Sulamossa on nyt uusi Resepti -sivu!

Toteutuneita kellonaikoja voi seurata laittamalla ne päälle "Asetukset > Yleiset > Ateriarytmi > Kellonajat" -kohdasta.

Sulamoon tulee ryhmät vuoden 2016 aikana, joten vanha Kalorilaskuri siirtyy katselutilaan vuoden 2016 lopussa.
Katselutilalla tarkoitetaan sitä, että vanhoja tietoja pääsee katsomaan, mutta uutta ei pysty enää vanhalle puolelle lisäämään.

SIIRRY SULAMOON >>
ETSI BLOGEJA
<< edellinen blogiseuraava blogi >>
keskiviikko 02.01.2013

Huomenta! Viime yö oli melko kivulias nivelten suhteen ja aamulla oivalsin sen johtuvan tuosta kuntopyörällä polkemisesta. Kun siinähän nojataan käsiin jotka pitää siitä tangosta kiinni ja vasen ranne kämmenselännivelten kanssa oli tykännyt moisesta kyttyrää! Kuin myös oikea olkapää, käsivarsi ja peukalontyvinivel. Oppia ikä kaikki eli nuo peukalontyvinivelten tuet käsiin niin ne ei joudu niin kuormitettaviksi. Nehän ovat kuin kintaat joissa muut sormet paitsi peukalo ovat vapaasti käytössä, mutta rannekin on tukevasti tuettuna eli peukalo ja ranne pysyvät niinkuin lastassa paikoillaan tukevasti.=0) Olen edelleen hyvin väsynyt enkä jaksa kauheesti pohtia elämän suuria asioita, kun henkinen paine rassaa jä häpeän eilistä käytöstäni. Vast'edes pidän suuni kiinni ja mietin viisi kertaa ennenkuin kirjoitan vaikka miltä tuntuis. Jatkan hyvin alkanutta puuropaastoa ja on pakko jatkaakin koska rahaa tulee vasta huomenna. Juon paljon vettä joka poistaa noita kertyneitä nesteitä, kun munuaisten takia sitä tuppaa kertymään. ^ö^

1. Sohvimummo sanoi...

Waude! Olet saanut jo kilon pois lähtöpainosta. Ajattele, että samalla tahdilla se tarkoittaa 52 kiloa vuodessa. Eikö siinä ole jo aihetta iloon? :) Hyvä Marlene! :)

Minulla sahaa tuo painokäyrä ihan samalla tavalla kuin sinulla, se on ihan normaalia laihdutuksen aikana. Yhtenä päivänä voi olla, että tulee nautittua kasviksista tehtyä keittoa, mutta siinä on kasvislientä ja se taas sisältää suolaa, joka taas kerää nestettä ja silloin käyrä kohoaa.

Ei kannata olla yhtään moksiskaan jos meidän kiloillamme painokäyrä sahaa vaikka kahden kilon eroja viikon ajalla. Kannattaa katsoa vain syömiään kaloreja ja kun tietää, että syö vähemmän kuin kuluttaa, käyrä menee joskus vääjäämättä alaspäin ja se näkyy taatusti.

Joko olet kauppalistasi kirjoittanut? Älä laita sinne yhtään pussia karkkeja :) tiedät kyllä miten niiden käy, kun pääset kotiin. Niin, eikä niitä keksejä kanssa. :)

Laitoin kuvan siitä Parsakaalisekoituksesta, josta tykkään kovasti, nyt se on profiilikuvanani. Tykkäätkö edes kukkakaalista? Minä ostin tänään pakastealtaasta kukkakaalia kaksi pakettia 0,99 senttiä per pussi 450g. Siitä saa ihanaa keittoa. Sinä voisit kokeilla semmoista, että otat puoli kiloa perunoita kuorittuna ja tuommoinen kukkakaalipakastepussi ja keität niistä kasviskeiton.

Silloin siellä on sitä perunan makua, josta kovasti tykkäät. Sillä konstilla olet jo puolittanut perunan syönnin ja maku maistuu edelleen perunalle! :) vaikka mukana on ihan mietoa kaalia, tuota kukkakaalia. Keittoa tulee reilun kilon verran, kun lisäät sen verran vettä, että ei ole ihan luirua. Siitä saa neljä tuollaista lautasellista keittoa mitä minulla on kuvassa. Sillä määrällä taatusti ei tarvitse tuntea nälkää.

Ei muuta kuin sauvasekoittimella soseeksi ja kyllä maistuu hyvältä. Jos ei ole käsillä sauvasekoitinta eikä plenderiä niin vanha kunnon survin käy ihan yhtä hyvin. Ihan niinkuin tekisit perunamuusia.

Sitten voit vielä ihan hyvin laittaa sitä lohta ruisleivälle, jätä vaikka margariini kokonaan pois, kun lohi on itsessään ihanan ravinteikas ja sisältää terveellsiä omega-rasvahappoja.

Ajattele jo mikä nautinto! Hyvää peruna-kukkakaali-sosekeittoa ja lohta ruisleivällä.

Elä lähe pois! Kaikki me ollaan joskus "huono tukka" päivällä ja etenkin laihduttaessamme. Kyllä kaikki täällä sen ymmärtävät, kun ollaan kaikki ihan samassa veneessä itsekukin.

Muistatko mitä kirjoitin omasta yösyömisestäni, pitää vain jaksaa nollata tilanne ja jatkaa siitä eteenpäin. :)

Tsemppiä ihan täysillä sinulle Marlene!


keskiviikko 02.01.2013 klo 22:51

2. Sohvimummo sanoi...

Oletko jo löytänyt täällä tuon KEHITTYMINEN osion? Siellä näkyy viikon aikana mitä on minäkin päivänä tullut syötyä eriteltyinä ne proteiinit ja hiilihydraatit ja rasvat.

Minusta se on oikein hyvä apu ollut. Kun saa koko viikon täyteen niin voi katsoa vain viimeistä riviä, se näyttää koko viikon keskimääräiset arvot.

Silloin ei niin harmita vaikka joku päivä menee ns. läskiksi. :) Niinhän sitä sanotaan, ettei yksi pääsky vielä kesää tee, eikä yksi päivä voi laihdutusta pilata. Korkeintaan hidastaa.


keskiviikko 02.01.2013 klo 23:18

[ Katso ruokalista! ]

2007 kcalPeruskulutus
+27 kcalLiikunta
2034 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
60 kcalToteutuneet pluskalorit
1534 kcalTavoite
2094 kcalSyöty (Toteutunut)
+560 kcalTavoitteesta
52 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

tiistai 01.01.2013

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2013 KAIKILLE!!! Aamu alkoi ihan mukavasti eikä maailma ollutkaan kaatunut vaikka eilen sorruin lohtusyömiseen karkkien ja keksien muodossa ja luulin painon nousseen huikeesti saati sokereiden, mutta nou hätä paino oli noussu sen 400g jota se on tässä sahannut edestakas eikä sokerikaan ollut sellaisissa lukemissa missä oletin, great me!! =0) Eilinen on mennyt, huomista ei vielä ole, joten eläkäämme tätä päivää! Jos Taivaan Isä sallii ja auttaa mua, niin haluan aloittaa ihan puhtaalta pöydältä, joten enää en mieti yhtään eilisen tappioita ja tolloiluitani, kun se ei tee niitä tekemättömiksi vaan tuo pahan mielen siis let's go big mama!! Käykää katsastamassa mun perustamia uusia ryhmiä, jos sattuis olemaan sulle sopivia. Happy day for all of us!! =0) Saatettakoon tiedoksi, että jos joku käy ihmettelemässä mun syömisiäni ja kauhistelee taas, että mitä se oikein syö? Niin olen ns. puuropaastolla, koska heitin paistettaviksi tarkoitetut potut hiivattiin ja muuta syötävää ei edes ole kuin nämä joita tänään syön. Puuropaastosta enemmän muistaakseni jossain viime päiväisissä blogeissani tai jossain ryhmässä.=0)

1. Ansku48 sanoi...

Heipsan, täällä kanssa viisikymppinen joka on päättänyt jälleen ´kerran aloittaa alusta koko homman :) ! Yhdessä eteenpäin :) !!

tiistai 01.01.2013 klo 15:29

[ Katso ruokalista! ]

2012 kcalPeruskulutus
+24 kcalLiikunta
2036 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-1269 kcalToteutunut vaje
1536 kcalTavoite
767 kcalSyöty (Toteutunut)
-769 kcalTavoitteesta
17 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

maanantai 31.12.2012

Huomenta kaikille! Aamu alkoi mukavasti, kun paino oli pudonnut sen minkä oli noussutkin ja tilanne on hyvä. Kuten sanoin neste lähtee juomalla vettä. Tuo hiivatin liikunta kohta ei näytä sekuntteja ollenkaan tai en mä ainakaan saa niitä näkyviin! Ne on mulle kullan arvoisia vaikkei muille mitään merkitsekään. Sain poljettua kuntopyörällä pikkasen enemmän kuin eilen ja siitä just on kysymys, no pistän sen ajan tähän 3,43min. Jos vielä sais ruvettua siivoomaan niin sais lisää liikuntaa ja ihan hyödyllistäkin vielä. Mulla on tapana innostua milloin mistäkin ja sitten se lopahtaa nopeasti, toivon ettei nyt kävisi niin. Vasta tänä aamuna ymmärsin kattoa tarkemmin siitä ruokapäiväkirjasta, että miksi eilen meni jo kalorit plussan puolelle ja huomasin mistä se johtui. No parempi myöhään kuin ei milloinkaan!:0) Nyt kun rahaa tulee vasta 3.1.2013 eikä sitä juuri kukkaron pohjalla enää ole, niin olis oivallinen tilaisuus pitää puuropaasto! Se tarkoittaa sitä, että koska en voi olla syömättä, niin siinä syödään veteen keitettyä kaurapuuroa, rasvatonta maitoa, hedelmistä omenaa, mehukeittoa sokeritonta ja paljon nesteitä toki voi muitakin hedelmiä ja marjoja syödä kunhan ne eivät nosta sokeria. Niin ja jugurttia ilman rasvaa ja sokeria. Sillä mä aikoinaan aloitin, kun pudotin 20kg ja ekat 12kg putos sohvalla maaten, tosin olin silloin varsinainen ryhävalas etten olisi pystynyt lähtemään millekkään lenkille!!=0) Sitten kun lähdin liikkumaan menin sauvakävelyä kesät talvet kuin hirvi hiki hatussa ja kyllä kunto kasvoi! Sitä kesti noin 1,5 vuotta ja sitten loppui psyykkiset voimat enkä ole sen koomin enää saanut sitä kipinää koska silloin halusin aina lähteä lenkille ihan innoissani. Tosin enää en kykenisikään lähtemään minkäänlaiselle lenkille. =0) Nonni, keturalleen menee tämäkin päivä!:0( Nyt jo kalorit reippaasti yli sallitun ja vielä tulee ainakin kaksi kertaa syömistä! Hiivatin paistetut perunat, kauheet kalorimäärät, mitä tässä pitäisi syödä?? Kun rahat on finis ja viulut on kanis, niin on syötävä sitä mitä on! Mutta siis onko peruna julistettu pannaan? Siis sehän nyt on perusruokaa jonka kanssa syödään mitä milloinkin!

1. Pamina sanoi...

Hei Marlene.
Hyvää alkavaa vuotta sinulle. Seurailen sinun blogiasi jatkossa. Kyllä me onnistutaan.


maanantai 31.12.2012 klo 19:56

[ Katso ruokalista! ]

2008 kcalPeruskulutus
+22 kcalLiikunta
2030 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
1911 kcalToteutuneet pluskalorit
1530 kcalTavoite
3941 kcalSyöty (Toteutunut)
+2411 kcalTavoitteesta
42 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite
Suora URL tähän blogiin http://kalorilaskuri.fi/blogit.php?n=marlene