Kalorilaskuri

Soijarouhe vinkkejä

Soijarouhe vinkkejä

Keskustelun päävalikko > Ravinto > Soijarouhe vinkkejä

Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Kaupasta tuli koriin laitettua pussukka soijarouhetta ja nyt sitten kotona ihmetellään mitä siitä voisi tehdä. Miettii

Saako vinkkejä Tarvitsen apua!!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 4.8.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 226
0
 

Voit käyttää soijarouhetta jauhelihan asemasta kaikkiin semmoisiin ruokiin, joihin laitat jauhelihaakin. Itse syön soijarouhetta välillä myös välipalana: esim. purkki viiliä tai rahkaa ja päälle soijarouhetta. Jälkimmäisellä tavalla soijarouhe on kyllä melko mautonta, mutta onpahan täyttävää ja proteiinipitoista. :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 4.8.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 79
0
 

Kaurapuuron sekaan! Hyvä homma!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 4.8.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 81
0
 

Mie laitan soijarouhetta esim. näin

"Jauheliha"kastike

n. 1 1/2 dl soijarouhetta
1 kasvisliemikuutio
1 sipuli
1prk tomaattimurkaa
1 valkosipulinkynsi
paprikamaustetta
pippuria
grillausmaustettai
yrttejä


Kiusaus

500g Pakaste perunajuuressekoitus tai perunasipulisekoitus
2 dl soijarouhetta
1 kasvisliemikuutio (soijarouhe keitetään vedessä jossa kuutio on)
1 sipuli (jos käytän juuressekoitusta)
2dl ruokakermaa (käytän itse 2% ruokakermaa)
mausteita

Sitten voi tehdä pastaa, pihvejä (samoin kuin jauhelihapihvejä), pizzan päälle...........
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 4.8.2008
Viestejä 15
0
 

n. 1 1/2 dl soijarouhetta
Onkos nämä määrät "kuivaa" vai märkää"? Itellä kans kaapista rouheet löytyy, mutta reseptejä lukiessa jää aina epäselväksi onko se rouhe jo valmiiksi keitettyä vai heittääkö rouheet vaan sekaan ja toivoa parasta?

Ja maustamisvinkkejä tänne kans Kiitos Kiitollinen on meinaan sen verran mautonta....

Syömään!

nälkä...
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 4.8.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 135
0
 

Juu siis kuivaa tavaraa Eih!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 4.8.2008
Viestejä 15
0
 

Kivasti tulee vinkkejä Kiitollinen
Tuota kuiva märkä asiaa minäkin mietin noissa mitoissa.
Jos oletta rahkaa, puuroon tms. lisännyt, pitääkö silloinkin liottaa ensin vedessä vai saapiko suoraan nakella sekaan vaan? Miettii
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 4.8.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 226
0
 

 mitteli kirjoitti...
Kivasti tulee vinkkejä Kiitollinen
Tuota kuiva märkä asiaa minäkin mietin noissa mitoissa.
Jos oletta rahkaa, puuroon tms. lisännyt, pitääkö silloinkin liottaa ensin vedessä vai saapiko suoraan nakella sekaan vaan? Miettii
Rahkan päälle olen ripotellut kuivana. Silloin se menee mukavasti, vähän niinkuin koiranruokaa söisi. En osaa edes kuvitella, kuinka pahaa veteen liotetty soijarouhe olisi rahkan kanssa.

Mauttomasta/pahasta mausta huolimatta korostan, että rahka + soija on loistava, runsasproteiininen ja mahaa hyvin täyttävä välipala. :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 4.8.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 79
0
 

Teen puuron mikrossa ja laitan soijarouheen jo aluksi sinne sekaan. Kyllä se siinä muutaman minuutin aikana jo vetää itseensä jonkin verran nestettä ja sitten naamariin vaan. :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 5.8.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 81
0
 

Yleensä pussin kyljessä lukee onko rouhe valmista heti syötäväksi tai pitääkö ensin keittää.
Niitä on niin paljon erilaisia.
Mulla suosikki vaalea ja tumma rouhe jotka voi syödä heti.
Jugurtin tai rahkan joukossa ja minusta tosi hyvää. Joskus lorautan jauhelihakastikkeen joukkoon, mutta isäntä ei tykkää....
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 5.8.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 203
0
 

Mihin soijarouhetta ei voisi käyttää? Liotettuna menee kasvisten kanssa lisukkeena, tomaattikastikkeessa, lasagnessa, riisirisotossa, hernekeitossa, makaroonilaatikossa ... yleensä missä tahansa jauhelihan korvikkeena. Soijarouhe pitää vaan muistaa maustaa kunnolla! Liotus kasvisliemikuutiossa tekee jo paljon. Lisäksi kannattaa kokeilla soijasuikaleita ja -leikkeleitä, niissä on ohjeita jo paketeissakin ja lisää löytyy maahantuojalta
http://www.transmeri.fi/index.phtml?s=324
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 5.8.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 276
0
 

 mitteli kirjoitti...
Kaupasta tuli koriin laitettua pussukka soijarouhetta ja nyt sitten kotona ihmetellään mitä siitä voisi tehdä. Miettii

Saako vinkkejä Tarvitsen apua!!
Googleta. Esim http://www.soyfoods.com/recipes/index.html

Ks. myös http://www.risetti.fi/ (tuotteiden takana reseptejä)


Et kysynyt, mutta kerron kuitenkin. Tofujuusto käy hyvin grilliin. Näin grillikautta kun vielä riittää.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 7.8.2008
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 43
0
 

Hii- op ! Ylös..


Superhyvä välipala:
60g 0,1% maustamaton jogurtti
60g mustikoita
30-40g tummaa soijarouhetta
40g "tavallista" rasvatonta jogurttia.

Kaikki sekasin ja suuhun! Soijarouhe antaa "pureskeltavaa" niin tulee enemmän syönyt olo. Terveellistä ja täyttävää. Laitan tavallista jogurttia jotta saa aavistuksen makeutta..
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 30.7.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 27
0
 

Mä oon tykännyt lisätä soijarouhetta mm. aamupuuroon antamaan hieman proteiinia päivän alkuun Syömään!

Puuroresepti:

1 osa soijarouhetta
1,5 osa ruishiutaletta
0,5 osa kaurahiutaleita

Lisäksi voi laittaa vaikka pakastemarjoja ja lisätä auringonkukan siemeniä ruokalusikallinen tai vaikka vielä lisäksi venhänalkioita.. Siis sitä mitä mydään Elovena-pakkauksessa. Hyvää tulee vaikkei koostumus olekaan ihan niin puuromainen, muistaa maustaa jollain kivalla makealla vaikka vielä kuten ne marjat. Yep!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 13.8.2009
Viestejä 20
0
 

Tää on hyvä ketju! Hyvä homma! Itellä on vaan vielä ihan hakusessa koko soijarouheen käyttö kun vasta hiljattain sen olemassaolon löysin.

 marielli kirjoitti...
Joskus lorautan jauhelihakastikkeen joukkoon, mutta isäntä ei tykkää....
Meillä taas isäntä toi kaupasta -30% alennetun soijarouhepussin ja käski käyttää aina kun tekee ruokaa. Ihana Mies! *ihastuu* Ja kiltisti se syö kaikki mun kokkaukset...
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 14.8.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 104
0
 

Tässä hyvä vinkki soijarouheen käyttöön jauhelihan asemasta.
Kun keität sen, lisää valkosipulin viipaleita ja kaada sitten keitin vesi pois.
Näin lähtee soijan kitkerä maku pois, joka maistuu monelle ikävästi.
Vaalea rouhe on miedomman makuinen joten sopii aloittelijalle! :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 19.8.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 92
0
 

 

Vastaa
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Soijarouhe vinkkejä