Sulamossa on nyt uusi Resepti -sivu!

Toteutuneita kellonaikoja voi seurata laittamalla ne päälle "Asetukset > Yleiset > Ateriarytmi > Kellonajat" -kohdasta.

Sulamoon tulee ryhmät vuoden 2016 aikana, joten vanha Kalorilaskuri siirtyy katselutilaan vuoden 2016 lopussa.
Katselutilalla tarkoitetaan sitä, että vanhoja tietoja pääsee katsomaan, mutta uutta ei pysty enää vanhalle puolelle lisäämään.

SIIRRY SULAMOON >>
ETSI BLOGEJA
<< edellinen blogiseuraava blogi >>
torstai 04.01.2007

No niin. Kolmas päivä uudenvuodenlupausta on käynnistynyt. Ekapäivän merkinnät ovat kadonneet kalorilaskurin serveriongelmien vuoksi. Joten kertaampa tähän mitä ensimmäisenä päivänä tavoitteistani ylös kirjasin.

Tärkein tavoite ja loppuelämää koskeva on lisätä liikunnan määrää siten, että kunto olisi hyvä ja kroppa pysyisi mahdollisimman terveenä. Yksi tähän liittyvä tavoite on puhtaasti ulkonäöllinen; olisi ihana saada vyötärönseutu timmimpään kuntoon ja pakaroihin takaisin entistä pyöreyttä.

Lyhyen aikavälin tavoite on puottaa painoa pari kiloa, jotta tuntisin oloni kodikkaaksi omassa kropassani. Tästä tavoitteesta minulla on vähän huonohko omatunto ja saan vähän perustella tavoitetta itselleni ja muille en viitsi (miestä lukuunottamatta) tästä tavoitteesta mitään edes sanoa. Mutta laitetaampa tähän itselle muistutukseksi vähän perusteluja. Olen koko aikuisikäni, lukuunottamatta raskauksia ja sen jälkeistä aikaa, painanut 50 kg ja tuntenut itseni hyväksi tuon painoisena. Minä en pidä tuosta löllästä vyötärönseudulla vaikka sitä ei paljoa olekaan. Mielestäni en ole lähellekään liian laiha 50 kiloisena, vaikka normaalipainon alarajoilla mennään. Ei haittaisi vaikka painaisin 48 kg, tämän alle en kuitenkaan haluaisi mennä. Mutta tuo 50 kg on sellainen hyvältä tuntuva tavoite; sen kun saisi sitten myös pidettyä. Joten miksi en sitten laihduttaisi sitä vaivaista paria kiloa, kun siihen tiedän pystyväni ilman kovinkaan suuria ponnisteluja? Muutama viikko, 5 - 6, syömisten tarkkailua yhdistettynä liikunnan lisäämiseen. Eli joskus helmikuulla tämä tavoite on luultavasti saavutettu! Jes

Ja kolmas tavoite oli saada lantionpohja niin hyvään kuntoon, että se ei rajoittaisi millään tavalla liikkumistani. Lukemani mukaan tähän saa varata aikaa kolmisen kuukautta, joten katsotaan tilannetta maaliskuun lopulla. Motivaatio on kova ja kuulat tuovat harjoitteluun tavoitteellisuutta. Olisi kyllä aivan mahtavaa, jos tämä harjoittelu tehoaisi niin hyvin, että esimerkiksi pystyisin leikkimään hippasta lasten kanssa, hyppäämään pituutta, pomppimaan trampoliinilla, käymään juoksulenkillä jne. Aivan en jaksa uskoa, että kuulatreeni ym. lantionpohjantreeni toisi täydellistä apua vaivaan, mutta kokeilemallahan se selviää! Mielenkiintoista nähdä, miten pitkälle kuulien kanssa pääsee. Tuntuu aivan uskomattomalta ajatukselta, että pienemmällä kuulalla ja täysillä painoilla voisin joskus harjoitella! Mutta sitkeästi sitä tavoitellaan! Tai ainakin isompaa kuulaa ja täysiä painoja. Sekin olisi huima edistys tähän nykytilanteeseeni.

No se niistä löpinöistä. Homma jatkuu.

[ Katso ruokalista! ]

1458 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-487 kcalToteutunut vaje
1113 kcalTavoite
1126 kcalSyöty (Toteutunut)
+13 kcalTavoitteesta
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

perjantai 05.01.2007

Voi hittolainen, kirjoitin pitkät merkinnät ja nyt ne on hävinneet. Opettelua tämä vielä. Eli mitä tästä opimme? Pitää painaa "tallenna" painiketta merkintöjen jälkeen!

Eli uusiksi lyhennettynä... Paino tippunut kolmessa päivässä 1 kg eli varmaan nestettä suurin osa. Syömiset menneet kolme päivää putkeen ihan ok ja proteiiniakin lähes riittävästi on tullut syötyä.

Päivittäin olen tehnyt puolen tunnin jumpan TV2:n jumppa DVD:ltä. Tykkään kyllä niiden jumpista ja tuon puoli tuntia pystyy mahduttamaan iltatoimien väliin ihan ok ja lapsetkin kestävät sen, että äiti jumppaa puolituntisen. Toissailtana jumppasin sitten vielä toisen puolituntisen, kun lapset olivat nukkumassa. Tunnin jumppa lasten valvoessa on jo liikaa... kotipalvelu ei pelaa... pyllyä pitää pyyhkiä, antaa juotavaa, antaa syötävää, auttaa tietsikalla, etsiä sitä ja etsiä tätä. Koita siinä sitten jumpata!

Rapakunnossa kun olen, niin nuo jumpat ovat tuntuneet oikein mukavasti ympäri kehoa; etenkin ojentajat ja rintalihakset olivat oikeinkin kipeät.

Pitäsi koittaa tuota liikuntaa lisätä... ulkoilua lasten kanssa esim. Vaan kun ei siihen millään meinaa löytää aikaa töiden jälkeen. Kunhan päästään kuukauden kuluttua muuttamaan uuteen kotiin, niin sitten ehkä kuntoilumahdollisuudetkin kasvavat, kun voi lapset jättää toviksi isin kanssa. Nyt mies on kaiket ajat rakennuksella ja minä yksin vastuusta lapsista.

[ Katso ruokalista! ]

1458 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-486 kcalToteutunut vaje
1108 kcalTavoite
1122 kcalSyöty (Toteutunut)
+14 kcalTavoitteesta
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

lauantai 06.01.2007

Viikonlopun haasteet edessä. Perheelle olisi pizzaa suunnittelilla päiväruuaksi raksalle mukaan. Vaan mitähän minä söisin?

Eilen illalla mies toi viiniä ja piti vähän seuraksi ottaa puolikas lasillinen.

Aktiviteettia tulee kyllä näin viikonloppuisin enemmän, kun tuolla raksalla päivän touhuaa.

Eilen tuli taas jumpattua puolituntinen tehokasta vatsa-pakarajumppaa ja kyllä teki hyvää.

Näillä eväin eteenpäin. Hyvin menee.

[ Katso ruokalista! ]

1458 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-502 kcalToteutunut vaje
1105 kcalTavoite
1104 kcalSyöty (Toteutunut)
-2 kcalTavoitteesta
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

sunnuntai 07.01.2007

Launatai eletty ja sunnuntai edessä. Lauantai meni ihan mukavasti, vaikka luulin, että syömiset menivät yläkanttiin. Kuitenkin, kun laskuriin kaikki merkkasin, niin ihan hyvin tavoitteessa olin. Päivän perusaktiivisuuden valinta kyllä vaikuttaa aika paljon. Ensin merkkasin kohtalaisen raskaan päivän, kun kuvittelin, että touhuan raksalla lähes koko päivän. Vaan aika öllöttelypäivä siitä tulikin ja sain siirtää aktiivisuuden illalla kevyeeseen.

Painoa oli aamulla enemmän kuin eilenaamulla; huimat 100 g:aa ! ;) .

Esikoinen oksensi yöllä kaksi kertaa ja nyt aamullakin on pari kertaa yökkäillyt. Itsellä sitten välillä on muka sellainen kuvotusolo...

Illalla jumppasin puolen tunnin tehokkaan lihaskuntotreenin. Teki hyvää, mutta nyt on kyllä paikat vähän kipeänä ja voimattoman tuntuiset. Olisikohan tarpeen pitää yksi lepopäivä viikossa, vaikka tuo kuntoilu muutenkin jää melkoisen vähäiseksi päivän mittaan. Tänäänhän voisi harkita vaikka reipasta kävelylenkkiä kuopus repussa ja kolmonen hmmm... vaikeaa kun ei oikein voi pyöräillä ja lunta on niin vähän, että ei pulkkakaan luista pyörätiellä. Kolmosen kävelyvauhti on taas niin hidas, että siinä ei voi reippaasta kävelylenkistä puhua. No katsotaan.

Mahatautisen mieliksi tein mansikkakiisseliä ja kermavaahtoa. En voinut itsekään sitä vastustaa. Paljonkohan ruokalusikallinen kermavaahtoa painaa?

Tästä taas eteenpäin. Tänään pitäisi siivota reippaana, kun ei sinne raksallekaan voi lähteä kun tuo esikoinen on noin huonovointinen. Jotenkin ei vain tunnu päivä tänään käynnistyvän eikä saa sitä draivia päälle. Pitäisikö keittä pari kuppia kahvia.

[ Katso ruokalista! ]

1458 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-448 kcalToteutunut vaje
1153 kcalTavoite
1205 kcalSyöty (Toteutunut)
+52 kcalTavoitteesta
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

maanantai 08.01.2007

Huono päivä. Huono olo. Liekö sitten lasten mahatautia vai mitä, että on niin etova ja voimaton olo. Yöllä olin jo aika varma, että mahatauti iskee vaan aamulla nyt oli sen verran ok olo, että en viitsinyt jäädä kotiin sairastamaan. Päätä särkee ja niskat on kipeät. Palelee.

Jostain syystä painokin oli noussut taas eilisestä 100 g. Suoli ei kyllä ole toiminut kunnolla moneen päivään joten siinä saattaa olla osasyyllinen. Ruokailut viikonloppuna meni suht ok. Eilen kyllä syöpötytti enemmän kuin viikolla aiemmin. Lienee johtunut siitä , että turhauduin kotona öllöttämiseen ja en oikein saanut tsemppiä päälle missään vaiheessa. Eilen jäi kyllä tuo jumppa tekemättä kokonaan. No laskettakoon se lepopäiväksi sitten.

Huomenna on ensimmäinen viikko uudenvuodenlupausta täynnä. Tavoitteessahan painon suhteen olen hienosti, vaikka parina viimeisenä vuorokautena paino ei olekaan laskenut. Liikuntaa olen lisännyt huomattavasti edellisvuoteen verrattuna vaikka päivittäinen liikkumenen vähäistä onkin. Vaan lähtötilanteen huomioiden ihan ok.

Toivottavasti tämä olotila on nyt sitten mahataudin poikasta eikä syömättömyydestä johtuvaa heikotusta. Syönyt olen kuitenkin tavoitekalorit täyteen joka päivä...ja vähän ylikin.

[ Katso ruokalista! ]

1458 kcalKokonaiskulutus
-416 kcalTavoitevaje
-149 kcalToteutunut vaje
1050 kcalTavoite
1317 kcalSyöty (Toteutunut)
+267 kcalTavoitteesta
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

perjantai 12.01.2007

Työviikko lähenee loppuaan. Eiliset syömiset meni mutu tuntumalla ja vähän miten sattuu. En jaksanut skarpata. Vaan paino oli tänä aamuna suorastaan romahtanut 600 g eilisestä. Mistä lie moinen. Ruokamäärät jäivät eilen aika pieniksi, mutta tuli sitten kakkosen synttärikakkua tehdessä vähän nappailtua suklaata ja raaputeltua suklaavaahto ja taikinakuppeja reilulla kädellä. Ja leipääkin söin enemmän kuin nyt projektin normaalipäivinä. Että kalorit tuskin jäivät kuitenkaan alakanttiin.

Jumpat jäi eiliseltä jumppaamatta. Illalla piti käydä vielä viimeiset synttäritarpeet ostamassa ja leipoa kakku, joten nukkumaan pääsin vasta puolen yön jälkeen eikä mitään teoreettisiakaan mahdollisuuksia ollut mihinkään jumppatuokioon. Ja tuskin tulee tänäänkään. Kämppä tulee poikia täyteen klo 18 ja voi olla, että olen aika broken kun meno hiljenee.

Koitan syödä tavoitteiden mukaisesti, vaikka synttärikemut illalla onkin. No ehkä vähän voi löysentää otetta ja hyvällä omallatunnolla syödä palan kakkua.

Lantionpohjan jumpasta ei ole tullut tänne mitään kirjoiteltuakaan. Tunnollisesti olen päivittäin kuulaa käyttänyt. Yleensä sekä aamuin että illoin ja lisäksi muistin mukaan supistellut lantionpohjaan päivän mittaan. Työmatkat autolla ajaessa on hyvää aikaa jumpata; radiosta musiikin tahtiin. Mitään oikein merkittävän tuntuisia tuloksia ei vielä ole tullut. Kuulan kanssa tuntuu välillä ihan turhauttavalta, kun välillä pienilläkin painoilla kuula ei millään meinaa pysyä sisällä. Toisinaan taas saa painoja laittaa ihan mukavasti ja homma onnistuu. Sen huomasin, että kuulan asetuksen jälkeen saa tosiaan keskittyä miettimään oikeiden lihasten supistamista. Herkästi tulee jännitettyä vatsalihaksia ja silloinhan kuula työntyy ulos. Eiköhän se tästä; harjoitus tekee mestarin. Tällä hetkellä 20 g pysyy kutakuinkin hissuksiin touhutessa. 40 g pysyy kun oikein keskittyy oikeisiin lihaksiin ja pinnistelee täysillä. Näin ei kyllä 20 minuuttia jaksa, mutta ainakin iltapesujen ajan... ehkä 10 minsaa.

[ Katso ruokalista! ]

1458 kcalKokonaiskulutus
-325 kcalTavoitevaje
-1133 kcalToteutunut vaje
1268 kcalTavoite
461 kcalSyöty (Toteutunut)
-808 kcalTavoitteesta
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

maanantai 15.01.2007

Joo, viikonloppu meni hoikistumisprojektin kannalta melkolailla plörinäksi. Vaaka näytti tänä aamuna kilon verran enemmän kuin perjantai aamuna. Vaan tiedänhän minä sen, että vaaka ei kerro näin lyhyellä mittausvälillä mitään laihtumisesta tai lihomisesta. Vaan herkuteltua tuli synttäriherkkuja aikalailla vapaasti. Mitään ähkysyömistä ei tullut kyllä missään vaiheessa vaan sellaista jatkuvaa napostelua. Karkki maistui ja kakut olivat hyviä.

Ehkä tuo tämän aamun lukema kertoo sen todellisen painonpudotuksen kahden viikon takaiseen verrattuna. Eli kilo on lähtenyt pois kahdessa viikossa ja sehän se on tavoite ollutkin. Että no hätä.

Uusi viikko ja vanhat kujeet. Takaisin ruotuun ja kalorilaskurin pariin. Nelisen viikkoa jäljellä hommaa ja sitten kaiken järjen mukaan pitäisi tavoitteet olla saavutettuna. Jee.

Eilen sain jumpattua puolituntisen tehokkaan reisijumpan. Jumppa sai jalat tärisemään ja reidet kramppaamaan. Vaan eihän nuo jalat mitenkään kipeät ole tänään. Sopivasti sen tuntuiset että jotain on tullut tehtyä.

Nyt merkkailemaan syömisiä ylös.

Tällä ja ensiviikolla on vähän haasteellisempaa tämä syömäjärjestely, kun olen kaksi päivää työmatkalla molemmilla viikoilla. Pitää pysytellä kohtuudessa hotellin aamiaispöydässä. Ja minä rakastan runsaita hotelliaamiaisia! Ja kurssiohjelmiin on erkitty aamupala. Se on yleensä joku rasvainen lihapasteija...

[ Katso ruokalista! ]

1458 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-295 kcalToteutunut vaje
1014 kcalTavoite
1219 kcalSyöty (Toteutunut)
+205 kcalTavoitteesta
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite
Suora URL tähän blogiin http://kalorilaskuri.fi/blogit.php?n=suzuki