Sulamossa on nyt uusi Resepti -sivu!

Toteutuneita kellonaikoja voi seurata laittamalla ne päälle "Asetukset > Yleiset > Ateriarytmi > Kellonajat" -kohdasta.

Sulamoon tulee ryhmät vuoden 2016 aikana, joten vanha Kalorilaskuri siirtyy katselutilaan vuoden 2016 lopussa.
Katselutilalla tarkoitetaan sitä, että vanhoja tietoja pääsee katsomaan, mutta uutta ei pysty enää vanhalle puolelle lisäämään.

SIIRRY SULAMOON >>
ETSI BLOGEJA
<< edellinen blogiseuraava blogi >>
tiistai 10.02.2009

Iloista päivää!

Hmm, mitähän tänään tarinoisin, tuntuu vähän tukkoiselta runosuoni =) Paino oli pudonnut, mutta eilen tulikin syötyä vähän. Ei pidä intoilla vielä.

Tarkoituksella en syö noin vähän kuin eilen, mutta en syö myöskään silloin, kun ei tee mieli. Pitää kuunnella kehoaan, toisina päivinä ruoka maittaa sitten taas paremmin =) Enkä ota stressiä liian vähäisestä syönnistä. Se kompensoituu varmasti esim tulevana viikonloppuna.

Muutenkin stressaan nyt tästä laihduttamisesta vähemmän ku viimekerralla. Aion antaa piutpaut esim. raivostuttavalle paino teoriassa-käyrälle.

En myöskään hirveästi hikoile sen takia, että onko päivän aktiivisuuteni nyt kevyt, todella kevyt vai kohtalainen. Se, missä ruudussa täppä on, ei kuitenkaan muuta todellista aktiivisuuttani mihinkään =) Ja syön sen mukaan miltä tuntuu. Mieluummin tietenkin arvioin tänne pikkusen alakanttiin kuin yläkanttiin (siis kulutus alakanttiin, jos ruuissa on pyöristämisen tarve niin ne sitten ylöspäin ;)

Tällaisissa mietteissä tänään, stressittä =)

Toimeliasta tiistaita!

***

Ei ilmeisesti liikuntaa Siljelle tänään: olen saanut flunssan! Perkele!

1. Ktoivonen sanoi...

Hei ÄS, jou...oli kyl kauhia huomata, miten sitä onki nii sikasuvaitsematon. Aina pitää aukoo päätä, jos joku esittää vaan "ahtaan" mielipiteensä. Oon täst etiä taas hieman nöyrempi. Ollaa kumpaki. Ja mua ei edes haittaa, jos jään loppuviimeex

tiistai 10.02.2009 klo 13:19

2. Ktoivonen sanoi...

Sua painavammax -jos vaan hieman ;) Samas junas ollaan (kuva) -paitti, et meille mennään metrol! Mo.

tiistai 10.02.2009 klo 13:21

3. Soletta sanoi...

Asiathan saa tietty aina muutettua hyviksi ajatusten kautta, eli sitä kandeis varmaan harjoittaa enemmänkin. Sujuu elämäkin siten kepeemmin! :D Sulla on rennon reipas ote tähän laihutukseen, eli ei liikaa stressaten vaan silleen rennolla otteella

tiistai 10.02.2009 klo 14:39

4. Soletta sanoi...

Eteenpäin! Suuntahan se on tärkein, ei niinkään vauhti! Vaikka välillä tietty olis kiva kun asiat tapahtuisi HETI!! Toivottavasti sun tulee kuitenkin syötyä tänään enempi, ettei iske hetken päästä sellanen raivonälkä joka ei meinaa laantua millään

tiistai 10.02.2009 klo 14:40

5. Soletta sanoi...

Ruokamäärällä. Nimim. kokemusta on (valitettavan monta kertaa)..

tiistai 10.02.2009 klo 14:42

6. Mimppu sanoi...

Tänks :) Kyllä se luumuilla lähtee etenemään :D

tiistai 10.02.2009 klo 15:50

[ Katso ruokalista! ]

1631 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-717 kcalToteutunut vaje
1131 kcalTavoite
914 kcalSyöty (Toteutunut)
-217 kcalTavoitteesta
19 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

maanantai 09.02.2009

Hyvää huomenta! Erikoisen pirteä maanantaifiilis. En sure, että painoa oli +200g edellisestä, pääasia ettei sen enempää. Nyt on pyykit koneessa ja kahvi kupissa ja uskokaa tai älkää -aurinko paistaa! Mahtava juttu. Kunpa omistaisin sukset <3
Uimaan en pääse, koska menkat alko. Mutta ulkoilemassa voisi käydä kun päivä on noin kaanis!

Kaikkea tehtävääkin on, pitää käydä kirjastossa ja pakertaa työhakemusten parissa.

En todellakaan muista, koska olisin ollu aamulla herätessäni viimeks näin pirteällä mielellä. Valo tekee ihmeitä.

Iloa muidenkin aamuun. Palataan :)

***

Hohhoh, Silje huijaa systeemiä! x) Varasin itelleni läheiseen kuntokeskukseen kokeilutunnin, mutta jäseneksi en aio liittyä (ainakaan vielä). Tätä ei pidä sitten sanoa henkilökunnalle liian varhaisessa vaiheessa.

No, voidaan sanoa että jumppakäynti on taustatyötä, sillä jahka saan töitä aion hankkia jonkinlaisen vakiintuneemman liikuntamuodon osaksi elämääni.

(tiedän toki ettei yksi jumppa mun takalistoani kummemmaksi muokkaa, mutta ei se voi tilannetta paheentaakaan! Keskiviikkona siis steppiin, huhheijaa!)

Kuntosaliharjoitus40 minuuttia

1. Soletta sanoi...

Mäkin olin aamulla pirteä, vaikka herätys oli klo 5:15 (viiden tunnin unien jälkeen)! Ja en edes nukkunut bussissa, vaikka yleensä simahdan sinne saman tien kun saan perseeni penkkiin! Voisko tämä valo jo vaikuttaa näin paljon?? Älä niitä suksia sure,

maanantai 09.02.2009 klo 09:34

2. Soletta sanoi...

Tänään on varmaan ihan jäiset ladut. Tai ehkä hyvillä voiteilla voisi päästä eteenpäin. Sulla ei reissu paljon painoa lisänny! Hieno suoritus! :)

maanantai 09.02.2009 klo 09:36

3. Stine sanoi...

No sullahan oli hyvä reissu syömisten osalta ilman laskuriakin :) Ja täytyyhän sitä elämässä lystiä olla ;)

Tuo päivän pidentyminen tekee kyllä ihmeitä energiatasolle, auringonpaisteesta puhumattakaan :) Tulee ainakin paremmalle mielelle.


maanantai 09.02.2009 klo 09:57

4. Soletta sanoi...

Heh, olin tosiaan virkee aamulla vaan en ole enää! Nyt se väsy sit iski oikein kunnolla ja vielä kaksi tuntia pitäisi jaksaa töissä.. Mitäs retostelin aamulla virkeyttäni vähillä unilla.. :D

maanantai 09.02.2009 klo 13:58

5. Soletta sanoi...

Se kaksi tuntia onkin jo melkein vierähtäny ja nyt olen jo toinen jalka ovella lähdössä kotimatkalle. Kahvin voimin tuo aika meni loppujen lopuksi ihan ok. Nyt tuntuu jopa sille, että saatanpa jaksaa jopa lenkille.. Sitä ennen vielä Hakaniemen hallin

maanantai 09.02.2009 klo 15:47

6. Soletta sanoi...

Kautta liha- ja juusto-ostoksille.. Njam.. :) Mustahan on tulossa ihan kulinaristi, heh.. :D

maanantai 09.02.2009 klo 15:48

7. Stine sanoi...

Perjantaina tapaamani ystävä on "hottiest girl in the town", kuumetta 40 astetta että toivottavasti tämä on vain sitä tavallista flunssaa eikä samaa laatua...

maanantai 09.02.2009 klo 22:00

[ Katso ruokalista! ]

1639 kcalPeruskulutus
+100 kcalLiikunta
1739 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-857 kcalToteutunut vaje
1239 kcalTavoite
882 kcalSyöty (Toteutunut)
-357 kcalTavoitteesta
13 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

keskiviikko 04.02.2009

Heipähei!

Eilinen jäi puolitiehen, mutta jääköön. Tuli syötyä mm. Kievin kanaa, karkkia, karjalanpiirakkaa ja munavoita kun siirryin kyläpaikasta toiseen. En pysty muistamaan kaikkea eilen syömääni saati määriä (enkä halua kirjata, myönnetään), joten jääköön se päivä armeliaaseen unohdukseen.

Tänään söin pitkästä aikaa yliopiston ruokalassa, ja tulin siinä ajatelleeksi että jos joka päivä kävisin syömässä sellaisissa, varmana lihoisin. Jotenkin noissa ruokaloissa tulee syötyä liian isoja annoksia, etenkin, jos ei itse voi annostella ruokaa lautaselle.

Kompensoin kuitenkin eilisen ja tämän päivän syömisiä kävelemällä tänään kouluun ja takaisin, noin 10 kilometriä yhteensä!

Hyvää keskiviikkoa kaikille! Tämä tyttö pakkaa huomenna lähes itsensä kokoisen rinkan taas selkään ja siirtyy Kuopioon. Matka-aika vaatimattomat 6h 21min. Ja ainoastaan 3 junanvaihtoa. On se niin #%&#*"¤#!% kätevää matkustaa julkisilla!!!!


Edittiä:

Tämänhetkisessä majapaikassa ei ole vaakaa. Olen 99% varma, ettei seuraavassakaan, eli seuraava punnitus menee ensi viikkoon! Pitää pysyä lujana vaikka vaa'attomuus saattaa houkutella laveammille poluille.

1. Stine sanoi...

Opiskeletko sä kenties siellä Pohjanmaalla merenrantakampuksella?

keskiviikko 04.02.2009 klo 16:26

2. Stine sanoi...

Syksystä ´99 lähtien eli piiiitkä ja vankka kokemus. Pari viimeistä vuotta kylläkin näin etänä ja aika passiivisena :D

keskiviikko 04.02.2009 klo 16:30

3. Stine sanoi...

Yo-taloa rakennettiin silloin, kun kävin viimeksi tentissä syksyllä 2007 :D *köh* Mut eipä taitais olla enää kampuksella kovin tuttujakaan, paitsi henkilökunnassa :D

keskiviikko 04.02.2009 klo 16:36

[ Katso ruokalista! ]

1507 kcalPeruskulutus
+413 kcalLiikunta
1920 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-702 kcalToteutunut vaje
1420 kcalTavoite
1218 kcalSyöty (Toteutunut)
-202 kcalTavoitteesta
15 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

maanantai 02.02.2009

Huomenet!

Lähdenkin huomenna reissuun, ja palaan kotiin Helsinkiin vasta sunnuntaina. Tulossa varsinainen kotimaanmatkailukierros, kun ensin suuntaan Pohjanmaalle ja sieltä Savoon.

Tänä vuonna on tullut jo matkustettua ihan pöljiä määriä, johtuen siitä että sukulaiset asuu kaikki ihan eri puolilla Suomea ja alkuvuodesta oli tarve sukuloida... Ja matkustaminen lihottaa! Ennen, kun matkustin vähemmän, liitin matkaan aina matkakarkit. Ei vaan voinut kuvitella menevänsä junaan ilman karkkipussia, koska piti olla jotain virikettä, ja karkinsyönti on matkatilanteissa tuntunut varsin virikkeelliseltä. Kyllähän se kävisikin jos junailisi kerran kuukaudessa, mutta parhaimmillaan on tullut reissattua useita junamatkoja viikossa.

Huomisen tavoite: En osta karkkia junaan! Otan ruisleivän, koska matkaa on kuitenkin 4,5h ja välillä voi iskeä syömisentarve.

En tiedä kyläilypaikkojeni vaakatilannetta joten en välttämättä pääse punnitsemaan, mutta otan läppärin ja mokkulan joukkoon niin ainakin pääsen nettiin =)

Viikon tavoite: Että paino kävisi 54:n alapuolella.

***

Muutes. Mää en kestä noita M&M-mainoksia. Mun alkaa AINA tehä niitä mieli kun nään mainoksen, ja nythän niitä mainoksia pyörii... Sisältä täyttä Suk-Laa-Ta!! Joo! Mulle!

Vielä en ole rynnistänyt kauppaan MM:t silmissä kiiluen, mutta joku kaunis päivä....

Kuntosaliharjoitus30 minuuttia

1. Soletta sanoi...

Matkustaminen ja elokuvat ovat sellasia tapasyömispaikkoja! Oon ite yrittäny kans vierottaa itteni noista yhdistelmistä, ja nykyään ne meneekin aika hyvin ihan vaan kahvin voimin. Ainakin aika usein.. :) Hyvää reissua sulle, karkin kera tai ilman! :)

maanantai 02.02.2009 klo 12:35

2. Soletta sanoi...

Hitsi että kituuttelit eilisen vähällä ravinnolla! Hieno suoritus ja erävoitto nälkää vastaan! [KUVA]

maanantai 02.02.2009 klo 12:37

3. Mimppu sanoi...

Hehe, mulle käy M&M:n mainosten kanssa päinvastoin... ne mainokset on niin huonoja ettei tee mieli ollenkaan niitä nameja :D

maanantai 02.02.2009 klo 20:58

[ Katso ruokalista! ]

1510 kcalPeruskulutus
+76 kcalLiikunta
1586 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-562 kcalToteutunut vaje
1086 kcalTavoite
1024 kcalSyöty (Toteutunut)
-62 kcalTavoitteesta
17 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

sunnuntai 01.02.2009

Heippati hei.

Aamu alkoi kuten aamut tapaavat alkaa, parilla leipäviipaleella ja kaffilla. Sen jälkeen kävin salilla. On vaan niin pieni sali että siellä on tosi vaikee saaha aika kulumaan koska kaikki mielestäni järkevät laitteet on kierretty läpi nopeasti!

En kulje salilla minkään tiukan ohjelman kanssa, vaan etenen fiilispohjalta. Tapaan treenailla enimmäkseen keskivartalon lihaksia, ja kyykkyjä on hauska tehdä. Olen päätellyt että koska takapuoleni on niin massiivinen, minut on suorastaan luotu kyykkäämään x)

Jääkaappi on aika tyhjä kaikesta proteiinipitoisesta, joten taitaa tulla varsin sininen kakku tältä päivältä.

Nyt voisin askarrella vähän kouluhommien parissa. Pitää myös vielä jotain urheilullista keksiä tälle päivää, koska ens viikolla tiedän jo, etten pääse kuntoileen niin paljon kun tällä viikolla, reissupäiviä tiedossa. Reipastareipasta sunnuntaita kaikille! Vi hörs!

***

Bloody hell, miksi mulla on KOKO AJAN NÄLKÄ?! x)

Kuntosaliharjoitus45 minuuttia
Uinti, perus40 minuuttia

1. Soletta sanoi...

Käytkö uimahallin salilla? Ne ovatkin yleensä pieniä, mutta edullisia. Itse olen harkinnu Fixin uimahalli + saliyhdistelmää, mutta en ole vielä saanu aikaiseksi mennä tutustumaan. Mulle suurin toive salilta on juoksumatto jonka edessä on tv :D

sunnuntai 01.02.2009 klo 15:47

2. Soletta sanoi...

Oon huomannu että se on nopein keino päästä juoksukuntoon, kun tulee töllä tuijotellessa juostua kauemmin.

sunnuntai 01.02.2009 klo 15:48

3. Soletta sanoi...

Sulla on kivan lyhty matka salille! Ja kun on on vielä ilmainenkin niin kyllä vaatimattomampikin varustetaso kelpaa. Hmm, noita nälkäpäiviä on aika ajoin vaikka söisi miten paljon (ainakin mulla). Sillon kyllä kandee syödäkin vähän reilummin, muuten se

sunnuntai 01.02.2009 klo 18:04

4. Soletta sanoi...

Vaan pahenee seuraavina päivinä. Mulla karppaus auttaa paljon nälänhallintaan, mutta psyyke silti huutaa ajoittain ahmimaan.. Mutta se ei kyl varsinaisesti johdukaan nälästä..

sunnuntai 01.02.2009 klo 18:05

5. Soletta sanoi...

Näppyongelmasta en osaa sanoa oikein mitään, sillä olen ollut siitä onnekas että edes teinivuosina mulla ei ollut ikinä finnejä. Karppaus on ainoastaan tehny ihostani vielä pehmeämmän. Mutta sen mitä olen muiden kokemuksia lukenut, niin karppauksella

sunnuntai 01.02.2009 klo 20:01

6. Soletta sanoi...

Tuntuu olevan positiivinen vaikutus kaikenlaisiin iho-ongelmiin. Mutta jos ei halua ryhtyä samanlaiselle rasvakuurille kuin minä, niin pelkästään proden ja rasvan vähäisempikin lisäys (ja hiilareiden vähennys) voisi olla ihan kokeilemisen arvoista! :)

sunnuntai 01.02.2009 klo 20:06

[ Katso ruokalista! ]

1513 kcalPeruskulutus
+289 kcalLiikunta
1802 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-649 kcalToteutunut vaje
1302 kcalTavoite
1153 kcalSyöty (Toteutunut)
-149 kcalTavoitteesta
24 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

perjantai 30.01.2009

Päivää!

Rytmitön elämäntapa ei sovi minulle. Huomasin tämän eilen, kun tajusin, etten muistanut mihin olin laittanut hiustenkuivaajani (eli en ollut kuivannut tukkaa moneen päivään vaan antanut sen kuivua vapaasti länään) ja että en ollut koskenutkaan meikkeihini suunnilleen yhtä pitkään aikaan.

Kerrottakoon nyt siis, että olen töitä etsivä opiskelija. Edellinen työpestini loppui vuoden lopussa. Sen jälkeen olen hakenut töitä, ja pääsin eräässä mielenkiintoisessa paikassa kolmen viimeisen joukkoon, mutten tullut valituksi. Siitä masentuneena ilmeisesti sitten ryhdyin kotihampuusiksi joka ei meikkaa eikä kampaa x) Mainittakoon nyt silti että a) käyn suihkussa ja b) pesen hampaat, joten ihan hunningolla en ole!

Olen kyllä vaipunut pieneen vastentahtoiseen epäsosiaalisuuteen. Töissä ennen näki ihmisiä, mutta nyt en välttämättä puhu päivän aikana kuin muutaman hetken puhelimessa. Käyn ruokakaupassakin melkein päivittäin, että saisin olla ihmisten ilmoilla :D No, tämä KL tuntuu hieman auttavan sosiaalisuusvajeeseen, niin oudolta kuin se kuulostaakin! En toki ole yksin, kun täällä on kaikkia tyyppejä joiden blogeja voin lueskella :)

Toisinaan juttelen uimahallin saunassa eläkeläismummujen kanssa. Heiltä kuulee kaikenlaista opettavaista esimerkiksi erilaisista ihovoiteista, joita saa kaupasta X tosi halvalla.

Laihdutuksesta: en omista sykemittaria, joten olen ihan ihmeessä kulutuksen kanssa. Eri paikkaan merkkaamalla saan eri kalorit. Mitä ihmettä? Liikunta-sivu antaa vähemmän kuin Kalorikulutus-sivu. How odd is that! Mihin mun pitää uskoa?

Näissä ajatuksissa lähden uimahalliin olemaan sosiaalinen! Iloa päiväänne!

1. Stine sanoi...

Ihanaa, joku muukin aamuihminen! Valitettavasti kaikki muut eivät ole ;) Siinähän menee puoli päivää hukkaan, jos nukkuu pitkään.

Tsemppiä työnhaun kanssa! Varmasti kaikkein ikävintä olla top3:ssa ja jäädä ilman työtä. Itselläni tämä opiskelu on malli


perjantai 30.01.2009 klo 18:52

2. Stine sanoi...

Siinä sivussa, viimeisiin suoritus on syksyltä 2007 mutta nyt olisi tarkoitus ryhdistäytyä ja repäistä kandi ja gradu kasaan lähivuosien aikana ;)

Se kalorikulutus-sivun liikuntakohta on kai tarkoitettu sykemittarin käyttäjille ja vähentää peruskulutu


perjantai 30.01.2009 klo 18:54

3. Stine sanoi...

..ksen. Liikuntasivulla se sitten kai perustuu johonkin arvioon siitä, kuinka paljon tietyn painoiselle ihmiselle tietty laji kuluttaa.

perjantai 30.01.2009 klo 18:54

4. Stine sanoi...

Mulla on kauppatieteen opinnot kanditutkielmaa ja gradua vaille valmiit. Tää on mun toinen tutkinto, niin jotenkin se innostus on ollut vähän niukanlaista sen jälkeen kun sain viran nykyisestä työpaikasta kesällä 2007. Mut nyt on tarkoitus tänä vuonna

perjantai 30.01.2009 klo 19:12

5. Stine sanoi...

Saada kandin paperit käteen ja maisteri sitten ensi vuonna toivottavasti.

perjantai 30.01.2009 klo 19:12

6. Sugarmindy sanoi...

Tuo top3 kuulostaa tutulta... :(

perjantai 30.01.2009 klo 21:00

[ Katso ruokalista! ]

1509 kcalPeruskulutus
+220 kcalLiikunta
1729 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-541 kcalToteutunut vaje
1229 kcalTavoite
1188 kcalSyöty (Toteutunut)
-41 kcalTavoitteesta
24 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

torstai 29.01.2009

Iloista päivää!

Kilon pompsahdus.. niin se vaan voi heitellä päivänkin tasolla! Toissapäivänä (jolloin en vielä KL:ssä ollut) tulikin kyllä syötyä liikaa.. valmispizza ja suklaata. Nesteitä on siis nyt lähtenyt.

Kävin ennen aamupalaa nostelemassa pikkuisen rautaa. Se on alku :) Yleensä aamulla ensimmäisenä ajattelee aamiaista, ja sen vetaisee napaansa ennenkuin ehtii ees herätä. Hyvää vaihtelua tämänaamuinen.

Lähden tästä kirjastoon, ja yritän elää fiksusti päivän, että huomenna paino ei ois taas noussut kilolla x) Pitää suhtautua maltillisesti tähän hommaan. Viime kesänä meni liian hätäseksi laihduttelemiseksi jonka takia sitten mielenkiintokin lopahti. Olisinkohan tällä kertaa viisaampi?

1. Ellushka sanoi...

Saako udella sun pituutta? Kun sulla on painotavoite jossain tuolla viidenkymmenen tienoilla, niin kuin itsellänikin.

torstai 29.01.2009 klo 15:29

[ Katso ruokalista! ]

1510 kcalPeruskulutus
+320 kcalLiikunta
1830 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-731 kcalToteutunut vaje
1330 kcalTavoite
1099 kcalSyöty (Toteutunut)
-231 kcalTavoitteesta
16 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite
Suora URL tähän blogiin http://kalorilaskuri.fi/blogit.php?n=silje