Kalorilaskuri

Makeutusaineet vs sokeri

makeutusaineet vs sokeri

Keskustelun päävalikko > Ravinto > makeutusaineet vs sokeri

Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Aamupala pöydässä mietiskelyä:

Kaikille tuttu ksylitolihan toimii niin että se täyttää "hammaspeikkojen" mahat mutta ei anna niille tarpeeksi energiaa ja kun ne eivät sieltä kauppaankaan pääse ne kuolevat. Tuli tässä mietittyä että toimivatko kaikki makeutus aineet yleisesti tällä samalla kaavalla.

Siis kuvitellaanpa että ihmiselle annetaan makeutusainetta josta ruumis ei saa tarvitsemaansa energiaa; toki ihmisen ruuassa on muitakin ravintoaineita mutta käsittääkseni makeutus aineilla on vielä sellainen ominaisuus että ne imeytyy helposti jolloin oikeat ravintoaineet jäävät toissijaisiksi. Siis tuleehan ihmisen ruokamäärillä jokseenkin tarpeeksi silloin ravintoa mutta ei kuitenkaan samaa määrää kuin ihminen kuvittelee syövänsä.

saako tämä sitten ihmisen ahmimaan seuraavalla kerralla epäterveellisiä ruokia kun ei saanut tarpeeksi ravintoa tuosta makeutusaineita sisältävästä ruuasta? ja toki vielä yksi kerta ei pahemmin maailmaa kaada mutta miten käy jos joka aterialla tulee tällaista salakavalaa energia vajetta (jos jatkuvassa käytössä ovat light-tuotteet ym) ja sitten lopulta kun kontrolli pettää niin tulee tankattua oikein kunnolla....

Itse on tullut vältettyä jonkin verran makeutusaineita jo vuosia (toki satunnaisesti niitä tulee jonkin valmis tuotteen mukana) mutta ikinä en ole sitä sen tarkemmin miettinyt. Tosin puhdas sokerikin on sitten taas pannassa. Hunajaa tulee sen sijaan käytettyä paljon sen terveys vaikutteiden takia(vaikka sokeriahan sekin) .

mielipiteitä?
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 18.4.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 35
0
 

Siitä on pajon tutkimuksia, että ihmiset jotka käyttävät light-tuotteita, nauttivat määrällisesti niitä enemmän.

Sehän voi johtua kahdesta eri syystä;

- light-tuotteet eivät tyydytä sitä makeanhimoa tarpeeksi, jolloin nautitaan enemmän

- light-tuotteita yleensäkin käyttävät ihmiset ovat sellaisia, joilla on ongelmia annoskokojen kanssa

Tuosta sokeririippuvuudesta vaan pitää päästä eroon nauttimalla niitä hyviä hiilareita, jotka täyttävät ja pitävät nälän poissa pidempään.

Itse en kyllä vältä sokeria, jos jokin resepti sitä esim pari teelusikallista vaatiin, koska suhteessa se on niin vähän. Eri asia jos tekee jotain herkkuja johon tulee se desi tai kaksi, niin sitten kannattaa miettiä onko järkeä painonpudottajan yleensäkään sellaista reseptiä tehdä houkutuksekseen.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 18.4.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1769
0
 

Komps!

Sokerihimosta pääsee eroon ja suukin muuten tottuu vähemmän makeaan ruokaan. Ihan samoin kuin suolankin kanssa, aikansa se toki ottaa.

Itse olen käyttänyt makeutusaineita sen verran kuin maha kestää. Kuuntelen elimistöäni muissakin asioissa joten miksi en tässäkin. Jos syön 50g Pirkan lakritsikissoja, alkaa kalama murina ja purina, ja illalla trööööt trööööt Enkeli Annos on ollut liian suuri ja syön seuraavalla kerralla vähemmän, tai en ollenkaan kyseistä tuotetta.

Kun samaan aikaan syön terveellisesti ja säännöllisesti niin en usko että pieni annos makeutusainetta vaikuttaa yhtään mitään.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 18.4.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 66
0
 

Mie syön sokeria oikeastaan vaan karkkina ja sitten leivonnaisissa sekä sen sellaisissa. Teehen, kahviin, rahkaan jne en lisää sokeria lainkaan. Jos pitää valita makeutusaineen ja sokerin välillä, valitsen sokerin.

Sen olen huomannut, että mitä vähemmän syö ja juo näitä kevyttuotteita ja laittilimppareita, niin sen vähemmän tekee mieli makeaa. Tai ainakaan ei tule sellaista hillitöntä tarvetta ahmia mitään imelää.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 19.4.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 242
0
 

Minäkään en nykyisin käytä mitään makeutusaineita. Aikoinaan tuli rahkat syötyä Fun lightin kera (sen jälkeen kun pakaste oli syöty marjoista tyhjäksi). Nykyään salin jälkeen tulee rahka syötyä ananaspurkillisen kera ja muuten yleensä makeutan tavallisella sokerimehutiivisteellä ja mahdollisesti rypsärillä. Menee kyllä pelkän rypsärinkin kanssa :D

Kaloritkin tosin nykyään huitelevat tuolla 2500 tienoilla, kun pyrin kasvamaan, joten nuo muutamat ylimääräiset kalorit saa helposti mahtumaan mukaan.

Sokeria en kuitenkaan varsinaisesti käytä mihinkään. Jos kahvileipää tulee joskus kyläillessä syötyä, niin en ala kuitenkaan itkemään niiden sisältämän sokerin takia. Mihinkään en kuitenkaan sitä lisää ja ei minulla ole tainnut kämpillä olla grammaakaan sokeria nyt reiluun viiteen vuoteen.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 21.4.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 178
0
 

En ole koskaan oikein opetellut käyttämään ja syömään makeutusaineita. Pohjimmiltaan tämä johtuu siitä, ettei meillä kotikotona koskaan ostettu makeutusiaineita tai niitä sisältäviä elintarvikkeita. Nykyisin omassa kodissani myös vältän makeutusaineita, joskin silloin tällöin tulee juotua lasillinen tai kaksi pepsi maxia tai syötyä pienehkö määrä jotain makeutusaineellista ruokaa. En siis ole niidenkään suhteen ehdoton. Kuitenkin enemmän käytän sokeria, tai oikeastaan hunajaa. Hunaja kuuluu päivittäiseen ruokavalioon, sokeri puolestaan silloin, kun leivon tai teen erikoisherkkuja eli ehkä kerran viikossa tai kahdessa viikossa.

En näe makeutusaineiden antavan enemmän hyötyjä kuin sokeri tai hunaja, joten siksi en niitä syökään. Liiallisesti makeutusaineiden syömisestä tulee lisäksi vatsakipuja (minulle).
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 5.5.2008
Viestejä 18
0
 

Mulla kyllä on vakiintunut tapa syödä kaura-fibrexpuuroannoksen kanssa margariinisilmä ja teelusikallinen tai pari sokeria. Sen sallin itselleni, ihan vaan selkääntaputuksena siitä että viittin puuroa vaan joka päivä laittaa vaikka se ei aina niin houkuttelekaan Nauraa

Makeutusaineita pyrin välttelemään, teen olen oppinut juomaan ilman makeuttajia myös. Siihen canderelkierteeseen kun lähtee niin sitten siitä on tosi vaikea päästä eroon, ja suu tottuu liikaa makeaan... Soo soo Tsot tsot Näin ainakin mulla menee.

Mikä mua kiinnostais on nuo eri sokerien hyödyt/ haitat. Kannattaisko siirtyä siis hedelmäsokeriin / ruokosokeriin / tms. aamupuuron makeuttajana. Näistä asioista kun en mitään ymmärrä - mikä niissä kaikissa eri sokereissa on erona? Välttäiskö hedelmäsokerilla edes vähän niitä hiilari"piikkejä"? Miettii
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 7.5.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 152
0
 

 Hawa kirjoitti...
Mulla kyllä on vakiintunut tapa syödä kaura-fibrexpuuroannoksen kanssa margariinisilmä ja teelusikallinen tai pari sokeria. Sen sallin itselleni, ihan vaan selkääntaputuksena siitä että viittin puuroa vaan joka päivä laittaa vaikka se ei aina niin houkuttelekaan Nauraa

Makeutusaineita pyrin välttelemään, teen olen oppinut juomaan ilman makeuttajia myös. Siihen canderelkierteeseen kun lähtee niin sitten siitä on tosi vaikea päästä eroon, ja suu tottuu liikaa makeaan... Soo soo Tsot tsot Näin ainakin mulla menee.

Mikä mua kiinnostais on nuo eri sokerien hyödyt/ haitat. Kannattaisko siirtyä siis hedelmäsokeriin / ruokosokeriin / tms. aamupuuron makeuttajana. Näistä asioista kun en mitään ymmärrä - mikä niissä kaikissa eri sokereissa on erona? Välttäiskö hedelmäsokerilla edes vähän niitä hiilari"piikkejä"? Miettii
kyllähän tuo intiaanisokeri ja ruokosokeri ja muut sellaiset ovat siinä suhteessa parempaa, että se on luonnollisempaa ja "epäpuhtaampaa", vähän niinkuin vehnäjauhot ja kokojyväjauhot.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 7.5.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1769
0
 

Hunajahan olisi aika luonnollinen makeuttaja,vaikka käytännössä se onkin silkkaa sokeria. ilmeisesti hunaja ei kuitenkaan nosta verensokeria aivan yhtä vinhasti kuin valkoinen,puhdistettu ja prosessoitu sokeri. hunajassa on lisäksi vitamiinejakin tallella,eikä kaloreita 100 grammaa kohden ole aivan yhtä paljon kuin "tavallisessa" sokerissa.

mielestäni leivonnassa voi käyttää tuota perussokeria,koska lähtökohtaisesti leivonnaiset ovat muilta ainesosiltaankin epäterveellisiä. jos käyttää valkoisia vehnäjauhoja ja kova leivontamargariinia,niin kai samaan pahaan voi lykätä myös sokerin. kaloreissa ei ole sokeri ja makeutusaine pullan välillä kovastikaan eroja. tarkoitus kai on syödä vain yksi pulla..?

itse käytän makeutusainetta sokerin sijaan,paitsi juuri leivonnassa (en oikein ikinä leivo). viime aikoina olen vähentänyt makeutuksen käyttöä ylipäätään,rahka menee ihan sellaisenaan. mutta karkit syön ihan sokerikarkkeina. minusta makeutusaineet ja sokeri ovat aivan yhtä epäterveellisiä,mutta kaloreissa on sitten eroa (:
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 8.5.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 251
0
 

Itse makeutan hedelmäsokerilla tai inkkarisokerilla :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 12.5.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 974
0
 

 

Vastaa
Keskustelun päävalikko > Ravinto > makeutusaineet vs sokeri