Kalorilaskuri

Laihdutus ja kuntosali

Laihdutus ja kuntosali


Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Millaisilla sarjoilla/ toistoilla olette treenanneet laihduttaessa? Itse olen vetänyt kuntopiirinomaisesti 2-3 liikettä kerrallaan 3 sarjaa 20 toistoa per sarja ilman taukoja pienillä painoilla (esim jalkakyykky/hauis, reisiojennus/ ranskalainen punnerrus, reisikoukistus/ hauis myötäote, ojentajapunnerrus ylätaljassa/ pohje/ rannekääntö - tämä keskiviikon ohjelma jossa kädet + jalat).

Olen miettiny että oisko parempi laihduttaessa keskittyä aerobiseen vai voimaa (viel ne puuttuu) kasvattavaan treenaukseen eli tehdä 1 liike kerrallaan ja vaikka noin 3 sarjaa 8-10 toistolla per sarja ja parin minuutin tauoilla?

Eli häviääkös lihasmassa nykyisellä ohjelmalla?
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 3.8.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1197
0
 

IOma ohjaaja salilla suositteli kuntosalityöskentelyyn kovempia painoja ja vähempiä toistoja. Tämä nimenomaan lihanmassan kasvattamiseksi, siis myös kiinteyttämiseen... Naiset varsinkin treenaa usein pienillä painoilla pitkiä sarjoja, ettei ala näytää Kike Elomaalta. Tähän kuitenki tarvitaan jo miltei ammattimaista bodaamista, ja julman proteiinipitoista ruokavaliota. Maija Meikäläiselä vaaraa siis ei realistisesti ole.
Lihasmassan kasvattamiseen siis lihaksia pitää kunnolla rasittaa, jotta massa ei katoa vaan kasvaa. Ja tarpeeksi proteiinia ravintoon rakennusaineeksi.
Hae omaa rajaasi, kroppa (ja ohjaajakin) kertoo, missä on hyvä.
Itse menen sillä meiningillä, että kovemmassa treenissä paria viimeistä vetoa tehdessä ajattelee "äiti... hae mut pois täältä!"

Eli salilla teen 8 toistoa sillä maksimipainolla mikä kullakin lihasryhmällä lähtee,
pitkiä taukoja en juuri pidä sarjojen välissä, vähän huokaisen. Toistoja 3-4.
Minäkin suosin kuntopiirin omaista harjoittelua, jos vaan salilla on tilaa.
Salilla käyn 2-3 kertaa viikossa, yksi tai kaksi rankempaa treeniä, yksi kevyt.
Pyöräilen sinne ja kotiin, soutukin hoituu salin vehkeillä.

Kalorien kuluttamiseen ja rasvanpolttoon sitten ne tavanomaiset lenkit jne. Omat suosikit on pyöräily, soutu ja vesijuoksu, polvet kun on aika finaalissa.
Tähän kun siirryin itse, alkoi vyötärölinjakin vihdoin löytymään ja käsivarret alkaa olla esittelykunnossa ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen!

Lisäksi uimahallilla 2 kertaa viikossa yhditetty vesijuoksu 45 min + hydrobic 30 min, ja pyörällä sinnekin.
Pyöräillessä kilometrejä kertyy työmatkojen kanssa 70-100 km per viikko.

Viikossa on kaksi tai kolme treenivapaata päivää, jolloin en harrasta mitään aktiiviliikuntaa, mutta pyöräillen ja kävellen kuluu aina muutama joutokalori.

Monipuolisuus ja kohtuus on parasta Jumppa
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 3.8.2009
Viestejä 7
0
 

Mulle PT teki saliohjelman dieetin ajaksi ja siinä yleisin toistojen määrä oli 3 * 12 toistoa. Jossain oli 3 * 15, muttei enempää. Tavoitteena oli lihasmassan säilyttäminen.

Yleinen käsitys taitaa olla, että tollanen 20 toiston sarja on jo melkein aerobista liikuntaa. Riippuu varmasti henkilöstä ja treenitaustasta, alkaako tuolla vielä lihasmassa vähenemään vai ei. Ainakin tulokset heikkenee - jos olet ennen nostanut penkistä 100kg ja nyt teet pitkää sarjaa 50:llä niin muutaman kuukauden kuluttua se 100 kg ei enää nousekaan. Mutta äkkiähän se voima palautuu, kun taas palaat kovilla painoilla treenamaan :)
Toisaalta, jos tätä ennen et ole käynyt puntilla lainkaan, niin lihasmassa varmaan pikemminkin kasvaa kuin vähenee tuolla treenillä :)

Mä tein 20 toiston sarjoja viimeksi perjantaina, kun palasin puntille melkein 3 viikon tauon jälkeen ja halusin varmistaa, ettei lihakset kipeydy liikaa. Halusin pystyä liikkumaan myös seraavana päivänä, ja tänään pitää pystyä pelaamaan golfia :D
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 3.8.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 367
0
 

Minä suosin myös kovia painoja, lähellä maksimia. Toistoja 8-10. Jos esim 10 menee kevyesti, seuraavalla treenikerralla 10 % lisäys painoihin. Teen mielelläni vapailla painoilla jos mahdollista, ei siis koneissa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 3.8.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 103
0
 

Perusliikkeitä(maastaveto,kyykky,penkki jne.),isot painot,lyhyet sarjat ja puhdas suoritus tekniikka! Hyvä homma!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 3.8.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 405
0
 

Vastusharjoittelu ja riittävän proteiinipitoinen ruokavalio ovat ainoita tapoja minimoida lihaksen menetys laihduttaessa. laihduttaessa lihasta häviää joka tapauksessa jonkin verran, mutta em seikat auttavat minimoimaan sen.

lihasten hyödyt laihduttajalle:
- kohonnut peruskulutus, tämä on ensiarvoisen tärkeää, koska jojo-laihdutus perustuu siihen, että ensin poltetaan läskiä ja lihasta pois tiukalla dieetillä eli peruskulutus laskee ja sen jälkeen palataan "normaaliin" ruokavalioon, mutta paino alkaa nousta nopeasti koska peruskulutuskin on laskenut alemmassa painossa. lihasten avulla peruskulutusta voi nostaa paljon korkeammalle eli voi hoikkana syödä normaalisti tai jopa enemmän kuin lihavana ollessaan jos lihasmassaa on tarpeeksi.
- läskin häviämisen aiheuttaman "tyhjän tilan" täyttäminen = vähemmän roikkuvaa nahkaa
- auttaa hermoratoja ja tukirakenteita kestämään paremmin aerobisen liikunnan

pelkkä aerobinen harjoittelu nostaa kyllä kuntoa, mutta korkeintaan ylläpitää lihasmassaa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 3.8.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1769
0
 

Oma treenihistoria on vaihteeks noin parin viikon mittainen, kuntosali löytyy saman katon alta ja itse olen oma PT Eih!

Viimeeks käytin Weiderin monitoimipenkkiä enemmän noin 15 vuotta sitten ja sillon tuli enemmän keskityttyä kestävyyden ylläpitoon joten tuo kuntopiiri harjoittelu on niiltä ajoilta. Lihaksia ei juurikaan ylimääräisiä ole joten enemmän kiinnostaa niiden hankkiminen kun ylläpito => muuttaa treenit kovemmiks ja vetästä tuo 8-10 toistoa per sarja yks liike kerrallaan.

EDIT noin 15 kiloa tarkotuksena vielä hävittää ulkomuodosta.

EDIT x 2 20:40 tänään

Tuli tehtyä maanantain treenit (rinta,selkä,olkapäät,vatsa) ilman kuntopiiriä ja joka liikkeessä 20 lämmittelysarja + 3x10 päälle. Voi mennä muutama kerta painoja lisäilleen reippaasti ennenkun löytyy oma taso. Aikaa meni tunti 20min ku aikaisemmin tein 50 minuuttiin ja nyt on paljon hyytyneempi vaikkei kiloja noussu ku pari tonnia enemmän ja toistoja huomattavasti vähemmän ;)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 3.8.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1197
+1
 

Hyytynyt on hyvä - olet siis tehnyt kunnolla :D
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 3.8.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 367
0
 

Mä teen kanssa 3x12-15 sarjoja, osassa vatsalihasliikkeitä/punnerruksia/tmv. rajattomasti (eli niin paljon kuin jaksaa). Teen aina niin isoilla painoilla, lähellä maksimia. Aerobisen puolen hoidan sitten kävelylenkeillä ja hölkällä. Vielä toistaiseksi ei peilistä ole katsellut Kike, vaan rasvaprosentti on tippunut samalla kun paino on laskenut.

Mun ruokavaliolla ei ainakaa oo vaaraa liian isoista lihaksista. ;) Mulla ainaki kalorivaje heikentää kehitystä kuntosalin puolella, syön 1500-1600 kcal päivässä riippumatta liikunnan määrästä.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 28.8.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 29
+1
 

Mä käyn ohjatussa circuitissa.On todella rankka,ja väitän että harvalla kuntosalillakaan on niin kovatasoista rääkkiä mitä tuo on.Kuuluu siis työsuhde-etuihin. :)

Aluksi lämmittely mikä on siis monesti jotain hyppelyä,polven nosto juoksua tms.Sen jälkeen vatsat n.10 min,kaikenmaailman staattisia pitoja (muutakin kuin vain lankkua),kaikkee kamalaa. :)

Sitten itse rata; 3 kierrosta joka pisteessä vaihdellen 40-50 sek.Yhden radan jälkeen aina 30 sek juomatauko.Ja lopuksi vielä hyppelyä,X-hyppyä tai mitä milloinkin kesto 3-5 min.On kova rääkki,tietty jokainen tekee oman kunnon mukaan mutta jos siellä ei kunto nouse niin ei sitten missään. :) Ja kaiken lisäksi ilmaista.Niin,ja aamuisin klo 7.15. ;)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 22.11.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 36
0
 

 Nuunu kirjoitti...
Vielä toistaiseksi ei peilistä ole katsellut Kike, vaan rasvaprosentti on tippunut samalla kun paino on laskenut.
Mä treenaan 3x15 sarjoja monipuolisesti ja siten että vikat toistot tuntuvat aika tiukoilta. Käyn salilla 3ktr/vkossa, aloitin nyt tammikuun alussa treenaamisen. Syön paljon kasviksia ja protskua riittävästi päivittäin. Vaje on -500.

Kysyisinkin, että millaisella aikavälillä rasvaprosentti alkaa muuttumaan? Painossahan ei tuu tapahtumaan kuin korkeintaan nousua... :D
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 28.1.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 39
0
 

Hei kaikille.

Askarruttaa. Miten ihmiset oikein laihtuu?

Tiedämme kaikennäköiset myytit, ja totuudetkin samalla että ihminen laihtuu jos syö vähemmän kuin kuluttaa. Jos liikut kovin, lihasmassa kasvaa ja paino ei putoa. Tv: stä näkee hurjia pudottajia, jotka pudottavat painoa hienoimmillaan 50kg ja harrastavat kuntosalia paljonkin ja silti laihtuvat hurjia määriä.

En halua lihasmassaa, vaan laihtua 10kg. Pysyvästi. Jo ensimmäisellä tapaamisella PT:n kanssa hän sanoi että 6kk on liian lyhyt aika laihduttaa 10kg. Siis täh? Kuinka joku voi laihtua sen kuitenkin jo 12vkossa?

Itse teen 2 kertaa viikossa kuntosaliharjoittelun, sitten 1 * Core 30min + pyöräily 30min, plus 1*45min syke treeni. Syön noin 1300 kaloria päivässä. Kerran viikossa saattaa mennä alkoholia. Ei ole pudonnut yhtään kiloa 3ssa viikossa, miksi?
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 12.4.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 113
0
 

Slimmin10,

Oletko liikkunut aiemmin? En tiedä onko tämä ihan myytti, koska mitään tutkimuksia asiasta en ole lukenut, mutta minulla on sellainen käsitys, että liikunta voi alussa kerätä nestettä lihaksin ja paino ei lähdekään heti putoamaan.

Samoin on nimittäin minulla, vasta pari viikkoa laihdutusta takana, eikä painossa ole havaittavissa muutosta. -500 - -700 kaloreilla olen ollut ja viikkoon on sisältynyt noin 4 tuntia täsmäliikuntaa + hyötyliikunta. Olen muutaman kerran punninnut itseni salilla treenin jälkeen ja hyi kauhea! Siinä on tietenkin tullut juotua vettä aika lailla, mutta kun olo niin kevyt, niin se puntarin lukema tuntuu ihan mahdottomalta.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 22.4.2010
Viestejä 1
0
 

 amalei kirjoitti...
slimmin10,

Oletko liikkunut aiemmin? En tiedä onko tämä ihan myytti, koska mitään tutkimuksia asiasta en ole lukenut, mutta minulla on sellainen käsitys, että liikunta voi alussa kerätä nestettä lihaksin ja paino ei lähdekään heti putoamaan.
Laihdutus onnistuu kyllä silti vaikka paino nousisikin - ja kyse on lähinnä siitä, että jos ei ennen ole koskaan salitreeniä harrastellut, niin lihakset tuppaavat ahtamaan hieman lisää hiilareita varastoon ja jokainen gramma varastoitua hiilihydraattia.

"Esimerkiksi 2,7 kiloa vettä tarvitaan tallentaa kiloa hiilihydraatti maksassa ja lihaksissa." @ lähde.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 3.1.2011
Viestejä 5
0
 

 

Vastaa