Kalorilaskuri

JUMITUS!!!

JUMITUS!!!


Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

<< Edellinen sivu 1 2 Seuraava sivu >>
 
Nyt en kyllä enää yhtään ymmärrä, missä mättää, kun paino ei ollenkaan lähde laskuun, vaan junnaan 2-3kg toleranssilla viikkotolkulla. Tällainen vaihtelu menee minulla jo pelkän nestetasapainon vaihtelun piikkiin.

Olen n. 94 kiloinen nainen, kuntosalin aparaatti sanoo, että rasva% oli 2 viikkoa sitten 40,5 Pahoillaan ja tällä viikolla 39,6 ja viskeraalista rasvaa oli 2 viikkoa sitten 9 ja tällä viikolla 8, eli nämä lukemat jopa ihan ok.
Samainen aparaatti sanoo peruskulutuksekseni n. 1790 kcal. Siksi minulla on kalorilaskurissa tuo aktiivisuus täppä kevyimmän mahdollisen kohdalla.

Liikun joka päivä (miinus 1-2 lepopäivää viikossa) vähintään puoli tuntia, mieluummin tunnin. Liikun niin lujaa kuin pystyn, pulssi nousee ja hiki tulee. Esim. salilla vedän aina sellaisen vähintään tunnin kierroksen ja teen niin lujaa kuin pystyn, niin että viimeiset vedot tuntuu tuskalta ja tekisi mieli huutaa.
Merkkaan kuitenkin liikunnat aina kevyimmän vaihtoehdon mukaan, ihan varmuuden vuoksi, etten vaan merkkaa liikaa.

Punnitsen jokaikisen suupalan grammalleen. Viikolla syön 1500-1600 kcal päivässä vaikka liikunnan mukaan saisin syödä välillä hiukan enemmänkin ja viikonloppuna sitten kyllä valitettavasti yhtenä päivänä menee helposti yli kulutuksen. Mutta viikon kokonaissaldo on nyt kuitenkin useamman viikon ollut jo reilusti miinuksella, eli syön vähemmän kuin kulutan.

Ruokavaliosta olen karsinut sokerit, vaaleat viljat, perunan, pastan, riisin yms. nopeat hh pois. Syön kuitenkin ns. hyviä hh.
Proteiinien määrä on n. 1,3-1,8g / painokilo, hiukan päivästä riippuen.

Tällä kaavalla luulisi painon tippuvan, ja esim. viime keväänä sain saman suuntaisella ohjelmalla 8kg pois, mutta nyt ei vaan ala tapahtumaan. Nyt en kyllä ymmärrä, ymmärtäisikö joku viisaampi!? En tajua
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 24.3.2011
Viestejä 24
0
 

Moi tipiq,

en osaa sanoa missä mättää En tajua , mutta mulla lähes sama tilanne, olen käyttänyt laskuria jo tammikuusta lähtien ja olen saanut vain 3 kg pudotettua, vaikka pidän koko ajan 300-600-800 kalorin vajetta. Liikun paljon ja teen aerobista (spinning ja jumpat) lihaskuntoa (salia ja pumppia). Kuten sinullakin, aikaisemmin sain samalla systeemillä pudotettua painoa n 500 g:n viikkovauhdilla. Kyllähän nytkin edistystä tapahtuu, mutta koska vaa'alla mitattuna kehitys on niin tuskaisen hidasta, niin välillä meinaa usko loppua Ottaa päähän . Neuvonkin käyttämään vaa'an lisäksi mittanauhaa, ja kyllähän toi rasvaprosentin aleneminen kertoo että läskiä on lähtenyt ja lihasta tullut tilalle, vaikka vaaka on jämähtänyt samoihin lukemiin. Tässä mielilinkkini http://www.onemorebite-weightloss.com/muscle-to-fat.html meille jumittajille. Pitää vaan uskoa että kyllä kroppa kapenee, vaikka paino ei paljoa laskisikaan Yep!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 24.3.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 27
+2
 

Kannattaa seurata tuloksia myös mittanauhalla!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 24.3.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 146
+1
 

Se mikä tässä huolettaa ettei siinä mittanauhassakaan ole tapahtunut selkeitä muutoksia :( sentti tai kaksi tuntuu niin vähältä tähän urakkaan nähden.

Asiaan liittynen, olisi kiva, jos olisi joku vertailukohta, että mitä esim. tuo kuntosalihomma vaikuttaa ja millä ajalla. Esim. kuvia ennen ja jälkeen ja jopa matkan varrelta ja siihen mukaan kertomus, mitä on tuloksen saavuttamiseksi tarvinnut.
Kun oletan, että on tullut lihasta, mutta kun en näe sitä missään itse, mietin, että onko oma ohjelmani sittenkään riittävän tehokas.... jos vain kuvittelen rehkiväni ja oikeasti teen liian pienillä tehoilla tms. Miettii ankarasti

PS: Kiitos Maijah hyvästä linkistä :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 24.3.2011
Viestejä 24
+1
 

Mulla jumi kesti 7 viikkoa. Eipä näkynyt muutosta vaa'assa sen kummemmin kuin mittanauhassakaan.

Mutta, koko ajan kuitenkin pienenin koska vaatteet alkoivat istua yhä paremmin ja paremmin. :D

Eli pienenemistä tapahtui niin kokonaisvaltaisesti koko kropassa ettei sitä silmällä ja mittareilla huomannut.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 25.3.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1179
0
 

Olen huomannut että kovan treenin jälkeen paino aina nousee, jopa kilon, ja sitten taas lepopäivän jälkeen usein paino on laskenut, esim., eilisestä putosi 700 g kun pidin lepopäivän, tänään taas treeni ja varmaankin huomenna menee kilot plussan puolelle. Ja Mariza on oikeassa siinä että joskus vaan pieneneminen on niin hidasta että pari viikkoa voi mennä ettei näy missään, ja tiedän, se on äärimmäisen turhauttavaa Ää . Voihan olla että treenaat jopa liian kovaa, jolloin keho menee silloinkin jumiin...käytätkö sykemittaria ? Vaikka edistytään hitaasti, niin ajatellaan positiivisesti: grammaakaan lihasta Pullistelee ei olla menetetty ja meistä ei tule laihoja läskejä (noh, ensin pitäisi olla laiha, et vois olla laiha läski Hihi )
TSEMPPIÄ Hyvä homma!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 25.3.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 27
0
 

Mulla oli nyt aluksi jumitusta pitkään eli paino pysyi aikalailla samoissa. Pisin aika taisi olla grammalleen sama paino 10 päivän ajan Ää Mutta kyllä se on sitten lähtenyt laskuun ja laskusuuntaiselta näyttäis edelleenkin. Ja vaikka painossa ei vielä hirveitä määriä ollut pudonnut, niin huomasi, että saa vetää vyötä taas kireämmälle ja housut ei enää samaan malliin kiristäneet.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 25.3.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 32
0
 

Aloitin kevyemmän ruokavalion jo tammikuussa ja muutama kilo tipahti helposti. Myös liikuntaa olen lisännyt, lähinnä kävelyä.Tätä kalorilaskuria olen nyt käyttänyt kohta neljä viikkoa ja joka päivä kalorit jää tavoitteesta mutta paino on lähes samassa pisteessä, kilo voi tulla lisää ja sitten se taas lähtee pois mutta alaspäin ei lähde millään. Alkaa olla sellainen olo että eikun syömään vaan vanhaan malliin...
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 25.3.2011
Viestejä 1
0
 

Olen omalla kohdalla huomannut tälläisen ilmiön elimistössäni.
Kun syön yhtenä päivänä kalorit "punaiselle", ja tämän jälkeen syön taas normaalisti -500 kcal. Niin aluksi paino nousee hieman, mutta viikon sisällä painokäyrä suorastaan syöksähtää alaspäin.
Olenkin leikkinyt sellaisella ajatuksella, että kun syön -500 kcal, niin pitkällä juoksulla elimistöni tottuu tähän ja alkaa polttaa kaloreita hitaammin. Kun yhtä äkkiä elimistö saakin yliannostuksen, luulee se raaasu että "nälänhätä" on loppu, ja alkaa polttaa energiaa tehokkaammin.
No, oli teoria totta tai ei, olenkin käyttänyt joskus käyttänyt tuota ilmiötä omalla kohdalla avauksi kun paino jäi roikkumaan paikoilleen.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 26.3.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 27
+1
 

Minulla ei ole ollut sykemittaria käytössä, mutta mittailin tänään "manuaalisesti" kellolla ja sormella kaulavaltimolta sykkeen aina heti suorituksen jälkeen. 150 tulee aika helposti aina ponnistellessa, koko tunnin ajan syke oli kohollaan vaihdellen 80 ja 150 (leposyke minulla on 50-60). Tänään nostin vastuksia, eli lisää painoa penkkiin.
Taitaa mennä vielä kevyen treenin piikkiin näillä sykkeillä, eli sen mukaan olisin merkannut oikein nuo liikunnat?

Perjantaina oli jo vaaka nitkahtanut hiukan alaspäin, tänään tilanne taas nollattu, eli ei edelleenkään mitään tuloksia :( Tosin viikonloppuna tuli alkomahoolia nautiskeltua melkoisesti (Lähinnä punkkua)... Mutta silti viikon kalorit jäi miinukselle, joten ei pitäisi painon ainakaan nousta, mutta...
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 28.3.2011
Viestejä 24
0
 

Mulla on sama jumitus-ongelma. Aloitin KL:n käytön kolme viikkoa sitten ja ekan viikon aikana painosta lähi reilu kilo (varmaan niitä nesteitä). Viimeiset kaksi viikkoa paino on kuitenkin pysynyt lähes täsmälleen samoissa lukemissa. Liikkunut olen 3-5 kertaa viikossa ja syönyt terveellisesti erityisemmin repsahtamatta. Vaje on ollut noin 700 kcal.

Mietin, että ongelma johtuisi siitä, että syön liian vähän. Eilen bongasin kirjakaupan laihdutusoppaasta vinkin, että kroppa saattaa alkaa pitää kiloista kynsinhampain kiinni jo sen takia, että syö liian harvoin. Voisikohan tämä olla tipiq sunkin ongelmanasi? Kurkkasin ruokapäiväkirjaasi muutaman päivän osalta ja ainakin niiden mukaan sulla on usein 4 tunnin väli syömisissä.

Vähensin nyt vajeen 500 pintaan ja yritän lisätä välipalojen määrää. Esimerkiksi tänään otin töihin mukaan 300 grammaa viinirypäleitä, joita säilytän työpöydällä napostelu etäisyydellä. Katsotaan, miten lähtee sujumaan. :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 29.3.2011
Viestejä 24
0
 

Sanotte että liikutte, mutta kertokaas tarkemmin, että miten te liikutte. Jos käytte salilla niin mitä liikkeitä teette, minkälaisilla painoilla ja minkälaisilla toistoilla ja sarjoilla. Ovatko teidän punttaustulokset nousseet?

Minkälaista aerobista harjoitusta teette?

Tärkeintä ei ole painon lasku vaan kehitys.

Kehitys = painon muuttuminen + rasvaprosentin pienentyminen + liikuntatulosten kasvu + kehon mittojen muuttuminen.

Suosittelen lämpimästi, että jos ei vielä ole ottanut, alkaa ottaa edestä ja sivusta itsestään ilman turhia vaatteita kuvia vaikka kahden viikon välein. Kun usko loppuu kehitykseen (joka itsellänikin tapahtuu kerran viikossa) niin voi aina katsella kuvia ja todeta että kyllähän jotain on tapahtunut - ja paljon.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 30.3.2011
Viestejä 5
0
 

Minulle fysioterapeutti teki kolmisen viikkoa sitten oman ohjelman, joka ottaa huomioon polvi ja olkapäävammani. Sali, jossa käyn, perustuu hydraulisiin laitteisiin. Olen käynyt ohjelman teon jälkeen 3-5x /viikko salilla. Eri laitteissa on eri toistot, mutta tyypillisimpiä on 3X12, 3x22, 3x30, 6x30 ja yksi on 2x30x2. Kaikki sarjat teen niin raskailla vastuksilla, kuin pystyn ja viimeiset vedot aina jo viimeisillä voimilla, saa varoa, ettei paikat hajoa hampaista ;)

Kolmessa viikossa joka ikisen laitteen kohdalla olen joutunut nostamaan vastuksia, osassa useilla kiloilla ja parissa jopa tuplannut. Lisäksi olen alkanut ottamaan sarjaan mukaan myös sellaisia laitteita, joita ohjelmaani ei varsinaisesti kuulu. Salilla menee n. tunti-puolitoista / kerta ja siitä on venytykset jo pois.

Aerobinen liikunta on hiihtoa ja kävelyä.

Ja edelleen voin sanoa, ettei grammaakaan ole painosta lähtenyt tuon kolmen viikon aikana Miettii
Sellaisen olen huomannut, että esim allit on tulleet paremmin esiin, nahka roikkuu enemmän, eli oisiko siellä kuitenkin nahan alla sitten jotain kutistumista tapahtunut?

Toki liikuntaa olen harrastanut aikaisemminkin, silloin aerobispainotteisempaa ja on minulla jo useamman vuoden ollut kotona "piinapenkki" eli tuollainen kuntokeskus, crostrainer ja vatsalihaspenkki. Salille lähdin, että saisin vaihtelua ja tehoja lisää.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 30.3.2011
Viestejä 24
0
 

On myös hyvä muistaa että punttisalitreeni kerää nestettä eli paino saattaa näyttää seuraavana päivänä jopa isompia lukemia.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 31.3.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1179
0
 

 Mariza47 kirjoitti...
On myös hyvä muistaa että punttisalitreeni kerää nestettä eli paino saattaa näyttää seuraavana päivänä jopa isompia lukemia.
Mulla ainakin on näin, joskus näyttää jopa kiloa enemmän ja välipäivän jälkeen sitten painokin tipahtaa roimasti alas.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 31.3.2011
Viestejä 16
0
 

Kannattaa pitää huolta, että aerobinen liikunta ei ole liian raskasta. Jos syke nousee liian korkeaksi niin mennään kestävyysharjoittelupuolelle.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Exercise_zones.png

Eli rauhaisa lenkkeily sellaiseen tahtiin että pystyy keskustelemaan vaikka kaverin kanssa niin polttaa rasvaa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 31.3.2011
Viestejä 5
+1
 

 OmaLaihdutus kirjoitti...
Eli rauhaisa lenkkeily sellaiseen tahtiin että pystyy keskustelemaan vaikka kaverin kanssa niin polttaa rasvaa.
Tuo on välillä vaikea muistaa, varsinkin hiihtolenkillä tulee usein vedettyä osan matkasta ihan reilulla sykkeellä...
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 31.3.2011
Viestejä 24
0
 

Mutta eikös se mennyt kuitenkin niin, että raskas liikunta kuluttaa enemmän kaloreita ja samalla rasvaakin palaa enemmän, vaikka ei olla varsinaisella "rasvanpolttoalueella"? ;) Kiitos, jos joku muu osaisi selittää tämän vähän paremmin ja "tieteellisemmin". Miettii
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 31.3.2011
Viestejä 19
0
 

Sm-tason hiihtäjä joskus, mulle skeptikolle (tykkään korkeasta pulssista) selitti, että jos harjoittelee matalla pulssilla sydän kehittyy sillä alueella, jos harjoittelee korkealla pulssilla kehittyminen tapahtuu taas enemmän siellä. Sanoi, että kuntomittauksessa osaavat kertoa millä sykealueella on tullut treenattua. Matalalla pulssilla treenaus on suomalainen keksintö ja siksi siitä ei enklanniksi paljon tietoa löydy. Perushemmo hyötyy eniten kun harjoittelee kaikilla sykealueilla, matalampaa sykettä painottaen.

Suurimman virheen mitä laihduttaja voi tehdä on vetää hampaat niin irvessä, niin että ei viikkoon enää treenata halua. Siksi ensimmäinen ja ainut sääntö laihduttajalle on juuri tuo ”pysty puhumaan vaivattomasti”. Siinä ei kuitenkaan ole kokototuus eikä edes 10%.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 1.4.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 369
0
 

 Braveslice kirjoitti...
Sm-tason hiihtäjä joskus, mulle skeptikolle (tykkään korkeasta pulssista) selitti, että jos harjoittelee matalla pulssilla sydän kehittyy sillä alueella, jos harjoittelee korkealla pulssilla kehittyminen tapahtuu taas enemmän siellä. Sanoi, että kuntomittauksessa osaavat kertoa millä sykealueella on tullut treenattua. Matalalla pulssilla treenaus on suomalainen keksintö ja siksi siitä ei enklanniksi paljon tietoa löydy. Perushemmo hyötyy eniten kun harjoittelee kaikilla sykealueilla, matalampaa sykettä painottaen.

Suurimman virheen mitä laihduttaja voi tehdä on vetää hampaat niin irvessä, niin että ei viikkoon enää treenata halua. Siksi ensimmäinen ja ainut sääntö laihduttajalle on juuri tuo ”pysty puhumaan vaivattomasti”. Siinä ei kuitenkaan ole kokototuus eikä edes 10%.
Mulla on muuten ollut kauan ja monesti vikana juurikin tämä aivan liian kovilla sykkeillä jumppaaminen. Jos ei tunnu pientä välikuolemaa, en muka ole reenannut tarpeeksi hyvin. Tuon vaikutuksen on myös huomannut silloin kun kävelee: kävelyssä hengästyn/väsyn paljon nopeammin kuin niissä korkeasykkeisissä jumpissa! (Ja ihmettelyä miksen laihdu...)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 1.4.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 2802
0
 

 Leenukka77 kirjoitti...
Mutta eikös se mennyt kuitenkin niin, että raskas liikunta kuluttaa enemmän kaloreita ja samalla rasvaakin palaa enemmän, vaikka ei olla varsinaisella "rasvanpolttoalueella"? ;) Kiitos, jos joku muu osaisi selittää tämän vähän paremmin ja "tieteellisemmin". Miettii
Mitä korkeampi syke sitä enemmän energiaa ja myös rasvaa kuluu. Rasvan osuus kokonaiskulutuksesta vain on suhteelisesti pienempi, eli muiden energianlähteiden (hiilihydraattien) käyttö siis lisääntyy vielä enemmän.

Rasvavarastot riittävät ihmisellä käytännössä lähes loputtomiin, mutta niiden käyttäminen on hidasta. Niillä tuskin pystyy pitämään juoksuvauhtia, jos hiilihydraatit ovat loppu. Oikeastaan lihakset käyttävät ATP:a, mutta juuri sen muodostaminen rasvasta on hidasta.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 1.4.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 175
0
 

 Braveslice kirjoitti...
Sm-tason hiihtäjä joskus, mulle skeptikolle (tykkään korkeasta pulssista) selitti, että jos harjoittelee matalla pulssilla sydän kehittyy sillä alueella, jos harjoittelee korkealla pulssilla kehittyminen tapahtuu taas enemmän siellä. Sanoi, että kuntomittauksessa osaavat kertoa millä sykealueella on tullut treenattua. Matalalla pulssilla treenaus on suomalainen keksintö ja siksi siitä ei enklanniksi paljon tietoa löydy. Perushemmo hyötyy eniten kun harjoittelee kaikilla sykealueilla, matalampaa sykettä painottaen.

Suurimman virheen mitä laihduttaja voi tehdä on vetää hampaat niin irvessä, niin että ei viikkoon enää treenata halua. Siksi ensimmäinen ja ainut sääntö laihduttajalle on juuri tuo ”pysty puhumaan vaivattomasti”. Siinä ei kuitenkaan ole kokototuus eikä edes 10%.
Juuri näin! Tällöin puhutaan siitä, ettei harjoitusvaste siirry. Kun mennään esim. kovalla sykkeellä paranee hiilihydraateista energiaa tuottavien entsyymien toiminta. Tämä ei paljoa hyödytä matalasykkeisessä suorituksessa.

Samoin aina pitäisi pääasiassa harjoitella sitä lajia missä haluaa kehittyä. Pyöräily ei tee kenestäkään hyvää juoksijaa ja päin vastoin.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 1.4.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 175
0
 

Testatkaa kilpirauhasarvot; saakaa mielenrauha sen suhteen. Minä jumin kuukausia, nyt tyroksiinin myötä paino tippuu melkein kuin itekseen. Hieroo silmiään Yks hiton verikoe se oli ja ite omasta aloitteestani menin ja hoidin ajan näytteenottokeskukseen kun jumitin ja muita oireita ollut jo ikuisuuksia. Jos on kilpirauhasen vajaatoiminta niin saattaa mennä alituiseen "säästöliekillä" ja laihtumista ei tapahdu, kiloja voi tulla jopa lisää jos aineenvaihdunta on tarpeeksi jumissa. Jos vetää vielä kalorit miinukselle ja treenaa raskaasti päälle, niin keho saattaa mennä täystilttiin ja ylikuntoon, koska kilppari saattaa vaikuttaa myös liikunnasta palautumiseen. Itelle kävi näin ja kerran makasin kuin raato viikon verran täysivuodelevossa. Unessa

Nyt treeni kulkee, paino tippuu ja voin paljon paremmin kokonaisvaltaisestikin, 5 viikkoa tyroksiinia (kilpirauhashormonia) syönyt purkista. N. 3 vuotta oli piilevänä, 2008 oli viimeksi tarkastettu ja vähän sen jälkeen paino alkoi nousemaan ja tulemaan muitakin oireita. Tajuaa tosin nyt vasta jälkeenpäin, ei silloin.

Hyvä pätkä lukea varmuuden vuoksi:

http://www.karjalainen.fi/karjalainen/Teemat/salakavala_väsymyksen_aiheuttaja_3434132.html
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 2.4.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 885
0
 

Viime viikolla kuntosalilla alkoi useana päivänä tulemaa 30 minuutin kohdalla ikäviä oireita, kuten päänsärkyä, pahoinvointi ja heikotusta. Perjantaina jouduin ihan lopettamaan 1,5h mittaiseksi suunnittelemani treenikerran 50 minuutin kohdalla kokonaan. Ja hyvä, että kotiin pääsin, kun niin pahan olo lykkäs Hyi yök

Luin artikkelin http://www.tohtori.fi/?page=3669620&id=4444309 ja siitä sitten ajatus heräsi, että merkkaankohan liikunnat liian kevyenä, kun merkkaan ne aina kevyimmän vaihtoehdon mukaan... tai voiko liikkua liikaa tai onko nyt joku muu, mikä voisi mättää. Kohta ei uskalla enää salille edes lähteä, jos joka kerta meinaa laatta lentää Tosi pahaolo

Se paino kun ei edelleenkään putoa Miettii ankarasti
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 4.4.2011
Viestejä 24
0
 

 tipiq kirjoitti...
Viime viikolla kuntosalilla alkoi useana päivänä tulemaa 30 minuutin kohdalla ikäviä oireita, kuten päänsärkyä, pahoinvointi ja heikotusta. Perjantaina jouduin ihan lopettamaan 1,5h mittaiseksi suunnittelemani treenikerran 50 minuutin kohdalla kokonaan. Ja hyvä, että kotiin pääsin, kun niin pahan olo lykkäs Hyi yök

Luin artikkelin http://www.tohtori.fi/?page=3669620&id=4444309 ja siitä sitten ajatus heräsi, että merkkaankohan liikunnat liian kevyenä, kun merkkaan ne aina kevyimmän vaihtoehdon mukaan... tai voiko liikkua liikaa tai onko nyt joku muu, mikä voisi mättää. Kohta ei uskalla enää salille edes lähteä, jos joka kerta meinaa laatta lentää Tosi pahaolo

Se paino kun ei edelleenkään putoa Miettii ankarasti
Mitä ja milloin syöt tai juot ennen salia? Entä jälkeen? Minkälaisi liikkeitä ja kuinka paljon teet salilla?
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 5.4.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 175
0
 

Tämä jumitus on kyllä pirullinen ilmiö ja itselläkin meinasi lievä epätoivo iskeä vähän aikaa sitten, kun paino junnasi viikkokausia muutaman sadan gramman sisällä eikä minkäänlaista edistystä tapahtunut, vaikka söin alle kulutuksen.

Sitten olin vajaan viikon merkkaamatta syömisiä ollenkaan, kun kävi ketuttamaan, ja söin vähän mitä sattuu, kruununa viime viikonloppu jolloin tuli mässättyä oikein kunnolla. Maanantaiaamuna paino olitippunut yli kilon niistä jumilukemista!

Luulen, että tuo mitä jarppari sanoi aikaisemmin siitä, että välillä kannattaa syödä kalorien yli, pitää hyvinkin paikkansa. Muistuttaa kroppaa välillä siitä, ettei nyt ole mikään nälänhätä menossa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 5.4.2011
Viestejä 17
0
 

 JanTS kirjoitti...
 tipiq kirjoitti...
Viime viikolla kuntosalilla alkoi useana päivänä tulemaa 30 minuutin kohdalla ikäviä oireita, kuten päänsärkyä, pahoinvointi ja heikotusta. Perjantaina jouduin ihan lopettamaan 1,5h mittaiseksi suunnittelemani treenikerran 50 minuutin kohdalla kokonaan. Ja hyvä, että kotiin pääsin, kun niin pahan olo lykkäs Hyi yök

Luin artikkelin http://www.tohtori.fi/?page=3669620&id=4444309 ja siitä sitten ajatus heräsi, että merkkaankohan liikunnat liian kevyenä, kun merkkaan ne aina kevyimmän vaihtoehdon mukaan... tai voiko liikkua liikaa tai onko nyt joku muu, mikä voisi mättää. Kohta ei uskalla enää salille edes lähteä, jos joka kerta meinaa laatta lentää Tosi pahaolo

Se paino kun ei edelleenkään putoa Miettii ankarasti
Mitä ja milloin syöt tai juot ennen salia? Entä jälkeen? Minkälaisi liikkeitä ja kuinka paljon teet salilla?
Tai onko muita seikkoja, jotka vaikuttaisi tuohon huonoon oloon? Itselläni aiemmin veren sokerit laski niin alas, että tekivät kaamean järkyttävän olon ja nyt kun sokerit on kutakuinkin pysyneet aisoissa (ei ainakaan mitään tuntemuksia ole tullut aikoihin) alkoi niska-hartiajumit tehdä pikkuhiljaa aivan kaameata oloa myös.

Joku kyseli täällä jossain välissä samanlaisesta vaivasta ja niissä yhdeksi vaihtoehdoksi nousi verenpaineet.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 5.4.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 2802
0
 

 JanTS kirjoitti...
Mitä ja milloin syöt tai juot ennen salia? Entä jälkeen? Minkälaisi liikkeitä ja kuinka paljon teet salilla?
En osaa oikeita termejä ja/tai laitteiden nimiä, mutta koitetaan nyt selittää jotenkin ymmärrettävästi ;)

aluksi 5-10 minuuttia lämmittelyä crosstrainerilla

HUR paineilmatoimisilla laitteilla:

Fysioterapeutin suunnittelema ohjelma:
- Käsivarret työntö ylöspäin 3x12
- Vartalon kierto (twist) 6x30
- Rintalihakset työntö 3x12
- Jalat lähentäjät (sivulle) 3x22
- Jalat loitontajat (sivulle) 3x22
- Käsivarret veto ylhäältä alas 3x12
- Jalat ojentajat 3x12
- Vatsalihakset 3x30
- Rintalihas vetävä liike (talja) 3x12
- Jalkaprässi 3x22
- Takareidet 2x30 kummallekin jalalle

Itse lisätyt, näitä en ole kaikkia tehnyt ihan joka kerta, varsinkaan kolmea ensimmäistä, jos olkapää tai polvi on kovin kipeät:
- Yläselkä veto 3x12
- Perhonen 3x12
- Jalat koukistajat 3x12
- selkälihakset 3x20

Tulikohan tuossa kaikki… Noihin menee se 1-1,5h. Varmaa pääsisi nopeamminkin, jos juoksisi kaikki laitteet hirveällä kiireellä läpi.

Kotona sitten taas on sellainen piinapenkki, missä teen välipäivinä jolloin en salille pääse (alkulämmittelyjen lisäksi)
- Jalkojen ojentajat 3x12, 2-3 sarjaa
- Vatsa ja selkä 3x16, 2-3 sarjaa
- Leveät selkälihakset ja käsivarret 3x12, 2-3 sarjaa
- Perhonen 3x12, 1-3 sarjaa

Näihin aikaa menee sarjojen lukumäärästä riippuen 15-30 min.
Yritän monipuolistaa näitäkin liikkeitä tulevaisuudessa.

Yritän syödä vähintään 2-3h ennen treeniä, ettei olisi ainakaan mikään ähky olo. Juon treenin aikana puoli litraa vettä ja heti treenin jälkeen 2dl rasvatonta maitoa ja sitten taas kotimatkan aikana toiset 2dl. Seuraavan kerran syön n. 2h treenin jälkeen. Siinä välissä yleensä juon vielä vettä tai kivennäisvettä puolisen litraa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 5.4.2011
Viestejä 24
0
 

Mielestäni ongelmasi on pähkinän kuoressa tämä: harjoittelet liian paljon, liian usein ja syöt riittämättömästi heti treenin jälkeen. Tuo harjoittelumäärä yhdistettynä VHH-ruokavalioon johtaa nopeasti lihassolujen energiavarastojen tyhjenemiseen. Sulla loppuu treenissä energia ja verensokeri laskee. Siitä johtuu todennäköisesti oireet.

Ensimmäisenä lisäisin hiilihydraatteja treenin jälkeiseen välipalaan. Syö esim. maidon kanssa banaani. Vähennät sitten banaanin kalorimäärän päivän muista syömisistä. Myös varsinainen ateria kannattaa siirtää lähemmäksi treenin loppua. Tällöinkin kannattaa nauttia hiilareita. Heti treenin jälkeen ne lihassolut joita on kuormitettu ottavat tehokkaasti vastaan hiilareita. Lihomisvaaraa ei siis ole. Tunnin treenissä kulutat helposti 100g hilareita ja ne olisi hyvä korvata. Seuraavalla keralla kulutat salilla sitten juuri niitä samoja tankattuja hiilareita, eikä pahoinvointioireita pitäisi tulla.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 6.4.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 175
0
 

Nyt täytyy kyllä sanoa, että olen itse käynyt salilla yli 20 vuotta ja olen myös koulutettu kuntosaliohjaaja, mutten kyllä ole ikinä nähnyt ihmistä joka olisi saanut mitään näkyviä tuloksia aikaan tuollaisella ohjelmalla. Yleensä motivaation puute tai rasitusvammat iskevät ensin.

Ohjelman, jonka tavoitteena on tukea painonhallintaa ja terveyttä, pitäisi kasvattaa lihasmassaa. Tässä linkki blogi-kirjoitukseen, jonka lopusta löytyvät tutkijoiden suositukset: http://healthhavengym.blogspot.com/2010/12/vastusharjoittelun-merkitys.html

Jos haluat tehdä koko kropan kerralla läpi pudota treenikerrat viikossa puoleen eli 1-3. Mielestäni ei ole järkevää tehdä mitään liikettä yli 12 toistoa. Poikkeuksena liikkeet, joiden tekemistä vammat (esim. olkapää, polvi) vaikeuttavat. Parempia tuloksia tulee toistovälillä 8-10, vastukset toki ovat suurempia.

Optimaalinen treenin pituus kerralla on alle 45 min. Voit jakaa liikkeesi kolmeen osaan; jalat, ylävartalon työntävät lihakset ja ylävartalon vetävät lihakset. Ylävartalon työntäviin lihaksiin kuuluvat rinta-,olkapää- ja käsivarren ojentajalihakset. Ylävartalon vetäviin lihaksiin kuuluvat selkälihakset(iso ryhmä) ja hauikset. Keskvartalon liikkeet kannattaa sijoittaa sitten niihin kertoihin joissa kuluu muutoin vähiten aikaa. Jaetun treenin pystyy tekemään nopeammin ja palautumisaika moninkertaistuu lihasryhmää kohti. Yksi tai kaksi treeniä viikossa per lihasryhmä on mielestäni sopiva määrä.

Jos kokeilet näitä ohjeita, niin laita ihmeessä raporttia tänne tuloksista. Aina jotain pientä parannusta voidaan keksiä.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 6.4.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 175
+1
 

 
<< Edellinen sivu 1 2 Seuraava sivu >>

Vastaa