Kalorilaskuri

Missä muodossa hyvät öljyt on "nautittava"

Missä muodossa hyvät öljyt on "nautittava"

Keskustelun päävalikko > Ravinto > Missä muodossa hyvät öljyt on "nautittava"

Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

<< Edellinen sivu 1 2 Seuraava sivu >>
 
Minulla tahtoo jäädä nuo rasvat liian alhaisiski aina,ja kun moni neuvoo lisäämään rypsiöljyä/oliiviöljyä tms,niin olen yrittänyt käyttää sitä ruuan laitossa.Nyt tuttava sanoi,että se pitäisi käyttää kuumentamatta,jotta olisi terveellistä.Oletteko samaa mieltä?Kun kuumentamaton öljy ei tahdo mennä alas millään.Mietin,että pitääkö sitten ottaa teelusikallinen öljyä ihan sellaisenaan,mutta tuntuu oudolta ottaa lisää rasvaa vain siksi,että syö vähäravaista.Joku ruokavaliossani kai mättää yhä,sillä paino ei vaan tipu kovin hyvin :( Voiko oikeasti olla niin tärkeää syödä öljyä,kun ei haluaisi.En meinaisi edes uskaltaa kokeilla..Pelkään kamalaa painonnousua heti.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 17.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 860
0
 

Kuumentaminen tosiaan tuhoaa öljyistä hyviä rasvahappoja. Voi ja luomuneitsytkookosöljy kestävät kuumentamista paremmin kuin muut öljyt, joten ainoastaan niitä kannattaisi käyttää paistamisessa.

Kyllä ihan oikeasti sitä hyvää rasvaa pitää syödä (ja hyvällä rasvalla en sitten tarkoita mitään beceliä ja muita teollisesti valmistettuja sössöjä, vaan luonnollisia rasvoja). Laihtuminenkin helpottuu huomattavasti, kun elimistö saa rasvaa ruuasta, eikä tarvitse pitää kiinni omista rasvavarastoista. Ikävää kun ihmiset on saatu aivopestyä pelkäämään rasvaa...

Tässä on muuten järkevä blogikirjoitus, ei ihan suoranaisesti liity TSO:n kysymykseen, mutta ajattelin kuitenkin tähän linkittää, jos jotakuta kiinnostaa:

http://urbaanioranki.blogspot.com/2009/12/hyvat-kalorit-pahat-kalorit.html
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 17.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 145
0
 

Mä syön öljyjä esim salaatinkastikkeena ihan vihreässä salaatissa tai porkkanaraasteessa (ulkomailla opittu tapa, oli minustakin outo aluksi :) balsamicosta+oliiviöljystä, kun laittaa "tarpeeksi vähän", ei tule liian öljyistä.
Esim kaurapuuron sekaan soljahtaa huomaamattomasti mauton rypsiöljy.
Pähkinästä, rasvaisista kaloista ja avokadosta saa hyviä rasvoja myös. Avokado on kivan mieto lisä vaikka salaattiin, siitä voi tehdä salaatinkastiketta/dippiä muussaamalla ja maustamalla tai sosekeittoihin. Olen kuullut avokadoa myös syötettävän pikkuvauvoille.
Pähkinöitä murennan puuron, jugurtin ja salaatin sekaan.
Jos syöt pastaa, öljyä voi laittaa ihan hitusen sekaan ehkäisemään pastan klimppiintymistä.
Jostain lehdestä luin, että margariineista pitäisi katsoa että suurin osa sen rasvasta on sitä hyvälaatuista rasvaa eli tyydyttymätöntä/monityydyttämätöntä.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 17.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 50
0
 

Niitä piilorasvoja ja kovia rasvojahan tulee välttää, ei terveellsiä ns. hyviä rasvoja. Kyllä kroppa tarvii rasvaa, jotta se ylimääräisestä luopuisi. Naiset tarvii noin 60g/päivä ja miehet taas noin 80g/päivä.

Itse käytän kylmäpuristettuja oliivi- ja rypsiöljyjä. Ovat hieman kalliimpia, noin euro per pullo, tavalliseen verrattuna. Kylmäpuristetuissa myös maku on vahvempi, mutta jälleen tottumiskysymys. Kylmäpuristetuissa rasvoissa on sit myös mukana omegat 3 ja 6. Kylmäpuristettuja ei sit saa käyttää ruuanlaitossa, sillä liika lämpö pilaa rasvan.

Aamupäivät välttelen öljyjä ja panostan hiilareihin. Illalla treenin jälkeen laitan 10-20g salaattiin oliiviöljyä ja illalla 10-20g rypsiöljyä tonnikalaan. Noi määrät riippuu päivän aikana syödystä rasvasta. Päivittäinen rasvanmäärä itselläni on tällä hetkellä 75g.

Ei niitä raakana tarvi ottaa, lisäät ruuan sekaan.

Ja miksi syödä vähärasvaisia ja rasvattomia tuotteita? Tavallisesti sisältävät vain runsaasti hiilareita ja vielä enimmäkseen sokerin muodossa... Liika sokeri taas muuttuu veressä rasvaksi ja auttaa lisäämään kiloja.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 18.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 368
0
 

 miina kirjoitti...
Kuumentaminen tosiaan tuhoaa öljyistä hyviä rasvahappoja. Voi ja luomuneitsytkookosöljy kestävät kuumentamista paremmin kuin muut öljyt, joten ainoastaan niitä kannattaisi käyttää paistamisessa.

Kyllä ihan oikeasti sitä hyvää rasvaa pitää syödä (ja hyvällä rasvalla en sitten tarkoita mitään beceliä ja muita teollisesti valmistettuja sössöjä, vaan luonnollisia rasvoja). Laihtuminenkin helpottuu huomattavasti, kun elimistö saa rasvaa ruuasta, eikä tarvitse pitää kiinni omista rasvavarastoista. Ikävää kun ihmiset on saatu aivopestyä pelkäämään rasvaa...

Tässä on muuten järkevä blogikirjoitus, ei ihan suoranaisesti liity TSO:n kysymykseen, mutta ajattelin kuitenkin tähän linkittää, jos jotakuta kiinnostaa:

http://urbaanioranki.blogspot.com/2009/12/hyvat-kalorit-pahat-kalorit.html
Toi oli tosi hyvä juttu. Täytyy minunkin itseäni sivistää lukemalla koko kirja. KIITOS linkistä.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 18.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 50
0
 

 Aikku1 kirjoitti...
 miina kirjoitti...
Kuumentaminen tosiaan tuhoaa öljyistä hyviä rasvahappoja. Voi ja luomuneitsytkookosöljy kestävät kuumentamista paremmin kuin muut öljyt, joten ainoastaan niitä kannattaisi käyttää paistamisessa.

Kyllä ihan oikeasti sitä hyvää rasvaa pitää syödä (ja hyvällä rasvalla en sitten tarkoita mitään beceliä ja muita teollisesti valmistettuja sössöjä, vaan luonnollisia rasvoja). Laihtuminenkin helpottuu huomattavasti, kun elimistö saa rasvaa ruuasta, eikä tarvitse pitää kiinni omista rasvavarastoista. Ikävää kun ihmiset on saatu aivopestyä pelkäämään rasvaa...

Tässä on muuten järkevä blogikirjoitus, ei ihan suoranaisesti liity TSO:n kysymykseen, mutta ajattelin kuitenkin tähän linkittää, jos jotakuta kiinnostaa:

http://urbaanioranki.blogspot.com/2009/12/hyvat-kalorit-pahat-kalorit.html
Toi oli tosi hyvä juttu. Täytyy minunkin itseäni sivistää lukemalla koko kirja. KIITOS linkistä.
Ole hyvä, mukava, että siitä oli hyötyä :) Urbaani oranki on muuten linkittänyt blogiinsa tiivistelmän tuosta kirjasta. Se löytyy täältä: http://urbaanioranki.blogspot.com/2010/01/good-calories-bad-calories-tiivistelma.html. Itse tilasin tuon kirjan täältä: http://www.bookdepository.co.uk. Maksoi alle 12 euroa, postikulut on ilmaiset kyseisessä paikassa. Oon tilannut tuolta aika paljon englanninkielistä kirjallisuutta hyvin edullisesti, kannattaa tsekata, jos lontoo taipuu hyvin ja tykkää lukea :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 18.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 145
0
 

 Vilikki kirjoitti...
Naiset tarvii noin 60g/päivä ja miehet taas noin 80g/päivä.
Onko sulla jotain tieteellistä tutkimusta mikä vahvistaa nämä luvut?
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 18.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1769
0
 

 miina kirjoitti...
 Aikku1 kirjoitti...
 miina kirjoitti...
Kuumentaminen tosiaan tuhoaa öljyistä hyviä rasvahappoja. Voi ja luomuneitsytkookosöljy kestävät kuumentamista paremmin kuin muut öljyt, joten ainoastaan niitä kannattaisi käyttää paistamisessa.

Kyllä ihan oikeasti sitä hyvää rasvaa pitää syödä (ja hyvällä rasvalla en sitten tarkoita mitään beceliä ja muita teollisesti valmistettuja sössöjä, vaan luonnollisia rasvoja). Laihtuminenkin helpottuu huomattavasti, kun elimistö saa rasvaa ruuasta, eikä tarvitse pitää kiinni omista rasvavarastoista. Ikävää kun ihmiset on saatu aivopestyä pelkäämään rasvaa...

Tässä on muuten järkevä blogikirjoitus, ei ihan suoranaisesti liity TSO:n kysymykseen, mutta ajattelin kuitenkin tähän linkittää, jos jotakuta kiinnostaa:

http://urbaanioranki.blogspot.com/2009/12/hyvat-kalorit-pahat-kalorit.html
Toi oli tosi hyvä juttu. Täytyy minunkin itseäni sivistää lukemalla koko kirja. KIITOS linkistä.
Ole hyvä, mukava, että siitä oli hyötyä :) Urbaani oranki on muuten linkittänyt blogiinsa tiivistelmän tuosta kirjasta. Se löytyy täältä: http://urbaanioranki.blogspot.com/2010/01/good-calories-bad-calories-tiivistelma.html. Itse tilasin tuon kirjan täältä: http://www.bookdepository.co.uk. Maksoi alle 12 euroa, postikulut on ilmaiset kyseisessä paikassa. Oon tilannut tuolta aika paljon englanninkielistä kirjallisuutta hyvin edullisesti, kannattaa tsekata, jos lontoo taipuu hyvin ja tykkää lukea :)
Sama kirja on ilmeisesti julkaistu UKssa nimellä Diet Delusion.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 18.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1769
0
 

 Jmal kirjoitti...
 Vilikki kirjoitti...
Naiset tarvii noin 60g/päivä ja miehet taas noin 80g/päivä.
Onko sulla jotain tieteellistä tutkimusta mikä vahvistaa nämä luvut?
Huoh, vai että oikein tiedettä.

Pahoittelen sanavalintaani "tarvii", se ehkä ajoi sinut näinkin sarkastiseen vastaukseen... ;)

Jos ajattelee et rasvojen määräksi suositellaan noin 30% päivän kokonais energiasta.

Esim. naisilla jotka syövät 1800kcal, rasvojen osuus on 60g ja miehillä jotka syö 2500kcal, rasvojen osuus on 83g.

Ja nämä siis suosituksia, oliko jossain tieteellisesti todistettu jokin parempi suositus?

En mielestäni ketään ole näitä määriä käskenyt käyttämään omassa ruokavaliossaan? Olivat vain suuntaa antavia määriä mitä päivittäin SUOSITELLAAN.

En minäkään tuota 80g syö päivässä, pyrin syömään 2250kcal päivässä suhteessa 30/40/30, eli rasvojen määräksi jää 75g.

Tietenkin jos syö tyyliin 1200 kcal/päivässä, mikä minun mielestäni ei ole enää kovinkaan terveellistä, niin tuo rasvan osuus 30% on ainoastaan 40g. Mutta sitten voidaankin esittää kysymys onkohan tuo enää terveellistä, varsinkin jos liikkuu vähääkään?

Kerättyjä rasvoja kun ei terveellisesti/lihaksia polttamatta saa kropasta vain syömättömyydellä. Ja jos liikkuu niin pitäisi syödäkkin.

Muita suosituksia?
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 18.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 368
0
 

 Vilikki kirjoitti...
 Jmal kirjoitti...
 Vilikki kirjoitti...
Naiset tarvii noin 60g/päivä ja miehet taas noin 80g/päivä.
Onko sulla jotain tieteellistä tutkimusta mikä vahvistaa nämä luvut?
Huoh, vai että oikein tiedettä.

Pahoittelen sanavalintaani "tarvii", se ehkä ajoi sinut näinkin sarkastiseen vastaukseen... ;)

Jos ajattelee et rasvojen määräksi suositellaan noin 30% päivän kokonais energiasta.

Esim. naisilla jotka syövät 1800kcal, rasvojen osuus on 60g ja miehillä jotka syö 2500kcal, rasvojen osuus on 83g.

Ja nämä siis suosituksia, oliko jossain tieteellisesti todistettu jokin parempi suositus?

En mielestäni ketään ole näitä määriä käskenyt käyttämään omassa ruokavaliossaan? Olivat vain suuntaa antavia määriä mitä päivittäin SUOSITELLAAN.

En minäkään tuota 80g syö päivässä, pyrin syömään 2250kcal päivässä suhteessa 30/40/30, eli rasvojen määräksi jää 75g.

Tietenkin jos syö tyyliin 1200 kcal/päivässä, mikä minun mielestäni ei ole enää kovinkaan terveellistä, niin tuo rasvan osuus 30% on ainoastaan 40g. Mutta sitten voidaankin esittää kysymys onkohan tuo enää terveellistä, varsinkin jos liikkuu vähääkään?

Kerättyjä rasvoja kun ei terveellisesti/lihaksia polttamatta saa kropasta vain syömättömyydellä. Ja jos liikkuu niin pitäisi syödäkkin.

Muita suosituksia?
Vastaukseni ei ollut sarkastinen vaan ihan validi kysymys.

Keskutelin täällä KLssä yhden kaverin kanssa joka oli laskenut että minimimäärä on noin 30g ja sen takia haluan tietää mihin tämä suositus perustuu.

Erityisesti laihdutushommissa liian paljon mutua jaetaan faktoina ja siksi haluan itse tietää mihinkä ne perustuvat, mukaan lukien suositukset.

Itse luen koko ajan alan tutkimuksia harrastuksenani, mutta tuota rasvanimimiä ei ole tullut vielä vastaan.

Jos et ole sattunut huomaamaan niin olen täällä KLssä aika paljon jakanut tietoa joka perustuu tieteelliseen tutkimukseen.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 18.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1769
0
 

Jeps tieteellinen faktahan on aina se joka poistaa mutun.

Pikainen googlaus hakusanoilla "rasvan määrä päivässä", antoi ensimmäiseksi tulokseksi sydänliiton sivun jossa mainitsemani suosituksetkin näkyvät.

Sitä mitä suositellaan ei pidä tietenkään ottaa itselleen käyttöön, jos sitä ei terveellisenä pidä.

Onhan olemassa myös nyrkkisääntö 1g/painokilo, mutta jälleen pelkkä nyrkkisääntö.

Kysymysten rypäs:

- Jos laskennallisesti määrä on 30g, niin minkäs kokoiselle ihmiselle tämä määrä on laskettu? Koskeeko kaikkia keskiverto ihmisiä? Mihin tämä määrä perustuu? Voiko lähdettä nimetä tarkemmin?

- Käyttäisitkö itse ainoastaan 30g rasvaa päivittäin esimerkiksi vuoden putkeen?

- Olisiko kroppasi varmasti terveellisessä kunnossa vuoden jälkeen, jos olet esimerkiksi liikuntaa harrastanut ja syönyt päivittäin ainoastaan 30g rasvaa? Nivelet sun muut?

- Eihän lähteesi ollut joku kehonrakentaja joka dieettaa loppu dietissä 30g rasvoilla?

En minä tästä jaksa alkaa jankuttamaan, mutta käsittääkseni laihduttaminen kannattaisi tehdä terveellisesti.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 18.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 368
0
 

 Vilikki kirjoitti...
Jeps tieteellinen faktahan on aina se joka poistaa mutun.

Pikainen googlaus hakusanoilla "rasvan määrä päivässä", antoi ensimmäiseksi tulokseksi sydänliiton sivun jossa mainitsemani suosituksetkin näkyvät.

Sitä mitä suositellaan ei pidä tietenkään ottaa itselleen käyttöön, jos sitä ei terveellisenä pidä.

Onhan olemassa myös nyrkkisääntö 1g/painokilo, mutta jälleen pelkkä nyrkkisääntö.

Kysymysten rypäs:

- Jos laskennallisesti määrä on 30g, niin minkäs kokoiselle ihmiselle tämä määrä on laskettu? Koskeeko kaikkia keskiverto ihmisiä? Mihin tämä määrä perustuu? Voiko lähdettä nimetä tarkemmin?

- Käyttäisitkö itse ainoastaan 30g rasvaa päivittäin esimerkiksi vuoden putkeen?

- Olisiko kroppasi varmasti terveellisessä kunnossa vuoden jälkeen, jos olet esimerkiksi liikuntaa harrastanut ja syönyt päivittäin ainoastaan 30g rasvaa? Nivelet sun muut?

- Eihän lähteesi ollut joku kehonrakentaja joka dieettaa loppu dietissä 30g rasvoilla?

En minä tästä jaksa alkaa jankuttamaan, mutta käsittääkseni laihduttaminen kannattaisi tehdä terveellisesti.
Ongelma vaan suomalaisten terveyssuositusen kanssa on, että ne suosittavat runsashiilarista, vähärasvaista ruokavaliota, joten miksi sydänliitto olisi oikeassa. Tuolla linkissä ei ole tieteellistä faktaa vaan myös suosituksia.

Mistä nämä nyrkkisäännöt tulevat? Proteiinin määrästä on paljon tutkimustietoa.

Minä en suosi tuota 30g rasvasääntöä, vaan kaveri jonka kanssa täällä juttelin, mutta nyt kun noita suosituksia tuot esiin, niin haluan selvittää miksi ne olisivat oikeassa eikä tuo toinen kaveri joka perusteli, sillä että oli laskenut rasvantarpeen grammalleen sen mukaan mitä eri elimet tarvitsivat. Valitettavasti keskustelu tapahtui tuolla chatissa, joten minulla ei ole siitä mitään jälkiä enkä muista kaverin nimeä.

En ole vieläkään nähnyt yhtään tutkimusta, jossa tuo 30% rasvaa olisi todistettu oikeaksi, sen takia kyselen.

Tiedän, että rasvaa tarvitaan lipolyysiin ja vitamiinien imeytymiseen, mutta sitä määrää en ole vielä nähnyt tarkasti määriteltävän.

En ole kanssasi välttämättä eri mieltä, koska itselläkin on n 30/40/30 jaolla oleva ruokavalio, mutta haen siihen vain perusteita ja taustatietoa.

Miten voit sanoa että "on laihdutettava terveellisesti", jos et voi todentaa suosituksiasi muuhun kuin yleisiin suomalaisiin suosituksiin, jotka ovat ristiriidassa fitness/kuntoilijoiden/urheilijoiden suosimien ruokavalioiden kanssa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 18.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1769
+1
 

Enempää en tähän lapselliseen jankutukseen lähde, mutta kysyn vielä yhden kysymyksen ja vastaahan rehellisesti:

Kumpaa suosittelisit itsellesi, 30g rasvaa päivässä vai 80g rasvaa päivässä? Kumpi suositus siis sopisi sinulle itsellesi?

On tainnut tämä "kaveri" laskea aika minimitarpeen rasvoille päivässä, eli tuskin vastaa sitä tilannetta että edes nouset sängystä, anteeksi ruma sana, paskalle.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 18.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 368
-1
 

 Vilikki kirjoitti...
Enempää en tähän lapselliseen jankutukseen lähde, mutta kysyn vielä yhden kysymyksen ja vastaahan rehellisesti:

Kumpaa suosittelisit itsellesi, 30g rasvaa päivässä vai 80g rasvaa päivässä? Kumpi suositus siis sopisi sinulle itsellesi?

On tainnut tämä "kaveri" laskea aika minimitarpeen rasvoille päivässä, eli tuskin vastaa sitä tilannetta että edes nouset sängystä, anteeksi ruma sana, paskalle.
En nyt ymmärrä mitä lapsellista jankutusta tässä on, kun kysyin vain lääketieteellisiä perusteita väittämällesi, koska itse en ole niitä vielä löytänyt.

Se että jossain on suositus asiasta, niin ei tee sitä vielä oikeaksi, johan jo se, että Sydänliiton ja Suomen virallisen terveyssuosituksen tiedot ovat ristiriidassa todistaa sen.

Minä ainakin haluan lukea ne tutkimukset, jotka todistavat asian, enkä vain jonkin virkamiehen (tai webbisaitin) mutua asiasta. Jos heillä on kerran tieteellistä faktaa, niin miksi niitä ei ole laitettu referensseihin?

Olen tässä googlaillut nettiä jo jonkun aikaa, enkä vielä ole löytänyt viittauksia näihin tutkimuksiin.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 18.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1769
0
 

Lapselliseksi tästä tekee sen ettei meillä kummallakaan ole lyödä faktoja pöytään, mutta kyseenalaistetaan toisten suositukset.

Itse pidän parempana suosituksena 60-80g/päivä kuin tuota sinun "kaverisi" 30g/päivä. Missäs muuten nämä faktat näistä "kaverisi" laskelmista?

Mut jokainen tyylillään, over and out.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 18.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 368
0
 

 Vilikki kirjoitti...
Lapselliseksi tästä tekee sen ettei meillä kummallakaan ole lyödä faktoja pöytään, mutta kyseenalaistetaan toisten suositukset.

Itse pidän parempana suosituksena 60-80g/päivä kuin tuota sinun "kaverisi" 30g/päivä. Missäs muuten nämä faktat näistä "kaverisi" laskelmista?

Mut jokainen tyylillään, over and out.
No en ole löytäny tutkimustuloksia puoleen tai toiseen, joten jompi kumpi voi ihan hyvin olla oikeassa. Sen takia kyselin niitä tutkimustuloksia. Jos minulla olisi esittää jotain tuloksia, niin laittaisin heti faktaa pöytään.

Valitettavasti minulla ei ole, joten en voi todistaa asiaa puoleen tai toiseen, mutta toisaalta sinäkään et ole vielä todistanut mitään, joten voit olla yhtä väärässä kuin tuo kaveri jonka kanssa juttelin chatissa pari kuukautta sitten.

Pitänee lähettää kysäriä johonkin alan julkaisuun, kun netistäkään ei tunnu löytyvän ratkaisua.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 18.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1769
0
 

Syö pähkinöitä, niin saat vatsantäytettä ja "hyvää" rasvaa :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 18.1.2010
Viestejä 5
+1
 

Mie teen ainakin itse meidän margariinin. Ohje on vähän näppituntumalla, mut suunnilleen menee näin: 150g voita, 1dl kylmäpuristettua oliiviöljyä, 1dl kylmäpuristettua rypsiöljyä, 0,3dl vettä, pieni tilkka sitruunamehua, voi myös maustaa ihan millä mausteella tahansa- muussaa sauvasekoittimella ja laittaa jääkaappiin. Hyvää tulee. Mitä enemmän laittaa voita sitä jäykempää "margariini" on, vähän tuppaa kyllä sulamaan leivän päällä, mutta miusta se on vaan hyvä asia :) Ja varmasti on luonnonmukaista levitettä!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 18.1.2010
Viestejä 23
0
 

 kikulilu kirjoitti...
Mie teen ainakin itse meidän margariinin. Ohje on vähän näppituntumalla, mut suunnilleen menee näin: 150g voita, 1dl kylmäpuristettua oliiviöljyä, 1dl kylmäpuristettua rypsiöljyä, 0,3dl vettä, pieni tilkka sitruunamehua, voi myös maustaa ihan millä mausteella tahansa- muussaa sauvasekoittimella ja laittaa jääkaappiin. Hyvää tulee. Mitä enemmän laittaa voita sitä jäykempää "margariini" on, vähän tuppaa kyllä sulamaan leivän päällä, mutta miusta se on vaan hyvä asia :) Ja varmasti on luonnonmukaista levitettä!
Kiitoksia ohjeesta! Hyvä homma!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 18.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 2802
0
 

No jpåas tänne oli tullut pitkä ketju.

Minä olen laihduttanut 80-luvulla lääkärin valvonnassa,ja silloin minulle lääkäri opetti sen vähärasvaisen ruokavalion.Silloin laihduin sillä (olin tosin ööö-minkäs ikänen ollaan ala-ja yläasteen välissä..?).Silloin myös suu tottui siihen,ja nkyään ei tahdo maistua rasvat.Paitsi huonossa muodossa herkkuhetkinä suklaa ja juustot,mutta niillä kun ei voi tuota rasva-sektoria kasvattaa ;) Lauantaisin tosin sitä tuee tehtyä.
Onko muka vähärasvaisissa tuottteissa aina sokereita?Ihmetyttää,kun jogurttini on keinotekoisesti makeutettua (ja syön sitä vain 125g päiväss) ja muut "rasvattomat" ovat 2%-4%ruuanvalmistuskermoja/2% kermaviiliä/rasvatonta raejuustoa jne.Ei ne ainakaan makeita ole.
Leivällä menee kyllä päivässä 1-2tl 40% oivariiniä(se on niin pieni määrär,että annoin maun ratkaista-etenkin kun mies inhosi aiemmin käyttämääni Lättaa),mutta muuten rasvat on oliiviöljy tai rypsiöljy.En voi kuvitellakaan laittavani öljyä salaattiin,yök!Olen kokeillut,ei ikinä!EN lait edes salaatinkastiketta.Avokadoa en jostain syystä ole pahemmin maistellut,voisi tietysti kokeilla.
Pähkinöitä en voi kovin paljoa syödä,sillä olen mantelille allerginen,ja lääkäri uskoo,että pähkinät saattaisivat alkaa ärsyttää liikaa käytettynä.Jostain syystä cashew ei kutita kurkkua,joten välillä heitän ruuan sekaan niitä.
2-3 kertaa viikossa syön pastaa-siihen tuo öljynlisäys ei tunnu pahalta ajtukselta.Puuron sensijaan tuntuu tosi ällöltä.Siksi mietinkin,pitäskö ottaa ihan lusikalla suuhun.
Tuo 30% rasvakaloreita kuulostaa tosi paljolle kyllä.Olen yrittänyt lisätä rasvaa,mutta kun menee yli 20%,niin alkaa hirvittää..
Piilorasvoja tuskin paljoa saan,sillä en ikinä ihan oikeasti syö eineksiä.En kotona enkä kodin ulkopuolella-teen kaikki ruuan itse.
Yksi perjantai-herkku meillä on spagetti aglio e olio,jossa on spagettia,valkosipulia,oliiviöljyä,oreganoa ja chiliä.Mutta öljy pitää kuumentaa,jotta valkosipuli ja chili kypsyy vähän.Mutta kun siskoni lorauttaa siihen reilusti oliiviöljyä (kuten Italiassa,jos tilaat tämän ravintolassa),niin yritän tässäkin säästellä.
Painoni jumittaa taas paikallaan,joten joku mättää.Pitäisi kai yrittää sitä rasvalisää,mutta se vaan on niin vaikeaa..Sekä maun puolesta,että ajatusmaailman,kun silloin sai lääkärin ohjeet.Voihan olla että sama lääkäri ei enää neuvo samoin.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 18.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 860
0
 

 kikulilu kirjoitti...
Mie teen ainakin itse meidän margariinin. Ohje on vähän näppituntumalla, mut suunnilleen menee näin: 150g voita, 1dl kylmäpuristettua oliiviöljyä, 1dl kylmäpuristettua rypsiöljyä, 0,3dl vettä, pieni tilkka sitruunamehua, voi myös maustaa ihan millä mausteella tahansa- muussaa sauvasekoittimella ja laittaa jääkaappiin. Hyvää tulee. Mitä enemmän laittaa voita sitä jäykempää "margariini" on, vähän tuppaa kyllä sulamaan leivän päällä, mutta miusta se on vaan hyvä asia :) Ja varmasti on luonnonmukaista levitettä!
Mä tein ennen suht samaa,mutta 100g voita 1dl oliiviöljyä ja 1dl vettä.Mun täti teki samaa,enkä käsitä,mikä mulla meni pieleen,kun se vesi valui siletä rasvasta pois.Ei tädillä valunut.Yritin kysyä asiaa häneltä,mutta hän oli hukannut ohjeen,kun alkoi käyttää jotain valmista levitettä kun jäivät kaksin miehen kanssa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 18.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 860
0
 

Ohessa muutama tiedossani oleva suositus rasvan osuudesta ruokavaliossa urheilijoille harjoituskaudella: nopeus/voimalaji 0,5-0,9g/painokilo, kestävyysurheilija, pyöräilijä 1,0-1,5g/kg, palloilijat 0,7-1,2g/kg. Liian vähärasvainen ruokavalio johtaa pienentyneisiin lihaskohtaisiin rasvavarastoihin ja heikentää suorituskykyä.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 19.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 179
0
 

 HAL kirjoitti...
Ohessa muutama tiedossani oleva suositus rasvan osuudesta ruokavaliossa urheilijoille harjoituskaudella: nopeus/voimalaji 0,5-0,9g/painokilo, kestävyysurheilija, pyöräilijä 1,0-1,5g/kg, palloilijat 0,7-1,2g/kg. Liian vähärasvainen ruokavalio johtaa pienentyneisiin lihaskohtaisiin rasvavarastoihin ja heikentää suorituskykyä.
ovatko nuo laskettu reaalikilojen mukaan vai tavoitepainokilojen?

Entä sitten laihduttajan tavoitteet?
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 19.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1769
0
 

 Jmal kirjoitti...
 HAL kirjoitti...
Ohessa muutama tiedossani oleva suositus rasvan osuudesta ruokavaliossa urheilijoille harjoituskaudella: nopeus/voimalaji 0,5-0,9g/painokilo, kestävyysurheilija, pyöräilijä 1,0-1,5g/kg, palloilijat 0,7-1,2g/kg. Liian vähärasvainen ruokavalio johtaa pienentyneisiin lihaskohtaisiin rasvavarastoihin ja heikentää suorituskykyä.
ovatko nuo laskettu reaalikilojen mukaan vai tavoitepainokilojen?

Entä sitten laihduttajan tavoitteet?
En tiedä, eipä ole ollut tarvetta kaivella asiaa laihduttajan näkökulmasta. Urheilijalla yleensä puhutaan reaalikiloista, tietty noissahan on jonkunmoinen haarukka erityyppiseen urheiluun. Joka tapauksessa 20% rasvan osuus ravinnossa on määrä jonka alla varoitellaan tuota pienentyneitä lihaskohtaisia rasvavarastoja.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 19.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 179
0
 

 HAL kirjoitti...
 Jmal kirjoitti...
 HAL kirjoitti...
Ohessa muutama tiedossani oleva suositus rasvan osuudesta ruokavaliossa urheilijoille harjoituskaudella: nopeus/voimalaji 0,5-0,9g/painokilo, kestävyysurheilija, pyöräilijä 1,0-1,5g/kg, palloilijat 0,7-1,2g/kg. Liian vähärasvainen ruokavalio johtaa pienentyneisiin lihaskohtaisiin rasvavarastoihin ja heikentää suorituskykyä.
ovatko nuo laskettu reaalikilojen mukaan vai tavoitepainokilojen?

Entä sitten laihduttajan tavoitteet?
En tiedä, eipä ole ollut tarvetta kaivella asiaa laihduttajan näkökulmasta. Urheilijalla yleensä puhutaan reaalikiloista, tietty noissahan on jonkunmoinen haarukka erityyppiseen urheiluun. Joka tapauksessa 20% rasvan osuus ravinnossa on määrä jonka alla varoitellaan tuota pienentyneitä lihaskohtaisia rasvavarastoja.
laihduttajalla se on iso ero onko reaali- vai tavoitekilojen mukaan laskettu tuo määrä.

Esim minä...

nyt 160kg = 160g rasvaa = 1440kcal
tavoite vaikka 90kg = 90g rasvaa = 810kcal

sen takia kyseen näitä reaali- vs tavoitekilo sekä absoluuttinen määrä per gramma, koska tuollainen suhteellinen määär 20-30% kaloreista on todella summittainen ja syö paljon laihduttajan rajallisesta kalorimäärästä päivittäin.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 19.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1769
0
 

 Jmal kirjoitti...
 HAL kirjoitti...
 Jmal kirjoitti...
 HAL kirjoitti...
Ohessa muutama tiedossani oleva suositus rasvan osuudesta ruokavaliossa urheilijoille harjoituskaudella: nopeus/voimalaji 0,5-0,9g/painokilo, kestävyysurheilija, pyöräilijä 1,0-1,5g/kg, palloilijat 0,7-1,2g/kg. Liian vähärasvainen ruokavalio johtaa pienentyneisiin lihaskohtaisiin rasvavarastoihin ja heikentää suorituskykyä.
ovatko nuo laskettu reaalikilojen mukaan vai tavoitepainokilojen?

Entä sitten laihduttajan tavoitteet?
En tiedä, eipä ole ollut tarvetta kaivella asiaa laihduttajan näkökulmasta. Urheilijalla yleensä puhutaan reaalikiloista, tietty noissahan on jonkunmoinen haarukka erityyppiseen urheiluun. Joka tapauksessa 20% rasvan osuus ravinnossa on määrä jonka alla varoitellaan tuota pienentyneitä lihaskohtaisia rasvavarastoja.
laihduttajalla se on iso ero onko reaali- vai tavoitekilojen mukaan laskettu tuo määrä.

Esim minä...

nyt 160kg = 160g rasvaa = 1440kcal
tavoite vaikka 90kg = 90g rasvaa = 810kcal

sen takia kyseen näitä reaali- vs tavoitekilo sekä absoluuttinen määrä per gramma, koska tuollainen suhteellinen määär 20-30% kaloreista on todella summittainen ja syö paljon laihduttajan rajallisesta kalorimäärästä päivittäin.
Juu totta, ymmärrän asian. Laitoin noita tietämiäni suosituksia keskustelun joukkoon jotta syntyisi yleiskuvaa eri näkökulmista. Kun yksiselitteistä totuutta näistä ravintoasioista ei taida olla. Kunnioitan suuresti teitä jotka kamppailette suurinkin painonpudottamisen kanssa, tällaisen urheiluharrastuksen parissa niin kuin minulla vaaditaan paljon vähemmän itsekuria kuin teidän projekteissa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 19.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 179
0
 

Laitoin äsken lohipastaan 2tl öljyä (kahden hengen annos) ennen tarjoilua.Kyllä maistui rasvaiselle.Sain rasvakalori-sektorin nyt 24%.Minulle se on paljon,mutta en kyllä enempää tälle päivälle aio.Jos nyt yritän vähän lisätä.Ehkä tuo rasvan ällöttävyys pastassa tuntui siksikin,kun oli lohipastaa-lohi kuitenkin itsessäänkin rasvaista.Kalorit tuli pitkästä aikaa täyteen,mutta lähden kyllä polkemaan kuntopyörällä,eli jonkun verran jää "liikaisoa" vajetta.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 19.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 860
0
 

Tulin vielä varmistamaan yhtä asiaa.Kun sanotaan,että kuumentaminen pilaa rasvan,niin tarkoittaako se,että rasvan vitamiinit tms häipyy,vai vaikuttaako se siihen,miten rasva auttaa painon pudotuksessa?Vaikka ensin mainittukin on tärkeä,niin tällä hetkellä minä kysyin tätä asiaa alunperin siksi,että painoni jumittaa.
Merkataanko muuten helokkiöljykapselit tänne?Onhan niissäkin rasvaa,vaikka vähän onkin.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 28.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 860
0
 

En jaksanu lukee kauheesti posteja mut jos illalla rasvat on liian alhasia niin ite ratkasen ongelman näin: 1-2 Rkl rypsiöljyä raakana naamariin. Ei maistu yhtään miltään ja rasvat korjautuu hienosti.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 29.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 56
0
 

Pointi mulla on se,että mikä merkitys rasvan kuumentamisella on laihdutuksen näkökulmasta.Eli kun rasvan käyttö etenkin kylmänä tökkii,niin katoaako kuumennuksessa "vain" vitamiineja ym,vai myös ne ominaisuudet,jotka vaikuttaa painon putoamiseen.
Mutta en tiedä onko tällä enää edesväliä.Aion antaa periksi.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 29.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 860
0
 

 
<< Edellinen sivu 1 2 Seuraava sivu >>

Vastaa
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Missä muodossa hyvät öljyt on "nautittava"