Sulamossa on nyt uusi Resepti -sivu!

Toteutuneita kellonaikoja voi seurata laittamalla ne päälle "Asetukset > Yleiset > Ateriarytmi > Kellonajat" -kohdasta.

Sulamoon tulee ryhmät vuoden 2016 aikana, joten vanha Kalorilaskuri siirtyy katselutilaan vuoden 2016 lopussa.
Katselutilalla tarkoitetaan sitä, että vanhoja tietoja pääsee katsomaan, mutta uutta ei pysty enää vanhalle puolelle lisäämään.

SIIRRY SULAMOON >>
ETSI BLOGEJA
<< edellinen blogiseuraava blogi >>
torstai 03.01.2013

Katselin illalla telkkaria. Ensimmäisenä katsoin Jutan superdieetit tai joku ja sen jälkeen Tiina Jylhän kauneusklinikan. Hmmm. Uskon vakaasti, että tämmöiset superdieetit, suuret pudotukset ja vastaavat ohjelmat, sekä niiden sisältämät itsetunnon latistukset, painostukset, rääkkäämiset ym. eivät ole omiaan sellaiselle, joka haluaa loppuiäkseen löytää oikeat ruokailutavat, ja painoa pudotettuaan pysyä myös saavutetuissa lukemissa. "Vain kahdeksan kiloa! " "Pystyt kyllä parempaan! " "Miksi et edes yritä? " Kahdeksan pudotettua kiloa parin kuukauden aikana on minusta hieno saavutus! Ja taatusti pysyvämpi, kuin jos se olisi pudotettu kahdessa viikossa! Tässäkin Jutan ohjelmassa rääkki laukaisi syömishäiriön. Uskon myös, että kuka tahansa pystyy pudottamaan painoa nopeasti, suurempi haaste onkin sen normaalipainon pitäminen! Tavoite oli 45 kg puolessa vuodessa. Se merkitsee lähes kahden kilon pudotusta joka ikinen viikko! Suositus on ½ kg/viikko. Ja kuten kaikki tiedämme, pitkän painonpudotuksen aikana paino voi jumittaa monta viikkoa! Miten tuollainen tavoite edes on mahdollista???
Ja sitten perään Tiinan kauneusleikkaukset. Anteeksi nyt vaan, mutta minusta Tiina Jylhä ei ole kaunis, siis kasvoiltaan, vaikka ohjelmassa kovasti yritettiin väittää niin. Hänen vartalonsa on toki hänen ikäiselleen naiselle kaunis, mutta kuinka paljon siitä on hänen omaa ansiotaan ja kuinka paljon jonkun toisen? Ohjelmassa kaksi nättiä nuorta naista meni rasvaimuun. Tulivatko he oikeasti onnellisemmiksi saatuaan läskinsä imettyä putkiloon? Entä pysyikö imetty rasva poissa, vai oliko se ilmestynyt takaisin heidän lantioilleen puolen vuoden - vuoden kuluttua? Pahoin pelkään, että se oli ilmestynyt, kuten kaikki kalorilaskurilaiset tietävät, jos emme ole tarkkoja ruokavaliomme suhteen, pudotetut kilot tulevat kipin kapin takaisin, ja tuovat vielä kaverinsakin mukanaan.
Minua harmittaa ihan hirveästi näiden ohjelmien antama ideologia. Minusta laihdutuksen ei kuulu olla hirvittävää itsensäkidutusta, verta ja hikeä valuttaen, mutta ei myöskään sellaista, että nukutuksessa kirurgin veitsi napsaisee läskit pois ja saamme rauhassa jatkaa mässytystämme sen jälkeen. Ja lisäksi tämä nykyajan kauneusihanne: vain normaalipainoinen on kaunis, ja kaikki siitä poikkeavat ovat rumia. Olkoon ihminen naamastaan kuinka seinästäreväistyn näköinen, kunhan vain on laiha, niin ah - kaikki palvovat.
Katsokaa esimerkiksi nimimerkin Chuci kuvaa. Netistä löytynee lisää. Hänen painonsa on kaikkien näkyvillä. Miten kaunis nainen, upea, kilonsa ylväästi kantava! Osallistui kilpailuun, jossa ylipaino taisi olla pelkkä etu, ainakin menestymisensä perusteella. Toivoisin todella, että alkaisimme pikkuhiljaa arvostaa hänen kaltaistaan todellista, aitoa kauneutta, leikellyn, kiristetyn, ohennetun ja imetyn sijaan, josta yksikään sentti ei ole kantajansa oman itsensä ansiota, vaan ainoastaan taitavan kirurgin työnäyte.

1. Sohvimummo sanoi...

Yön tunteja täällä valvon ja löysin sinun blogisi, ihanaa tekstiä! Lisäsin heti sinut suosikikseni :) Ihan nautin lukemisesta, liekö syynä, että olen niin samaa mieltä kanssasi.

torstai 03.01.2013 klo 03:28

2. Saastis sanoi...

Fiksua tekstiä, olen kanssasi asioista samaa mieltä :) Ymmärrän leikkaukset, jos on terveydellistä haittaa. Toisaalta en ymmärrä miksi noita ohjelmia näytetään tv:stä, nuo kauneusihanteet ovat syvältä...
Mukavaa torstaita sinulle :)


torstai 03.01.2013 klo 06:36

3. Valpukka sanoi...

Minä katsoin myös eilen molemmat mainitsemasi ohjelmat ja olen täysin samaa mieltä kanssasi. En ole koskaan pitänyt Tiina Jylhää kauniina naisena. Hän on niin kovan, vihaisen ja ylpeän näköinen. Vartalo hänellä on kyllä upea, mutta luulempa, että se ei ole hänen omaa ansiotaan :) Tuota Kaisaa minun kyllä kävi sääliksi, aika kovasti sai haukkuja, mutta lopputulos oli kyllä hieno. Oli kyllä sitkeä mimmi, kun kuitenkin meni sinne salille kuuntelemaan niitä haukkuja, moni olisi jättänyt leikin kesken ja luulempa, että niin olisi Kaisakin jos ei olisi ollut tv:ssä :D
Mukavaa päivää ja tsemppiä!


torstai 03.01.2013 klo 10:27

4. Sohvimummo sanoi...

Anna Kati vain kynäsi sauhuta, täällä blogissa on niiiiin paljon mielenkiintoisempi käydä, kun on pohdittavaa ja ajatuksia herättävää tekstiä.

Tiina Jylhältä on karannut jossakin vaiheessa mopo käsistä tuon oman ulkonäkönsä muokkauksen suhteen. Olisi kannattanut keskittyä ainoastaan siihen, että syö terveellisesti ja treenaa mitä haluaa ja kuntoilee niinkuin haluaa. Nyt tosiaan kasvoja kun katsoo, niin näyttää luonnottoman kovalta ja kylmältä ihmiseltä. Vaikka uskon, ettei varmasti oikeasti semmoinen olekaan.

Miten noista kaikista kasvojen leikkauksista ja botoxin piikittämisestä ja täyteaineiden tumppaamisesta edes voidaan käyttää termiä "kauneusleikkaus"?

Kyllä ymmärrän, jos ihmisellä luomet roikkuu niin, että näköä haittaa, niin silloin on parempi leikata pois ylimääräinen, mutta ei tuommoinen ylimääräinen muokkaaminen muulta näytä kuin luonnottomalta.

:D Aivan ihanan värinen ruokaympyrä sinulla, kokonaan vihreä :D minä taidan laittaa punaisen, kun tykkään siitä väristä.


torstai 03.01.2013 klo 12:55

[ Katso ruokalista! ]

2279 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-669 kcalToteutunut vaje
1779 kcalTavoite
1610 kcalSyöty (Toteutunut)
-169 kcalTavoitteesta
20 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

perjantai 07.12.2012

Tämä päivä meni ihan hulinaksi syömisten suhteen, joten hui hai! :D
+

[ Katso ruokalista! ]

2297 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-1540 kcalToteutunut vaje
1797 kcalTavoite
757 kcalSyöty (Toteutunut)
-1040 kcalTavoitteesta
14 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

torstai 06.12.2012

+

Reipas kävely1 tunti
[ Katso ruokalista! ]

2297 kcalPeruskulutus
+308 kcalLiikunta
2605 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-891 kcalToteutunut vaje
2105 kcalTavoite
1714 kcalSyöty (Toteutunut)
-391 kcalTavoitteesta
26 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

keskiviikko 05.12.2012

[ Katso ruokalista! ]

2306 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-1173 kcalToteutunut vaje
1806 kcalTavoite
1133 kcalSyöty (Toteutunut)
-673 kcalTavoitteesta
19 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

tiistai 04.12.2012

[ Katso ruokalista! ]

2306 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-193 kcalToteutunut vaje
1806 kcalTavoite
2113 kcalSyöty (Toteutunut)
+307 kcalTavoitteesta
30 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite
Suora URL tähän blogiin http://kalorilaskuri.fi/blogit.php?n=kati65