Soijarouhe vinkkejä
Soijarouhe vinkkejä
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Soijarouhe vinkkejä
Kaupasta tuli koriin laitettua pussukka soijarouhetta ja nyt sitten kotona ihmetellään mitä siitä voisi tehdä.
Saako vinkkejä
Saako vinkkejä
ma 4.8.2008
Viestejä 226
Viestejä 226
0
Voit käyttää soijarouhetta jauhelihan asemasta kaikkiin semmoisiin ruokiin, joihin laitat jauhelihaakin. Itse syön soijarouhetta välillä myös välipalana: esim. purkki viiliä tai rahkaa ja päälle soijarouhetta. Jälkimmäisellä tavalla soijarouhe on kyllä melko mautonta, mutta onpahan täyttävää ja proteiinipitoista.
ma 4.8.2008
Viestejä 79
Viestejä 79
0
Kaurapuuron sekaan!
ma 4.8.2008
Viestejä 81
Viestejä 81
0
Mie laitan soijarouhetta esim. näin
"Jauheliha"kastike
n. 1 1/2 dl soijarouhetta
1 kasvisliemikuutio
1 sipuli
1prk tomaattimurkaa
1 valkosipulinkynsi
paprikamaustetta
pippuria
grillausmaustettai
yrttejä
Kiusaus
500g Pakaste perunajuuressekoitus tai perunasipulisekoitus
2 dl soijarouhetta
1 kasvisliemikuutio (soijarouhe keitetään vedessä jossa kuutio on)
1 sipuli (jos käytän juuressekoitusta)
2dl ruokakermaa (käytän itse 2% ruokakermaa)
mausteita
Sitten voi tehdä pastaa, pihvejä (samoin kuin jauhelihapihvejä), pizzan päälle...........
"Jauheliha"kastike
n. 1 1/2 dl soijarouhetta
1 kasvisliemikuutio
1 sipuli
1prk tomaattimurkaa
1 valkosipulinkynsi
paprikamaustetta
pippuria
grillausmaustettai
yrttejä
Kiusaus
500g Pakaste perunajuuressekoitus tai perunasipulisekoitus
2 dl soijarouhetta
1 kasvisliemikuutio (soijarouhe keitetään vedessä jossa kuutio on)
1 sipuli (jos käytän juuressekoitusta)
2dl ruokakermaa (käytän itse 2% ruokakermaa)
mausteita
Sitten voi tehdä pastaa, pihvejä (samoin kuin jauhelihapihvejä), pizzan päälle...........
ma 4.8.2008
Viestejä 15
Viestejä 15
0
n. 1 1/2 dl soijarouhettaOnkos nämä määrät "kuivaa" vai märkää"? Itellä kans kaapista rouheet löytyy, mutta reseptejä lukiessa jää aina epäselväksi onko se rouhe jo valmiiksi keitettyä vai heittääkö rouheet vaan sekaan ja toivoa parasta?
Ja maustamisvinkkejä tänne kans Kiitos on meinaan sen verran mautonta....
nälkä...
ma 4.8.2008
Viestejä 135
Viestejä 135
0
Juu siis kuivaa tavaraa
ma 4.8.2008
Viestejä 15
Viestejä 15
0
Kivasti tulee vinkkejä
Tuota kuiva märkä asiaa minäkin mietin noissa mitoissa.
Jos oletta rahkaa, puuroon tms. lisännyt, pitääkö silloinkin liottaa ensin vedessä vai saapiko suoraan nakella sekaan vaan?
Tuota kuiva märkä asiaa minäkin mietin noissa mitoissa.
Jos oletta rahkaa, puuroon tms. lisännyt, pitääkö silloinkin liottaa ensin vedessä vai saapiko suoraan nakella sekaan vaan?
ma 4.8.2008
Viestejä 226
Viestejä 226
0
Rahkan päälle olen ripotellut kuivana. Silloin se menee mukavasti, vähän niinkuin koiranruokaa söisi. En osaa edes kuvitella, kuinka pahaa veteen liotetty soijarouhe olisi rahkan kanssa.mitteli kirjoitti...Kivasti tulee vinkkejä
Tuota kuiva märkä asiaa minäkin mietin noissa mitoissa.
Jos oletta rahkaa, puuroon tms. lisännyt, pitääkö silloinkin liottaa ensin vedessä vai saapiko suoraan nakella sekaan vaan?
Mauttomasta/pahasta mausta huolimatta korostan, että rahka + soija on loistava, runsasproteiininen ja mahaa hyvin täyttävä välipala.
ma 4.8.2008
Viestejä 79
Viestejä 79
0
Teen puuron mikrossa ja laitan soijarouheen jo aluksi sinne sekaan. Kyllä se siinä muutaman minuutin aikana jo vetää itseensä jonkin verran nestettä ja sitten naamariin vaan.
ti 5.8.2008
Viestejä 81
Viestejä 81
0
Yleensä pussin kyljessä lukee onko rouhe valmista heti syötäväksi tai pitääkö ensin keittää.
Niitä on niin paljon erilaisia.
Mulla suosikki vaalea ja tumma rouhe jotka voi syödä heti.
Jugurtin tai rahkan joukossa ja minusta tosi hyvää. Joskus lorautan jauhelihakastikkeen joukkoon, mutta isäntä ei tykkää....
Niitä on niin paljon erilaisia.
Mulla suosikki vaalea ja tumma rouhe jotka voi syödä heti.
Jugurtin tai rahkan joukossa ja minusta tosi hyvää. Joskus lorautan jauhelihakastikkeen joukkoon, mutta isäntä ei tykkää....
ti 5.8.2008
Viestejä 203
Viestejä 203
0
Mihin soijarouhetta ei voisi käyttää? Liotettuna menee kasvisten kanssa lisukkeena, tomaattikastikkeessa, lasagnessa, riisirisotossa, hernekeitossa, makaroonilaatikossa ... yleensä missä tahansa jauhelihan korvikkeena. Soijarouhe pitää vaan muistaa maustaa kunnolla! Liotus kasvisliemikuutiossa tekee jo paljon. Lisäksi kannattaa kokeilla soijasuikaleita ja -leikkeleitä, niissä on ohjeita jo paketeissakin ja lisää löytyy maahantuojalta
http://www.transmeri.fi/index.phtml?s=324
http://www.transmeri.fi/index.phtml?s=324
ti 5.8.2008
Viestejä 276
Viestejä 276
0
Googleta. Esim http://www.soyfoods.com/recipes/index.htmlmitteli kirjoitti...Kaupasta tuli koriin laitettua pussukka soijarouhetta ja nyt sitten kotona ihmetellään mitä siitä voisi tehdä.
Saako vinkkejä
Ks. myös http://www.risetti.fi/ (tuotteiden takana reseptejä)
Et kysynyt, mutta kerron kuitenkin. Tofujuusto käy hyvin grilliin. Näin grillikautta kun vielä riittää.
to 7.8.2008
Viestejä 43
Viestejä 43
0
Hii- op ! Ylös..
Superhyvä välipala:
60g 0,1% maustamaton jogurtti
60g mustikoita
30-40g tummaa soijarouhetta
40g "tavallista" rasvatonta jogurttia.
Kaikki sekasin ja suuhun! Soijarouhe antaa "pureskeltavaa" niin tulee enemmän syönyt olo. Terveellistä ja täyttävää. Laitan tavallista jogurttia jotta saa aavistuksen makeutta..
Superhyvä välipala:
60g 0,1% maustamaton jogurtti
60g mustikoita
30-40g tummaa soijarouhetta
40g "tavallista" rasvatonta jogurttia.
Kaikki sekasin ja suuhun! Soijarouhe antaa "pureskeltavaa" niin tulee enemmän syönyt olo. Terveellistä ja täyttävää. Laitan tavallista jogurttia jotta saa aavistuksen makeutta..
to 30.7.2009
Viestejä 27
Viestejä 27
0
Mä oon tykännyt lisätä soijarouhetta mm. aamupuuroon antamaan hieman proteiinia päivän alkuun
Puuroresepti:
1 osa soijarouhetta
1,5 osa ruishiutaletta
0,5 osa kaurahiutaleita
Lisäksi voi laittaa vaikka pakastemarjoja ja lisätä auringonkukan siemeniä ruokalusikallinen tai vaikka vielä lisäksi venhänalkioita.. Siis sitä mitä mydään Elovena-pakkauksessa. Hyvää tulee vaikkei koostumus olekaan ihan niin puuromainen, muistaa maustaa jollain kivalla makealla vaikka vielä kuten ne marjat.
Puuroresepti:
1 osa soijarouhetta
1,5 osa ruishiutaletta
0,5 osa kaurahiutaleita
Lisäksi voi laittaa vaikka pakastemarjoja ja lisätä auringonkukan siemeniä ruokalusikallinen tai vaikka vielä lisäksi venhänalkioita.. Siis sitä mitä mydään Elovena-pakkauksessa. Hyvää tulee vaikkei koostumus olekaan ihan niin puuromainen, muistaa maustaa jollain kivalla makealla vaikka vielä kuten ne marjat.
to 13.8.2009
Viestejä 20
Viestejä 20
0
Tää on hyvä ketju! Itellä on vaan vielä ihan hakusessa koko soijarouheen käyttö kun vasta hiljattain sen olemassaolon löysin.
Meillä taas isäntä toi kaupasta -30% alennetun soijarouhepussin ja käski käyttää aina kun tekee ruokaa. Ihana Mies! Ja kiltisti se syö kaikki mun kokkaukset...marielli kirjoitti...Joskus lorautan jauhelihakastikkeen joukkoon, mutta isäntä ei tykkää....
pe 14.8.2009
Viestejä 104
Viestejä 104
0
Tässä hyvä vinkki soijarouheen käyttöön jauhelihan asemasta.
Kun keität sen, lisää valkosipulin viipaleita ja kaada sitten keitin vesi pois.
Näin lähtee soijan kitkerä maku pois, joka maistuu monelle ikävästi.
Vaalea rouhe on miedomman makuinen joten sopii aloittelijalle!
Kun keität sen, lisää valkosipulin viipaleita ja kaada sitten keitin vesi pois.
Näin lähtee soijan kitkerä maku pois, joka maistuu monelle ikävästi.
Vaalea rouhe on miedomman makuinen joten sopii aloittelijalle!
ke 19.8.2009
Viestejä 92
Viestejä 92
0
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Soijarouhe vinkkejä