Sulamossa on nyt uusi Resepti -sivu!

Toteutuneita kellonaikoja voi seurata laittamalla ne päälle "Asetukset > Yleiset > Ateriarytmi > Kellonajat" -kohdasta.

Sulamoon tulee ryhmät vuoden 2016 aikana, joten vanha Kalorilaskuri siirtyy katselutilaan vuoden 2016 lopussa.
Katselutilalla tarkoitetaan sitä, että vanhoja tietoja pääsee katsomaan, mutta uutta ei pysty enää vanhalle puolelle lisäämään.

SIIRRY SULAMOON >>
ETSI BLOGEJA
<< edellinen blogiseuraava blogi >>
lauantai 20.09.2014

[ Katso ruokalista! ]

2317 kcalKokonaiskulutus
-1872 kcalTavoitevaje
-2317 kcalToteutunut vaje
445 kcalTavoite
0 kcalSyöty (Toteutunut)
-445 kcalTavoitteesta
0 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

sunnuntai 02.02.2014

Huomenna tulee 2vkoa kuluneeksi ekasta PT-treenistä.
Olin aivan paskana treenin jälkeen :D Hiki virtasi ja roiskui. Tehtiin maksimipainoilla, PT:n avustuksella. Käytiin mun kaksijako-ohjelma läpi, ne liikkeet joissa tarvitsin hiukan apua kun esim. "kylkinojat staattisena"-termit tuottivat hankaluuksia ohjeita luettaessa, mä olen lähinnä kuullut siitä sanottavan "lankku". :P
PT:ltä sain kehuja tekniikoista ja käytti sanaa "äärimmäisen" hyvin jne... :D Treeni meni hyvin, mutta seinä tuli vastaan lopussa, ei mennyt esim. kulmasoutu ollenkaan millään painoilla lopussa. Huhhuh.

Huomenna onkin sitten taas PT-treeni! 2vkoa taukoa, viime viikko jäi välistä koska yövuoro-viikko. Aion kertoa, ettei syömiset ole vieläkään oikein hallussa, eilen söin abt 7 muffinssia jotka alunperin leivoin vain poikkikselle... Huoh. Niin ja edellisellä viikolla meni abt 400g valkosuklaata, yök. (ei sentään yhtenä päivänä...)
Perjantaina kävin ruokaostoksilla tuon uuden listan kanssa ja huomenna aloitan syömään _kunnolla_ ja ohjeiden mukaan. Tän päivittäisen herkuttelun on loputtava! :/
Muutenkin kivempi aloittaa koska uusi kuukausi jne...

Viime viikolla kävin vain kaksi kertaa salilla, oikeastaan ei mitään muuta. Allit kipeytyväit uskomattoman paljon, oli hankala pukea päälle ja nostella käsiä yms. Lihaskipu tuntui niin pahalta, että tuntui että paikat on "revennyt", eikä niinkään että otti lihaksiin.
Edellisellä viikolla tein taas yhtenä päivänä jotain omaa saliohjelmaa kun en ollut saanut vielä saliohjelmiani. Tein supersarjoja VAIN vatsalihaksille eli n. tunnin rääkki vatsalle. Se kostautui niin, että vatsat oli niin kipeät lähes viikon etten pystynyt edes ajattelemaan seuraavaa vatsatreeniä. Kannattiko? No ei...

Tänään poikkiksen pitäisi ottaa minusta edestä-sivulta-takaa "ennen"-kuvat. Ehkäpä sekin tuo motivaatiota.

Ensi viikolle suunnitelmissa 4 salikertaa, uintia, kevyttä kävelyä, tietenkin työmatkapyöräilyä ja ehkä kevyttä hiihtoa jos nuo ladut ovat kunnossa pienestä lumimäärästä johtuen...
Mukavaa kun sää näyttää että menis hiukan plussan puolelle ja ei olisi niin paljoa pakkasta, ärsyttää ja hankala polkea toppakuteissa ulkona... Saa nähdä miten on aurattu ja miten polkeminen sujuu huomenna... O_o

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille ja tsemiä!!!!!!! :)

1. Tomttu sanoi...

Kivasti sulla ainakin reenailu tuntuu alkaneen... :)
Mä oon siinä mielessä onnellisessa tilanteessa, että mulla on hevoset kotona. <3 vaikka kyllähän se sitte rajottaaki omia menoja... etenki näin talvi-aikaan...


sunnuntai 02.02.2014 klo 23:37

[ Katso ruokalista! ]

2400 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-2400 kcalToteutunut vaje
1900 kcalTavoite
0 kcalSyöty (Toteutunut)
-1900 kcalTavoitteesta
0 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

sunnuntai 12.01.2014

No hei!

Ensimmäinen PT-tapaamiskerta takanapäin, joka oli vaan jutustelua n. tunnin verran. Tuli keskusteltua ruokailu- ja liikuntatottumuksista ja toiveita treenien suhteen. PT heitti ilmoille, että vetäisin salitreenini kaksijakoisena ja supersarjoina. O_o Enpä ole koskaan supereita vetänyt, joten uutta ja jotain muutosta treeneihin on tervetullutta.

Tuli myös keskusteltua juoksusta... Tottahan se on, että jos haluan laihduttaa niin en voi juosta lenkkejä, sillä syke varmaankin pomppii siellä 165-170 paikkeilla, eikä sillä laihdu vaan kunto kasvaa. Mutta sekin olisi tervetullutta...

PT antoi ohjeen, että tämän viikon ajan kirjaan syömiseni Kiloklubiin ja hän tarkkailee sitä ja tekee minulle sitten ruokailusuunnitelman. Hän epäilee, että syön liian vähän painooni nähden, jonka johdosta tulee herkkuhimo-piikkejä. Se voi olla, sillä viime syksynä 15 kiloa kevyempänä söin tätä ruokavaliota mitä syön nyt.
Sovimme jo kaksi seuraavaa tapaamiskertaa, ensi kerralla siis saan treeniohjelman myös. :D

Tuosta Kiloklubista... On muuten helkkarin ärsyttävää kirjata sinne syömisiä (ja liikuntoja), koska on tottunut Kalorilaskuriin. Sinne ei voi lisätä omia ruoka-aineita, jos vaikkapa listasta ei löydy, ja sieltä ei löydy melkein mitään! Esim. chiasiemeniä ei löydy, sovelsin ja laitoin ne pellavansiemeninä... Noh, tuo oli huono esimerkki, mutta sieltä ei löydy tyyliin MITÄÄN ja puolet menusta en sovellettu, pitää selitellä PT:lle jälkeenpäin... Käytänkin yleensä rinnalla Laskuria, ja katson mikä antaa sinnepäin olevan kalorimäärän ja merkkaan sen. Tuolla ei oikein edes näy paljonko mikäkin ruoka-aine sisältää protskuja, hiilareita yms. vaan päivän kokonaissumma. Tuntuu, että tuo Kiloklubi on joillekin mummoille, jotka kaipaavat vaan yksinkertaisuutta ja "turha" hifistely saa niiden päät sekaisin...
Aaaargh!

Tänne PK-seudulle saapui vihdoin ensilumi, joka on pysynyt jopa maassa kokonaisen vuorokauden! Lähdin pyöräilemään töihin -10 pakkasasteessa ja pakkaskutein, kylläpä puuskutti ja meinasin myöhästyä junasta. :( Oli rankkaa siinä säässä, lumessa ja niillä vaatteilla... Tai sitten mun kunto on vaan niin älyttömän huono.

1. Shamaani sanoi...

Jännä miten PT:lle ei kelvannut laskuriin merkkaus. Mut tosi hieno juttu, ett oot PT:n hommannu. Itekin välillä miettinyt, muttei oo sitten hennonu.

sunnuntai 12.01.2014 klo 20:12

2. Gartsu sanoi...

ÖööÖÖ.. Juoksemalla ei laihdu?!

sunnuntai 12.01.2014 klo 22:26

3. Gartsu sanoi...

Mulla loppuu ensi kuussa pt:n kanssa taival. OOn saanut niin hyvät eväät elämään että en jatka enempää hänen kanssaan. :)

sunnuntai 12.01.2014 klo 22:27

4. Gartsu sanoi...

Herkkuhimot pysyy hyvin poissa kun syö 2-3 tunnin välein. :) Itellä meinaa töissä vähän jäädä ku ei ehdi kelloa vahtimaan. :D

sunnuntai 12.01.2014 klo 22:28

[ Katso ruokalista! ]

2214 kcalKokonaiskulutus
-1250 kcalTavoitevaje
-2214 kcalToteutunut vaje
964 kcalTavoite
0 kcalSyöty (Toteutunut)
-964 kcalTavoitteesta
0 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

lauantai 27.04.2013

Eilen vatsa näytti erityisen mukavalta, hyvässä valossa (tai siis hieman varjossa :D ) jopa littanalta ja ääbsitkin korostui. :p

Kahvakuulatreenissä kyllä huomasi edellisen päivän treenin, nimittäin aikalailla kirpaisi vatsaa liikkeitä tehdessä. Eli treeni on mennyt jotenkin perille! En olekkaan treenannut vatsaa sitten helmikuun alun, joten ei ihme... Tällä jatketaan siis muutama viikko. :)

Lisäpuhtia- ja motivaatiota toi tänään se, että tuli varattua viikon matka Rodokselle elokuussa :D En aio dieettaa koko kesää, vaan teen samaa kuin viime vuonna eli tasapainottelen samassa painossa. Mutta ei se tarkoita että kesä menisi nirsoilussa pilalle ja voinhan aina tehdä lihaskuntoliikkeitä ja kiinteyttämistä.
Biksukunnossa elokuussa siis??? :D (vaikken ookkaan, niin aion silti käyttää biksuja, NIH! Ekan kerran ikinä ihmisten ilmoilla btw... Huhhuh.)

Pyöräily tiellä48 minuuttia
Sauvakävely, 6.4km/h46 minuuttia
Vatsat pallolla-appi + 20x vatsarulla10 minuuttia

1. Gartsu sanoi...

Vuosia sitten sanoin että en kyllä ikinä laita bikineitä päälle, vaikka olisin kuinka hoikka. No, en ole hoikka en ja käytän nykyään vain bikineitä. :D Kertoo ehkä itseluottamuksen kehittymisestä.

lauantai 27.04.2013 klo 09:17

[ Katso ruokalista! ]

1919 kcalPeruskulutus
+435 kcalLiikunta
2354 kcalKokonaiskulutus
-851 kcalTavoitevaje
-2354 kcalToteutunut vaje
1503 kcalTavoite
0 kcalSyöty (Toteutunut)
-1503 kcalTavoitteesta
0 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

sunnuntai 10.02.2013

[ Katso ruokalista! ]

1781 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-1781 kcalToteutunut vaje
1281 kcalTavoite
0 kcalSyöty (Toteutunut)
-1281 kcalTavoitteesta
0 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

perjantai 08.02.2013

Noniin, viikkohan sieltä tuli lisää sairaslomaa. Sain lisäksi jotain uutta lääkettä (ainakin mulle) ja ostin apteekista lisäksi lämpölaastareita (!), vaikuttavat 10h ja aj että tekee gutaa.
Tuli puhetta lääkärillä taas magneettikuvauksesta, tällä kertaa summaksi Kelakorvausten jälkeen tuli n. 400€, mikä on ihan ok kun viime keväänä summaksi heitettiin 700€. Ensi viikolla keskustellaan siitä lisää ja luultavasti pääsen kuvaukseen saman tien.

Reiluun viikkoon ei siis mitään liikuntaa, edes pyöräilyä. Kävelyä toki voi harrastaa kivun sallimissa rajoissa.

Tiistaina on samaiselle työlekurille aika (on meidän työpaikan oma lääkäri) ja siellä voi 45min aikana sitten avautua vähän kaikesta.

Ostin lisää Nutrilettia, vedellään sitä ensi viikolla. Pyrin kuitenkin aluksi syömään järkevästi, niin että jäisi kuitenkin 300-500 kcal vajetta. Missään nimessä en halua nyt lihoa. Se nyt tästä sopasta vasta puuttuisikin että alkaisin masentelemaan _siitäkin_.

Tänään kuitenkin hieman valkkaria kun en ole edes maistanut alkoholia yli kuukauteen... :O Namnam viinilasista oikein ja datailua. :p

[ Katso ruokalista! ]

1781 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-1781 kcalToteutunut vaje
1281 kcalTavoite
0 kcalSyöty (Toteutunut)
-1281 kcalTavoitteesta
0 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

maanantai 04.02.2013

Blogikirjoitukset tästä lähtien vain jäsenille, hei hei!

Pyöräily tiellä47 minuuttia
[ Katso ruokalista! ]

1781 kcalPeruskulutus
+208 kcalLiikunta
1989 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-442 kcalToteutunut vaje
1489 kcalTavoite
1547 kcalSyöty (Toteutunut)
+58 kcalTavoitteesta
16 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite
Suora URL tähän blogiin http://kalorilaskuri.fi/blogit.php?n=timangy