Kalorilaskuri

Maksaisitko enemmän lisäaineettomasta ruoasta?

Maksaisitko enemmän lisäaineettomasta ruoasta?

Keskustelun päävalikko > Ravinto > Maksaisitko enemmän lisäaineettomasta ruoasta?

Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Kuinka moni olisi valmis maksamaan kauppareissusta esim. 25% tai jopa 50% enemmän, jos missään tuotteessa ei olisi lisäaineita, jotka parantavat säilyvyyttä, makua, väriä jne. ?

Ruoka myös pilaantuisi nopeammin, eli se pitäisi syödä nopeammin tai sen joutuisi heittämään hukkaan (=tulee vielä kalliimmaksi), eikä se välttämättä maistuisi/näyttäisi yhtä hyvälle.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 15.1.2010
0
 

Maksan jo, kun pyrin ostamaan mahdollisimman luonnonmukaista ruokaa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 15.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1769
0
 

Mä muutenkin pyrin välttämään keino ja lisäaineisia ruokia; pakastevihanneksia, HeVi osasto käytössä. Ja käytän hyvin vähän kevyt-tuotteita koska niihin on useasti laitettu enempi keinotekoisia makeutusaineita.

Enkä haluaisi maksaa enemmän ruuasta jossa ei oo lisäaineita koska omilla tuloilla joutuu muutenki vähä kattomaan mihin rahansa pistää ja jos viikon ruokakuitti muuttuisi 20€ > 30€ niin kyllä se vaikuttais. Kun sillä kymmenellä eurolla saa maksettua jo 1kk netin.

En maksais siis; summattuna :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 15.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1967
0
 

Lyhyesti vastattuna, en tällä hetkellä maksaisi.

Jos rahaa olisi käytössä runsaammin, niin varmasti pyrkisin tälläkin hetkellä valitsemaan mahdollisimman paljon lisäaineettomia tuotteita.

Ja juuri tuo nopea pilaantuminen olisi aika ongelmallista. Pakkauskoot olisi silloin hyvä olla pienempiä ja silloin taas se ei olisi kovin ekologista. Ojasta allikkoon siis.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 16.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 3071
0
 

Lisäaineeton ruoka on aika mahdotonta nykyisin vaikka kasvattaisi itse => liikaa kaukolaskeumaa, marjoissa cesiumia, kaloissa elohopeaa jne...

Itse olen pyrkinyt tuottamaan/keräämään/kalastamaan itse jonkun verran ja siitä ei tarvitse maksaa muulla kun menetetyllä vapaa-ajalla.

EU:ssa mikäli oikein olen ymmärtänyt (en ole maanviljelijä) on maataloustukien perusteet muuttuneet tuotantotuista pinta-ala kohtaisiin tukiin ja tämän takia suurin osa nykyviljeliöistä ei käytä muuta lannoitetta kun paskaa ja korkeintaan kalkkia maan PH:n nostoon (rakeistettua puuntuhkaa liian vähän saatavilla?)

Joten meillä ei erikseen useinkaan mainita kotimaisen tuotteen olevan "luomua",mutta eihän luonnonmukainen tuote olekkaan kyseessä jos se kylvetään ja nostetaan/ kuljetetaan kauppaan jollain fossiilista polttoainetta käyttävällä laitteella.

EDIT

meillä ollaan kaukana kuitenkin tästä

http://thepiratebay.org/torrent/5132252/Yle_tiededokumentti_-_Maissin_luvattu_maa

(YLEn Areenasta ei enää löytynyt, en kokeillut ladata tuota "maissin luvattu maa"). Rapakon takana näyttää olevan täysin erilainen ruuantekokulttuuri kuin meillä joten siellä geenimanipuloidun ja ammoniakkilannoitetun ruuan jälkeen ehkä joku alkaa luonnonmukaisempaakin kaipaamaan.

EDIT

Suomessa Kemiran myynti valtiolta yksityisille tuplasi lannotteiden hinnat ja vähensi niiden käytööä runsaasti.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 16.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1197
0
 

Halua varmasti olisi, mutta kyky puuttuu Nauraa
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 16.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1671
0
 

Ostan kaiken mahdollisen luomuna jo nyt, tosin täällä tuppukylässä joutuu tyytymään usein ei luomuunkin. Koitamme välttää tuotteita, joissa on E-aineita, tai valita ainakin sellainen tuote, jossa niitä on vähiten.
Eli olen valmis maksamaan lisäaineettomasta ruuasta.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 16.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 177
+1
 

 RedCat kirjoitti...
Lyhyesti vastattuna, en tällä hetkellä maksaisi.

Jos rahaa olisi käytössä runsaammin, niin varmasti pyrkisin tälläkin hetkellä valitsemaan mahdollisimman paljon lisäaineettomia tuotteita.

Ja juuri tuo nopea pilaantuminen olisi aika ongelmallista. Pakkauskoot olisi silloin hyvä olla pienempiä ja silloin taas se ei olisi kovin ekologista. Ojasta allikkoon siis.
Kutakuinkin samaa mieltä Redin kanssa, mutta toisaalta hitusen verran enemmän voisin maksaa (nousee ne hinnat muutenkin koko ajan :( )

Riippuu varmaan ruuasta tuo pilaantuminen, ja miten sen kuljettaa kaupasta kotiin ja sitten kotona säilyttää. (Ja onko se säilytetty & kuljetettu kauppaan/kaupassa oikein.)

Meillä on ihmetyksen aiheena olleet paahtoleivät. Ne kun ei tunnu meillä tekevän enää kauppaansa yhtä hyvin kuin ennen (mikä on vain hyvä asia), on leipää jäänyt lojumaan vaikka kuinka kauaksi aikaa. Yhden leivän parasta ennen oli mennyt jo aikoja sitten, kun vasta hokastiin miettiä: hetkinen, kuinkas vanha toi leipä oikein on jo!? Lätyskät oli yhä ja edelleen samannäköisessä ja -"tuoksuisessa" kunnossa kuin kaupasta vasta ostetut. Ite tehdyt sämpylät taas menee esim. homeeseen kutakuinkin viikossa, riippuen siitä, missä ja miten niitä säilyttää.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 16.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 2802
0
 

Joo kyllä siitä hiukkasen on valmis maksamaan enemmän, mutta 25-50% on jo meidänkin kolmen hengen taloudessa sellainen korotus, johon ei näillä palkoilla kyllä kykenis..

Mäkään en (onneksi) enää kovin paljon paahtoleipää syö, mutta jos syön niin se on oikeastaan ainoastaan osto päivänä, mun nenään se alkaa tosi nopeasti haista hiivalle. Paahdettuna menis varmaan viel hyvin, mut en saa syötyä, kun paahtimeen laittaessa se hiivan haju tuppaa nokkaan.. Hyi yök
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 16.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 3071
0
 

Lapin Kansan toimituksessa tekivät testiä valmistätekakun säilyvyydestä...säilyy ja säilyy :D viimeinen käyttöpäivä kuukausia sitten ohitettu.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 16.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1671
0
 

Maistoiko sitä joku sitten vielä..? Rolling on the Floor Laugh Hyi yök

Mun miehekkeen äiti oli joskus aikoinaan kokeillut sellasella joulunaikaan myytävällä punaisella omenalla, että koska sellainen nahistuu, kun ne tuntuu olevan aina yhtä punaisia ja pyöreäposkisia..
Kaksi vuotta se kuulemma oli ollut niillä kirjahyllyn päällä ja edelleen yhtä syötävän näköinen (joskin pölyinen) oli ollut kun se lopulta heitettiin pois.. Ää Hihi
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 16.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 3071
0
 

 RedCat kirjoitti...
Maistoiko sitä joku sitten vielä..? Rolling on the Floor Laugh Hyi yök

Mun miehekkeen äiti oli joskus aikoinaan kokeillut sellasella joulunaikaan myytävällä punaisella omenalla, että koska sellainen nahistuu, kun ne tuntuu olevan aina yhtä punaisia ja pyöreäposkisia..
Kaksi vuotta se kuulemma oli ollut niillä kirjahyllyn päällä ja edelleen yhtä syötävän näköinen (joskin pölyinen) oli ollut kun se lopulta heitettiin pois.. Ää Hihi
Hui...! Kun kuorii, niin tummuu kyllä aika nopeaan.

edit: mietin, että omppu saattaa kyllä luonnostaankin kuorimattomana säilyä aika hyvin, riippuen lajikkeesta ja missä sitä pidetään. Ja millaisena se on poimittu. Nahistua sen kuitenin pitäis aika nätisti xD
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 16.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 2802
0
 

Jossain ruotsalaisessa aikakauslehdessä (allers tms) oli joskus vuonna kivi ja kirves juttu sellasesta valmiskääretortusta. en nyt yksityiskohtia muista mutta joka tapaukses joku oli halunnu testata kuinka kauan sellanen säilyy. saattoi olla niin että aluks jollekin jääny vahingossa kaaappiin ja sit oli ihmetellyt kun edelleen ihan ok näköinen vaikka päiväyksistä viikkoja... no joka tapauksessa se kääretorttu säilyi ja säilyi ja säilyi... kun se oli säilynyt 7 vuotta, se testautettiin elintarvikelaboratoriossa. ja oli kuulemma edelleen ihan ravinnoksi kelpaavaa, vaikka hiukan kuivunut Eek!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 16.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 198
0
 

Hiukan kuivaa.. Nauraa hysteerisesti Nauraa hysteerisesti Ei luoja..
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 16.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 3071
0
 

En ainakaan pikaisella selaamisella löytänyt sitä 7-vuotiasta kääretorttua netistä mutta näkyy ne leivonnaiset säilyvän sitäkin paremmin:
http://svt.se/2.109796/1.1702050/25_ar_men_inte_moglig
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 16.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 198
0
 

Sorry Aiheen vierestä

Kyllähän elintarvikkeet säilyy kutakuinkin ikuisesti kun ovat asianmukaisesti suolattuja tai sokeroituja. Ihan perus mikrobiologiaa. Näinhän sitä ennen vanhaan tehtiin kun ei tuota sähköä ja jääkappi/pakastinta.

"Kosteus
Elintarvikkeiden kuivaaminen on eräs vanhimmista säilöntämenetelmistä. Kuivattaessa mikrobien kasvulle välttämättömän veden määrä vähenee. Kaikki mikrobit tarvitsevat tietyn määrän kosteutta. Mikrobien toiminta ei kuitenkaan riipu elintarvikkeen kokonaisvesipitoisuudesta vaan siitä, kuinka helposti elintarvikkeessa oleva vesi on käytettävissä eli veden aktiivisuudesta. Veden aktiivisuudella (aw) tarkoitetaan vapaan veden määrää.

Mitä enemmän veteen on liuennut erilaisia kemiallisia aineita, kuten suoloja tai sokereita, sitä pienempi on veden aktiivisuus. Puhtaan veden vesiaktiivisuus on 1,0. Useimpien tuoreiden elintarvikkeiden vesiaktiivisuus on 0,79–0,99. Raa’an lihan ja kalan vesiaktiivisuus on suurin. Voimakkaasti sokeroitujen tai suolattujen elintarvikkeiden aw-arvo on noin 0,80 ja kuivattujen elintarvikkeiden 0,70 tai alle, esimerkiksi kuivatun viljan aw on 0,10. Voimakkaasti suolatuissa, sokeroiduissa tai kuivatuissa valmisteissa mikrobit eivät pysty kasvamaan. Poikkeuksen muodostavat suolahaluiset eli halofiiliset bakteerit, jotka pystyvät kasvamaan suolaisessa ympäristössä. Tällaisia bakteereja ovat mm. vibriot. Myös Listeria monocytogenes -bakteeri pystyy lisääntymään jopa 10 %:n suolapitoisuudessa.


Mikrobit ja vedenaktiivisuus

Useimmat ruokamyrkytyksiä aiheuttavat bakteerit vaativat lisääntyäkseen korkeaa ympäristön vesiaktiivisuutta, yleensä yli 0,95, ja useimmat elintarvikkeita pilaavat bakteerit vähintään 0,90. Homeet tarvitsevat vähemmän vapaata vettä kuin muut mikrobit, ja homeet lisääntyvät kuivissakin olosuhteissa, jopa arvossa 0,80. Hiivat tarvitsevat kosteutta enemmän kuin homeet, vähintään 0,88."
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 16.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 73
0
 

 

Vastaa
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Maksaisitko enemmän lisäaineettomasta ruoasta?