Sulamossa on nyt uusi Resepti -sivu!

Toteutuneita kellonaikoja voi seurata laittamalla ne päälle "Asetukset > Yleiset > Ateriarytmi > Kellonajat" -kohdasta.

Sulamoon tulee ryhmät vuoden 2016 aikana, joten vanha Kalorilaskuri siirtyy katselutilaan vuoden 2016 lopussa.
Katselutilalla tarkoitetaan sitä, että vanhoja tietoja pääsee katsomaan, mutta uutta ei pysty enää vanhalle puolelle lisäämään.

SIIRRY SULAMOON >>
ETSI BLOGEJA
<< edellinen blogiseuraava blogi >>
maanantai 20.10.2008

Woohoo, uusi ennätys! Pääsin vihdoin viiskutosen puolelle, tosin aika rimaa hipoen :D Ilmeisesti se lauantain 7 ruokalajin illallinen teki vaan hyvää elimistölle boostaamalla aineenvaihduntaa. Kukapa olisi uskonut!

Vähän veikkaan kyllä, että paino on huomenna taas yli 57. Jäi nimittäin nesteytys ja syöminen aika vähäiselle eilisiltana, kun olin siellä Big Brother Talk Showssa...mistä johtuen siis varmaan paino putosi. Noh, mutta toivotaan parasta :) ! Nyt on ainakin hyvä fiilis :D !

1. Minisini sanoi...

VAU! Tääläki uudet lukemat, onnea!!! :) Vähä mä oon sulle kade, ku oot päässy sinne BB talk showhun!!!

maanantai 20.10.2008 klo 20:01

2. Riinamariina sanoi...

Jee me ennätysten tekijät :D tsemppiä jatkoon :)

maanantai 20.10.2008 klo 20:58

3. Riinamariina sanoi...

No joo vähän tekee hyvää ananas ja nesteen poistoon tarkoitetut rohdosvalmisteet :D ihan muutaman kerran kävin taas vessassa viimeyönä :D mulla on ainakin 2.5 vuottaku oon painanu noin vähän...

maanantai 20.10.2008 klo 21:18

4. Guineapig sanoi...

Oujeeh, hyvä hyvä! :D

tiistai 21.10.2008 klo 23:10

[ Katso ruokalista! ]

1693 kcalPeruskulutus
+65 kcalLiikunta
1758 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-717 kcalToteutunut vaje
1258 kcalTavoite
1041 kcalSyöty (Toteutunut)
-217 kcalTavoitteesta
24 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

sunnuntai 19.10.2008

Nonni, piti sit taas poistaa koko lauantai, kun mentiin illalla syömään Carmaan. Se olikin eka kerta kun söin Michelin-ravintolassa, ja täytyy sanoa että Carma oli kyllä tähtensä ansainnut :) ! Söin Menu Carman jossa oli vaivaiset 5 ruokalajia (+vielä 2 yllätysruokalajia keittiön puolesta ja leipää!!)

Menu Carma:

*Savustettua lohta, bataattia ja viiriäisen uppomuna

*Sinisimpukkarisottoa, rucolapyrettä ja curry-kahvikermaa

*Häränfileetä, etanaravioli ja luuydinkastiketta

*Juustolajitelma

*Tyrnimarjapannacotta, kookossorbettia ja maustekeksiä


Ja näiden ihanuuksien lisäksi pöytään kannettiin ylimääräisenä alkupalan alkupala, joka oli kurpitsakeitto ja jälkiruoan "lämmittely", joka koostui mantelivaahdosta, mustaherukkahillosta ja mustaherukan lehti -vaahdosta :D Muutama lasi meni myös viiniä.

Siis kuvitelkaa, vetäsin eilen seitsemän ruokalajin illallisen. No okei, ne oli aika pieniä annoksia, mutta kyllä se silti vatsassa tuntui. Itseasiassa mun mahalaukku järkyttyi niin pahasti siitä ruoan määrästä, että kun päästiin kotiin, niin istuin pöntöllä seuraavat puoli tuntia :D Eli boostasin vähän aineenvaihduntaa ainakin. Eikä muuten ollut aamulla paino noussutkaan :D

Eli suosittelen kaikille laihduttajille Ravintola Carmaa: uskomattoman herkulliset ruoat, jotka tulee ulos yhtä nopeasti kuin ne söitkin :D !

Vielä tän illan kohokohta: menen Big Brother Talk Showhun yleisöksi :D ! Meidän "ope" on BB-tuotannossa töissä ja saatiin nimet listalle. WOOHOO!

1. Sallaelina sanoi...

Tuntuu tuo lauantai olevan kovin hankala minullekkin, jotenkin sitä haluaa palkita itsensä, tai ainakin syödä. :) Nuo carman ruoat kyllä jäisi minulta syömättä, viiriäisen munia tai äyriäisiä en ikimaailmassa suuhuni laittaisi, saatikka selkäydin kastiketta.

sunnuntai 19.10.2008 klo 19:02

[ Katso ruokalista! ]

1701 kcalPeruskulutus
+269 kcalLiikunta
1970 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-935 kcalToteutunut vaje
1470 kcalTavoite
1035 kcalSyöty (Toteutunut)
-435 kcalTavoitteesta
13 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

perjantai 17.10.2008

Argh! Kai se on uskottava kun vaaka näyttää jo toista päivää 57.4kg. Okei, 200 grammaa sinne tänne, mut menis nyt edes alaspäin, ku oon kuitenkin syönyt vähän ja kuluttanut paljon!

No nyt on vapaapäivä, vesijuoksemaan ja hierontaan :) ! Sit pitäis ettiä kullalle synttärilahja...

1. Tero sanoi...

Vai syönyt liian vähän kulutukseen nähden? :)

perjantai 17.10.2008 klo 15:56

[ Katso ruokalista! ]

1701 kcalPeruskulutus
+335 kcalLiikunta
2036 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-893 kcalToteutunut vaje
1536 kcalTavoite
1143 kcalSyöty (Toteutunut)
-393 kcalTavoitteesta
8 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

torstai 16.10.2008

Tänään vaaka näytti aamulla oikeesti 57,4, mutta en uskonu sitä, joten en vaihtanu sitä tänne. Onko fiksua nyt sitten huijata itseään ja laskuria HÄH?! :I
Mitä pahaa mä oon tehny et paino vaan jumittaa/nousee?

Noh, huomenna on vapaapäivä ja aamulla säntään vesijuoksemaan. Päivällä olisikin sitten käytettävä avokilta saamani niska-/hartiahieronta -lahjakortti...toi kuulosti nyt siltä kun olis kauheen vastenmielistä mennä sinne :D mutta päinvastoin! Aion nauttia täysin siemauksin ja ehkä palkitsen vielä itseni jollakin kevyellä herkulla...tai vähemmän kevyellä :D

[ Katso ruokalista! ]

1698 kcalPeruskulutus
+230 kcalLiikunta
1928 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-784 kcalToteutunut vaje
1428 kcalTavoite
1144 kcalSyöty (Toteutunut)
-284 kcalTavoitteesta
10 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

tiistai 14.10.2008

Ohhh, mä tykkään tästä sykemittarista! Oli kyllä positiivinen yllätys toi oma kulutus, kun veti tommosen 35 minuutin kotijumpan aerobisella osuudella ja lihaskuntoliikkeillä.
Niin siis tosiaan lainasin tällasen Suunto T3:n töistä ihan mielenkiinnosta, kun en oo koskaan kokeillut sykemittaria ja tuolta liikunta-sivuilta on niin hankala merkitä se juuri oikea kulutus.

Samalla pudotin tänään myös mun aktiivisuuden kohtalaisesta kevyeeseen. Tajusin nimittäin, että oon unohtanut päivitellä sitä sen jälkeen kun siirryin kesätöistä taas koulun penkille. Töissä mun päivän kulutus on varmasti kohtalaista kun seison 6-9h , liikun ees taas ja nostelen tavaroita. Koulupäivät sitten taas on pelkkää istumista ja kävelemistä luokasta A luokkaan B. Nyt sitten laitan siis koulupäivät kevyenä kulutuksena ja työpäivät kohtalaisena...Riippuen tietenkin myös siitä, mitä muuta teen. Ehkä just tuon takia on paino juminu, kun kulutus on ollut kohtalaisessa, mutta todellisuudessa olenkin kuluttanut vaan kevyen kulutuksen verran.

Noh, mutta siis olen tooooooosi iloinen sykemittarista, ja myös siitä, että kaloreita tupsahti illalle lisää! :) Ehkä tää painokin lähtee taas laskuun..

1. Minisini sanoi...

Sykemittari on oikeesti tosi motivoiva laite! :) Mä oon aina ENNEN ollu sitä mieltä, et ihan turha laite ja vaikee käyttää, mut eipäs ookkaan! Mulla on itellä Polar F6! :)

tiistai 14.10.2008 klo 20:12

2. Kirkkis sanoi...

Sykemittari on todella kätevä. .mulla polar sekä suunto T6. sen on hyvä siintä kun käy lenkillä/pyöräilemässä tai hiihtämässä niin se näyttää myös tarkan matkankin..

tiistai 14.10.2008 klo 21:09

[ Katso ruokalista! ]

1698 kcalPeruskulutus
+220 kcalLiikunta
1918 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-753 kcalToteutunut vaje
1418 kcalTavoite
1165 kcalSyöty (Toteutunut)
-253 kcalTavoitteesta
24 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

sunnuntai 12.10.2008

Joo, poistin sitte kokonaan eilisen päivän listoilta, kun en jaksannu illalla merkitä kaikkea syöpöttelyä...saatika sitten kehdannut punnita mitään syömisiä, kun oli vieraita käymässä! Yritin kyllä hieman päässäni laskeskella, että mitä kaikkea tuli syötyä ja juotua, ja omien laskelmieni mukaan en ainakaan syönyt yli kulutukseni.

En kuitenkaan uskaltanut käydä aamulla vaa'alla siinä pelossa, että myöhäinen syöpöttely/ruoan hidas sulaminen/nesteet olisivat vaikuttaneet painoon. Todella kätevää ja hyödyllistä tällainen itsensä huijaaminen :D ! Noh, huomenna taas vaa'alle ja toivon mukaan ollaan samoissa lukemissa kuin ennen viikonloppua.

Laihtumista en todellakaan huomiselle odota, kun tänäänkin ruokaympyrä näyttää hirvittävältä...tai siis kalorit on ihan hallinnassa, mutta rasvat meni jo yli, kun käytiin syömässä avokin vanhemmilla. Tai siis ainakin toivon, että kalorit on hallinnassa...on nimittäin tosi vaikea arvioida muiden tekemistä ruoista että A. Paljonko lautasella on ruokaa grammoina B. Paljonko ruoan valmistukseen on käytetty rasvaa ja mitä rasvaa , sekä C. Mitä aineksia ylipäätään ruoan valmistukseen on käytetty. Toivon mukaan meni nyt edes sinnepäin nuo arvioinnit.

Palan halusta tietää, paljonko vesijuoksu todellisuudessa kuluttaa kaloreita? Yritin etsiä netistä tietoa, ja löysin joitain artikkeleita, joissa mainittiin vesijuoksun olevan yhtä tehokasta kuin tehokas juoksulenkki maanpinnalla, jopa tehokkaampaa. Kalorilaskurin liikuntapuolella on niin erilaisia lukemia, että en oikein tiedä mitä niistä käyttää. Kalorilaskurin hyväksymät, viralliset kulutusarvot minun painoiselle ihmiselle on 458kcal/60min, mutta voinko muka oikeasti kuluttaa noin paljon tunnissa? Vesijuoksutyylini on kyllä kohtuu reipas, mutta silti. Tänään merkkasin vesijuoksuni tuon "Vesijuoksu, reipas 339kcal/60min" -mukaan. Onko kukaan (minun kokoiseni) koskaan mittaillut tuota vesijuoksun kulutusta :) ?

1. Koribli sanoi...

Sullahan on lähtenyt hienosti homma käyntiin.
Täälläkin hukkapätkä karistelee jenkkakahvoja tiehensä.
Tuo ruokien määrän ja sisällön arviointi on ihan oikeasti vaikeaa! Pitäisiköhän raahata koko ajan puntaria ja muistivihkoa käsilaukussa! :D


sunnuntai 12.10.2008 klo 22:06

2. Minisini sanoi...

Säkin oon taas täälä! :) Mä luin jostain, että vesijuoksu kuluttais muka 500kcal/h! En tiiä uskoakko tohon, tekis mieli mennä sykemittarin kansa kokeileen... Kyl se tosi tehokkaalta on tuntunu, mitä oon sitä tossa vuosi sitten hieman harrastanu...

sunnuntai 12.10.2008 klo 22:10

3. Koribli sanoi...

No, kun ei ole pituudella pilattu (mullakin tuo 158 on ranka viivasuoraan vedettynä ja kaula kirahviasennossa) niin tuollainen pari hassua kiloakin tekee paljon housunvyötäisillä! :)
Mullakin on heikkoutena herkuttelu. Laskuri paljastaa karmean totuuden!


sunnuntai 12.10.2008 klo 22:25

4. Minisini sanoi...

Siis mä kulutin tänään lenkilläkin 460kcal, mut johtu ehkä siitä, et mulla oli tosi huono olo, koska yleensä ei tod. kulu noin paljoo...

sunnuntai 12.10.2008 klo 22:32

5. Minisini sanoi...

Ehkä siihen lonkeron positiiviseen vaikutukseen vaikuttaa se, et paljonko sitä juo! :D Kohtuus siis kaikessa! :)

sunnuntai 12.10.2008 klo 22:33

6. Guineapig sanoi...

No ehei, ihan muita suunnitelmia... ;)

maanantai 13.10.2008 klo 07:38

[ Katso ruokalista! ]

1832 kcalPeruskulutus
+240 kcalLiikunta
2072 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-678 kcalToteutunut vaje
1572 kcalTavoite
1394 kcalSyöty (Toteutunut)
-178 kcalTavoitteesta
19 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

torstai 09.10.2008

Hoh, tulin tänne porvooseen kotikotiin syöpöttelemään. Tosin enpä mä nyt vielä hirveemmin ole syöpötellyt. .vähän oli pakko kuitenkin maistella viipurin rinkeliä, jonka isi toi tänään syysmarkkinoilta. Viipurin rinkeli on ehkä parasta, ikinä <3

Syy miksi tulin tänne kotikotiin on, että meen huomenna mun vanhaan lukioon "linnankoskipäiville" kertomaan mun nykyisestä opiskelupaikasta/linjasta. Lukion nimi on siis Linnankosken lukio ja siitä kai juhlatkin on saanut nimensä. Siellä on semmonen perinne, että joka vuosi on ensinnäkin ne juhlat, jonka jälkeen opiskelijat saavat mennä kuuntelemaan infoa eri jatko-opiskeluvaihtoehdoista, joista puolestaan kertoo koulun vanhat opiskelijat eli seniorit. Olin viime vuonnakin, ja mun "tunnit" sai suurta suosiota...johtui varmaan siitä, ettei kukaan jaksanut mennä kuuntelemaan mitään solubiologian tyyppejä :D On se "Radio ja TV-ilmaisu" kuitenkin astetta hotimpi juttu.

Noh katotaan miten huomenna menee. Lukiokeikan jälkeen hurautan bussilla takaisin tsadiin ja kuka ties vaikka vesijuoksemaan. Jos ei sinne niin ainakin lenkille! Pitäis taas pikkuhiljaa tapahtua jotakin painon suhteen, jumitus on raivostuttavaa! Tänään vedin kyllä rasvat kivasti yli...

1. Jompperi sanoi...

Joo kyllä vain, onneks en rinkeliä ostanu, ois voinu lähtee ihan liikaa käsistä syömiset :) Mut se ois kyllä ollu hyvää :P

torstai 09.10.2008 klo 21:34

2. Minisini sanoi...

Hehee, jäit kiinni! Säkin käyt täälä keskellä yötä! :D ;)

sunnuntai 12.10.2008 klo 00:22

[ Katso ruokalista! ]

1832 kcalPeruskulutus
+96 kcalLiikunta
1928 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-807 kcalToteutunut vaje
1428 kcalTavoite
1121 kcalSyöty (Toteutunut)
-307 kcalTavoitteesta
14 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite
Tarina
Vain jäsenille!Ryhmät
Vain jäsenille!

Tunnisteet
Suosikit
Suora URL tähän blogiin http://kalorilaskuri.fi/blogit.php?n=pepepupu