni niin helposti periksi. En edes yritä vastustaa niitä. Oli pisteitä tai kaloreita jäljellä tai ei, siitä huolimatta napsin sitä mitä mieleni sattuu tekemään. Ei ihme ettei tulosta synny. Lisäksi olen ollut koko viikon käytännössä liikkumatta. Mitä nyt tiistai-iltana kokeilin crosstraineria ja tänään vetäisin sen puolen tunnin satsin.

Motivaation puute on ihan valtava. Paikkareissa yritin saada siihen vinkkejä, mutta enpä niitä saanu. Liikunta pitäisi saada joka päiväiseksi touhuksi. Oli se sitten 30-60 minuuttia/päivä, kunhan lenkki tulisi heitettyä ja se iskostuisi tuonne selkärankaan. Siitäkin marmatin just Painonvartijoissa, että en saa millään ujutettu liikuntaa päiviini. Vastaus oli, että ei liikunta ole välttämätöntä... Ja minä kun olen ymmärtänyt, että se nimenomaan on avain painonhallintaan. Siis helpottaa kummasti painonpudotusta ja painon pitämistä kurissa muutenkin...

Veikkaan että puntari näyttää siellä samaa kuin viime torstaina tai sitten jopa vähän enemmän.

Crosstrainer, kohtalaisen raskas30 minuuttia

1. 2xihminen sanoi...

Mullakin on c-trainer kotona. Harmittaa, kun se ei ole telkkarin edessä, jotta voisin katsoa jotain "aivotonta" tv-sarjaa samalla kun poljen. Niin tein aikanaan punttisalilla (Sinne oli asennettu tv:t) Kivuttomasti vierähti 30 min Frendien seurassa :D

torstai 11.09.2008 klo 14:39

2. Natte sanoi...

Meillä on kanssa crosstrainer ja on se meille ainakin oiva peli! Kesän oli käyttämättä kun ei ollut kiinnostusta ja lisäksi laite oli meidän makkarissa. Nyt se on taas aitiopaikalla olkkarissa niin olen tehnyt n.4-6 kertaa viikossa. Tsemppiä! Ja paranemisia!

torstai 11.09.2008 klo 15:00

3. Kaurasata sanoi...

Liikunta ei ole painonpudotuksen kannalta "välttämätöntä", mutta se kiinteyttää. Ja jos pääsee kotoa pois, niin pääsee 30-60 minuutiksi pois jääkaapin välittömästä läheisyydestä.

torstai 11.09.2008 klo 19:50

4. Kaurasata sanoi...

Tunnin kävelylenkki kuluttaa kävelijästä ja nopeudesta riippuen 200-500 kcal. Kuinka nopeasti meneekään 250 kcal suuhun, kun syö 50 gramman suklaapatukan... Tsemppiä taipaleelle :)

torstai 11.09.2008 klo 19:50

5. Amjk85 sanoi...

Kuntoilun aloittaminen keräsi itselläni nestettä niin, että paino jumahti samalle tasolle kuukaudeksi. Söin kokoajan pisteiden mukaan ja liikuin runsaasti, mutta mitään ei tapahtunut. Se söi naista..

perjantai 12.09.2008 klo 21:51

6. Amjk85 sanoi...

Onneksi kropan totuttua liikuntaan alkaa painokin tippua vauhdilla! Jos mittaat esim. vyötäröä, niin parissa viikossa saattaa kadota sentti tai parikin aivan yllättäen.

perjantai 12.09.2008 klo 21:52

[ Katso ruokalista! ]

1812 kcalPeruskulutus
+190 kcalLiikunta
2002 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-1723 kcalToteutunut vaje
1502 kcalTavoite
279 kcalSyöty (Toteutunut)
-1223 kcalTavoitteesta
4 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite
Suora URL tähän blogiin http://kalorilaskuri.fi/blogit.php?n=tuhtikeiju