Sulamossa on nyt uusi Resepti -sivu!

Toteutuneita kellonaikoja voi seurata laittamalla ne päälle "Asetukset > Yleiset > Ateriarytmi > Kellonajat" -kohdasta.

Sulamoon tulee ryhmät vuoden 2016 aikana, joten vanha Kalorilaskuri siirtyy katselutilaan vuoden 2016 lopussa.
Katselutilalla tarkoitetaan sitä, että vanhoja tietoja pääsee katsomaan, mutta uutta ei pysty enää vanhalle puolelle lisäämään.

SIIRRY SULAMOON >>
ETSI BLOGEJA
<< edellinen blogiseuraava blogi >>
maanantai 18.02.2013

Nonnih, peiliprojekti valmistui :) Taas kertaalleen täytyy kyllä manata tätä laskurin uudistunutta kuvien esitystapaa :( Miksi ihmeessä tämä on päädytty tekemään tällaiseksi? Tero???

Mutta joka tapauksessa; saat kuvat helposti näkyville tähän samalle sivulle kun klikkaat noita kaikkia [KUVA] -linkkejä kertaalleen. Jos sen jälkeen haluat tarkastella kuvaa vielä suurempana, mene hiirellä sen päälle ja klikkaa oikeanpuoleista nappia & valitse "Näytä kuva" (tms. vastaavaa, teksti riippuu käyttämästäsi selaimesta). JA!! Tärkeää, takaisin pitää tulla back-nappulalla, koska kuva aukeaa tähän samaan ikkunaan ja jos sen vaan klikkaa kiinni, myös laskurisivu sulkeutuu :(

[KUVA]

Peiliprojekti alkoi siis siitä, että löysin naapuruston second hand -liikkeestä kuuden euron sijoituksen ;) , eli täyspuisen kokovartalopeilin. Kehys oli ihan puunvärinen ja varmaankin aikanaan, uutena, käsitelty jollain kevyellä petsillä tai vahalla. Pinta oli valmiiksi sellainen samettisen rosoinen ja täysin puhdas, joten en katsonut tarpeelliseksi käsitellä sitä mitenkään (esim. hioa) ennen maalaamista.

[KUVA]

Maalasin kehyksen valkoiseksi vesiohenteisella Helmi-kalustemaalilla. Tämä valinta lähinnä siksi, että halusin maalipinnasta sellaisen "rouhean", jossa näkyvät siveltimen vedot. Vesiohenteinen kalustemaalihan on ihan järjettömän vaikeaa käsitellä normaalissa huoneilmassa (pitäisi olla +15 ja järjetön ilmankosteus...) ja jos on yhtään huonompi sivellin, lopputulos on armotta juuri sellainen - halusi tai ei :D Parin sivellinkerroksen päälle maalasin vielä sienellä, koska siitä tuli vähän liiankin epätasainen ;) Samalla itselle muistutus siitä, että jos haluaa virheettömän sileää pintaa -> käytä liuotinohenteista Miranolia! ;) :D

[KUVA]

Ja sitten ihanan kamala inhokkihommani, eli sabluunamaalaus. Ensin koetellaan hermoja kun pitää tulostaa teksti kalvolle ja teräväkärkisillä, käyrillä kynsisaksilla leikellä aukot. Sen verran oli myös kulunut aikaa edelliskerrasta, että maalatessa en tietenkään muistanut olla riittävän varovainen maalin määrän kanssa, vaan kastelin töpöttelysientä liikaa. Ja näin ollen se maalihan levisi kirjainten reunoilta ja sain tehdä koko homman kahteen kertaan ;) Mutta onneksi kuivan valkoisen maalipinnan päältä saa mustankin tekstin tärpätillä tai asetoonilla irti ihan näpsäkästi alla olevaa pintaa liikoja vahingoittamatta ;)

[KUVA]

Niin ja se teksti :) Eilenhän vielä pähkäilin, että mitä mahtaisin kirjailla. Noh, varastin osittain Nanniksen päivittäisen mietelauseen - sorry vaan :D :D Vähän versioin sitä omakseni ja lopputulema oli "La Vie est Belle", eli "Elämä on kaunista" :)

[KUVA]

Ja lopputulos on tässä :) Olen itse tyytyväinen, ihan sellainen tuli kuin halusinkin :) Nyt se saa muutaman päivän nököttää tuossa kuivumassa ja sitten katsotaan lopullinen sijaintipaikka.

Kävely (rauhallinen 6,5 km/h)58 minuuttia
Juoksu (kevyt)1 tunti 5 minuuttia

1. Sipe64 sanoi...

Mulla on just tollanen puunvärinen kokovartalopeili.... kovin onkin "arkinen" nyt tohon sun tuunaamaas verrattuna, wow tosi upee....Belle :)

maanantai 18.02.2013 klo 07:49

2. Mr1darcy sanoi...

Muuten hyvä, mutta minulle tuo peili ei sopisi tuon tekstin johdosta :D .

maanantai 18.02.2013 klo 08:01

3. Mr1darcy sanoi...

Oho - onpa päässyt ranskan kieli unohtumaan! Luin, että tuohon oli kirjoitettu 'näkymä' (= vue) eikä elämä :D .

maanantai 18.02.2013 klo 10:17

4. Nannis sanoi...

La vie est belle<3

maanantai 18.02.2013 klo 10:22

5. N63 sanoi...

*LOL* (en osaa ranskaa yhtään) Toihan ois mahtava! La VUE est belle! :D Mulla on kanssa puunvärinen kokovartalopeili ja jotain tarttis tehrä. Se nyt vaan ei oo ainoa, jolle jotain tarttis tehdä. :P Sitä kaunista näkymää odotellessa... ;)

maanantai 18.02.2013 klo 11:46

6. Sessu75 sanoi...

Vau! Hieno! :)

maanantai 18.02.2013 klo 16:33

7. Kate1 sanoi...

:)

tiistai 19.02.2013 klo 06:38

8. Anusa sanoi...

Tulipa kiva peili :)

keskiviikko 20.02.2013 klo 08:07

[ Katso ruokalista! ]

1542 kcalPeruskulutus
+785 kcalLiikunta
2327 kcalKokonaiskulutus
2327 kcalTavoite
1871 kcalSyöty (Toteutunut)
-456 kcalTavoitteesta
29 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite
Suora URL tähän blogiin http://kalorilaskuri.fi/blogit.php?n=krista72