Kalorilaskuri

Proteiini huoh...

Proteiini huoh...

Keskustelun päävalikko > Ravinto > Proteiini huoh...

Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

<< Edellinen sivu 1 2 Seuraava sivu >>
 
Miten käytännössä proteiineja saisi tarpeeksi?!? Olen yrittänyt lisätä proteiinia ruokavaliooni kun pitää se kolmisenkymmentä prossaa niitä ruokavaliosta saada, mutta harvoin olen yltänyt tavoitteeseen. Tähän asti olen siis ilmeisesti saanut niitä olemattoman määrän heh heh heh...
Tiedän nämä perus "proteiinia saa lihasta,kalasta,kanasta,pavuista,herneistä,parsakaalista,kananmunasta" ym paasauksen, mutta kun syön kananmunan, piirakkadiagrammin proteiiniosuus ei heilahda mihinkään suuntaan.
Raejuustoa olen lisäillyt vähän jokaiseen ruokaan (mun lemppari on puuro raejuustolla :P). En juur makeista välipaloista perusta joten rahkaa ja jugurttia ei jaksa hirveästi puputtaa.
Tuntuu että hiilarit ja rasvat pompahtaa alta aikayksikön yli sen mitä pitäisi vaikka yritän hiilareitakin karsia proteiinin tieltä ja käytän vähärasvaisia tuotteita.
Jos rupean ahtamaan proteiinia ihan mielivaltaisesti, tulee tunne että suoli menee tukkeeseen ja vatsa jumiin.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 11.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 50
0
 

Kun aloitin katsomaan syömisiä Kalorilaskurin kanssa huomasin kuinka vähän olen oikeasti saanut proteinia aikaisemmin. Alussa oli aika olematon tuo proteinin määrä.

Tonnikalla ja Raejuustolla sitä nostelin ylös. Tuon jälkeen otin mukaan maustamattoman maitorahkan (Ehrman 250g vähärasvainen) + ananas antamaan makua. Eihän se mitään parasta alussa ollut, mutta nyt siitä jo pitää. Ja toisaalta ajattelen sen myös niin ettei sen pidä olla mikään herkku tai todella hyvän makuinen.

Lisäravinteet otin myös mukaan lisäproteinin saamiseksi. Itse ostelen nykyään Fastin Hera80 valmistetta ja tuosta sekoittelen toisinaan ruuan kylkiäisiksi juoman ja tietenkin aina salipäivää varten palautusjuoman. Tuokaan ei varmaan kaikkien mieleen ole eikä kaikki halua laittaa rahaa menemään noihinkaan.

Viimeisin lisäys ruokavalioon on ollut Kariniemen maustamattomat Kana fileet. Todella vähän rasvaa ja paljon proteinia. Kai tuokin puulle alkaa maistua jossain vaiheessa, mutta kuten sanoin tässä on omalta kohalta kovemmat panokset pelissä eikä maku riitä esteeksi etten söisi semmosta mikä auttaa tavoitteessa. Tosin jos vaihtoehtoja on niin ainahan voi vaihdella.

Itse en osaa sanoa kovinkaan paljon muita vaihtoehtoja. Noilla menen eteenpäin itse tällä hetkellä.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 11.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 29
0
 

Kattelin sun tän päivän syömisiä, proteiinin lähteenä on tyyliin 2 kananmunaa. Paistaha ittelles 400g vähärasvasta jauhelihaa, tai sitten kanan rintapaloja. Niistä sitä protskua tulee. Jos pelkkää puuroa ja kasviksia syö niin ei kyllä protut nouse! :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 11.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 56
0
 

Tervetuloa tuonne mun blogin puolelle katselemaan ruokalistoista, millä tavalla saa joka päivä prodet yli ja rasvat ali ;)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 11.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 367
0
 

Vaihda katti raejuusto normaaliin, niin tulee pikkuisen lisää rasvoja, eikä kalorierokaan oo, ku vissiin 10kcal/100g..
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 11.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 3071
0
 

JA minä kun luulin, että leivänpäällisjuustot ja leikkeleet olis merkittävämpiä protskun lähteitä :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 11.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 50
0
 

Mutta eikös se raejuuston rasva ole sitä huonoa kovaa rasvaa?
Vaikkakin, kaikkea karppaus-asiaa lukeneena, en ole enää vakuuttunut tuosta kovan rasvan huonoudesta...
Mutta toisaalta taas, ei mun sitä ole pakko saada 30% joka päivä. On se kuitenkin aina yli 20% joka riittää ihan hyvin :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 11.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 367
0
 

Mä tässä koitan saada vielä aikaiseksi monipuolista ruokavaliota jota jaksaa noudattaa kanssa. Jotenkin tuntuu niin ylivoimaiselta proteiinin saaminen niihin suhteisiin kun pitäis. Kauhea miettiminen koko ajan :) Kerta-annoksena joku 400g jauhelihaa hui kauhistus! :D
Aluksi yritän lisäillä leivän päälle vaikka tuplamäärän vähärasvaista leikkelettä silloin kun leipää syön. Raejuusto oli kanssa aika hyvä mehevöittäjä kun äsken kokeilin. Kananmunia en kolesterolin pelossa uskalla ihan päivittäin syödä.
Mitä vihanneksia parsakaalin ja papujen lisäksi voisi käyttää proteiininlähteenä?
Puuron kanssa voisi juoda vaikkapa maitoa ja raejuustoa laittaa vaikka joka aterialle vähän enemmän.
Miltäs kuulostais?
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 12.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 50
0
 

Nni,
www.fineli.fi --> eniten ja vähiten
Sieltä löytyy proteiininlähteitä (ja muitakin ravintoaineita voi valita) ja on helppo valita omaan makuun sopivat sapuskat.

pumpumkatti, eläinrasvat ovat pahoja rasvoja, ovat riskitekijä mm. kakkostyypin diabetekselle. Tutkimustuloksia on ruoasta, liikunnasta ja terveydestä ihan joka suuntaan ja niistä on helppo valita sellaiset jotka itseä miellyttää. MUTTA: jos kohdalle osuu enimmäkseen karppien valikoimia lähteitä, niin ei kyllä saa lähellekään koko kuvaa (tai totuutta) selville.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 12.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 161
0
 

Kyllä protskut tulee niin helposti, itselläkin reilu 200g per päivä.

Viikolla seuraavasti:
Aamu: Maitorahka 200g
kahvitauko: Kalkkunafilerullasta 150g siivu
Ruoka: Perus kotiruoka yli 30g protskuja
Kahvitauko: Kalkkunafilerullasta 150g siivu
Treenin jälkeen: Palautusjuoma (välipäivinä kalkkunaa 150g)
Iltapala: Tonnikala vedessä 140g

Eli kuudella aterialla reilu 30g protskuja niin yli 200g tulee päivässä. Blogista voi tiirailla lisää tietoja.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 12.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 368
+1
 

Aa, ja yksi näppärä protsku ruoka:
Tonnikalamunakas. Ite syön yleensä semmose 4-6munaa ja sen 150g tonnikalaa (öljyssä) Hyvää ja tehokasta! :)

Oikeestaan aika tärkeä alkuvaiheessa on ylipäätään lisätä proteiinia niin että sitä oikeasti tulee joka aterialla.

Jauheliha, rahka, kananmuna, raejuusto. Siinäpä 3 tärkeintä proteiininlähdettäni.

Ja siitä kananmunan kolesteroli ulinasta on niin monta tutkimusta että niistä ei varmaan yksikään pidä paikkansa. Ite syön aika paljon munia eikä mun kolesterolit oo moksiskaan. Kaippa se riippuu ihmisestäkin.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 12.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 56
0
 

Jos sitä alkaa turhan tarkkaan miettiä kaikkea, mitä suuhunsa pistää, niin eiköhän mistä vaan saa tekemällä epäterveellistä. (Voihan sitä alkaa vaikka huolehtia, että omenassa on torjunta-ainejäämiä.) Periaatteessa olen siis sitä mieltä, että jos syö monipuolisesti ja vaihtelevasti, niin ei tarvitse murehtia noista eläinrasvoista tai kolestrolista. Sitä paitsi olen siinä luulossa, että eläinrasvoja pahempia ovat nykytiedon mukaan transrasvat, joita on pitkälle käsitellyissä tuotteissa.

Jos raejuustoa lisää johonkin ruokaan, niin se rasvatonkin menee hyvin. Jos sitä taas syö pelkiltään, niin tuskinpa sitä nyt siihen kuolee, jos rasvaa oliskin se 2%. Vähän suhteellisuudentajua. Parempi se on jättää se näkyvä rasva pois lihasta tms.

Itse otan päivän proteiinit kanasta, kalkkunasta, kananmunista, raejuustosta ja rahkasta. Esim. hyvälaatuista kanaa tai kalkkunaa ei tarvitse kovin isoja määriä syödä ja jo pompsahtaa proteiinit.

Herkkuna napostelen pähkinöitä, joissa on hyvälaatuista rasvaa ja jonkin verran myös proteiinia. Helpoiten proteiinin osuuden kuitenkin saa suuremmaksi sillä, että kiinnittää huomiota turhiin hiilareihin. Tällä siis tarkoitan sitä, että rajoittaa vähän hiilareiden syömistä ja ottaa tilalle proteiinin lähteitä. (Eli jos syö tosi paljon hiilaripitoista ruokaa, voi olla mahdotonta syödä samassa suhteessa riittävästi proteiini, jos kuitenkin haluaa pitää vajetta.)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 12.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 239
0
 

Mun "luontainen" ruokavalioni on sillai vähähiilarinen (tai näin mä luulin ;) ) etten sokeria lisää juuri mihinkään, syön vain ruisleipää enkä sitäkään edes päivittäin. Aika usein myös ruoan kanssa teen uunivihanneksia ja pasta ja riisi on aina tummaa tai täysjyväversiota. Ja mielestäni paras ja täyttävin aamiainen on puuro. Siis ennen kalorilaskuriin liittymistänikin.
olisikin helppoa jos tähän asti oisin joka päivä syönyt pussin karkkia, sipsiä ja juonut litran limua ja kahvissa kermaa ja sokeria :) Kotona ei ole edes koskaan herkkuja. Ne on tullu syötyä heti ostettuani ;)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 14.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 50
0
 

Vaikka söis ns. hyviä hiilareita, se ei vielä tee ruokavaliosta tosiaan vähähiilarista. Ruisleivässä, puurossa ja täysjyvätuotteissa on paljon hiilihydraattia, joka imeytyy hitaammin ja tasaisemmin kuin sokerista ja valkoisesta viljasta saatavat hiilarit.

Itse olen vähentänyt hiilareita sillä, että otan vähän vähemmän sitä pastaa/riisiä/perunaa ja korvaan sen salaatilla ja kasviksilla sekä hyvälaatuisella proteiinilla. :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 14.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 239
0
 

Tässä oma esimerkki viime maanantain safkoista ja ravintoainemääristä (kyseisenä päivänä maksimikestävyys-spinning illalla)

Aamiainen:
aamupirtelöksi rasvatonta maitoa 2 dl, puolikas gefilus tehojuoma, banaani ja kuitulisää
lisäksi ruisleipä, jossa täytteenä reilusti vähärasvaista leikkelettä ja vähärasvaista juustoa, kurkkua, kahvia
proteiinia 21 g, hiilareita 49 g ja rasvaa 7 g

Lounas:
kokolihaa työpaikkaravintolasta (punaista lihaa, kanaa, kalaa tmv.)
lisukkeeksi paljon kasviksia ja vain liikuntapäivinä nokare riisiä, muusia, jälkiruoka tmv.
2 dl rasvatonta piimää
proteiinia 46 g, hiilareita 51 g ja rasvaa 29 g

Välipala:
ruisleipä, jossa täytteenä reilusti vähärasvaista leikkelettä ja vähärasvaista juustoa, kurkkua, kahvia
proteiinia 12 g, hiilareita 17 g ja rasvaa 6 g

Proteiinipatukka heti treenin jälkeen
proteiinia 30 g, hiilareita 13 g, rasvaa 5 g

Päivällinen:
kokolihaa kotona, lisukkeeksi paljon kasviksia
iltapalana vielä maitorahkaa 250 g, mangososetta puoli purkkia (Piltti-lastenruoka) tai vaihtoehtoisesti puoli purkkia vaniljajogurttia (vähemmän sokeria versio), hedelmiä ja kuitulisää
proteiinia 82 g, hiilareita 51 g, rasvaa 31 g

yhteensä proteiinia 35 % (2,6 g/painokilo), hiilareita 33 % ja rasvaa 32 %
Normisti rasvat jää n. 25%, hiilarit n. 35 % ja prodet sitten loput 40 %.

Oma proteiini-listaus on tämä:
- maitorahka ja vähärasvaiset "juoksevat" maitotuotteet kuten maito ja piimä
- naudan paistijauheliha 5 % rasvaa
- broilerin rintafilee nahaton
- polar-juusto 5 %
- raejuusto 2 %
- kalkkuna- ja broilerileikkeleet
- tonnikala auringonkukkaöljyssä
- kananmunan valkuaiset (munakkaassa tietty :-) siluetti-kevytmeetvurstin tai vähärasvaisen kinkun kera

Niin joo, eikä labrakokeiden perusteella ole huomautettavaa kolesterolin suhteen... :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 14.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 56
0
 

Tein -vaikka itse sanonkin- tosi hyvää jauhelihalinssisoppaa ruoaksi. Samalla sain käytettyä kaapista loput herkkusienet (oli helppo piilottaa siipaltani kun tarpeeksi pieneksi silppusi ;) ).
Kaupasta ostin soijarouhetta jolla ajattelin jatkaa jauhelihaa, mutta vähärasvainen naudanjauheliha olikin tarjouksessa niin käytinkin sitä sitten reilummin. Soijarouhepaketissa lukee että sitä voisi syödä jogurtin seassa joten menee kokeiluun, jos siitä saisi vähän lisäprotskua.

Täytyy muuten sanoa näin hieman aihetta sivuten, että olo on ollut flunssasta toivuttuani tosi energinen ja hyvä. Olen pärjännyt vähemmillä unillakin. Uskon että ruokavalion hiominen on auttanut (:
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 15.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 50
0
 

Minäkin aina välillä huokailen tuota proteiinin osuutta. Ei siinä muuten olisin kai ongelmaa, mutta kun välillä lihansyöminen alkaa tökkiä todella pahasti, ja pelkkä ajatus lihan syömisestä saa aikaan kuvotusta. Soijat, pavut ja kalat on meidän perheessä allergian takia kieltolistalla, eikä oikein huvittaisi vedellä rahkaa kilokaupalla. Ongelmallista.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 10.3.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 52
0
 

Ootko sä itse allerginen vai lapset?
Mikäli jälkimmäinen mutta itse voit syödä, ihan hyvin voit omaan jugurttiisi/puuroosi lisätä vaikka tota soijarouhetta.
Parsakaali on proteiinipitoinen kasvis.Pähkinöissäkin on jonkun verran.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 10.3.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 50
0
 

Nni, minä itse olen allerginen soijalle, pavuille, pähkinöille ja vaikka mille, mies taas niin allerginen kalalle, että pelkkä haju saattaa aiheuttaa oireita. Vähän hankalaa...

Muoks: Parsakaalia voisikin kokeilla, siitä en tiennytkään.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 10.3.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 52
0
 

Huh,mimmosia määriä lihaa nuo miehet kykenee syömään!Itsellä ei kyllä menisi alas kaksi kertaa päivässä 150g ja sitten vielä lisäksi se kotiruoka ja tonnikalaa..Huh huh.Eipä uppoaisi itsellä.Siksi itsekin takkuan proteeinin kanssa.Itse ostin nyt soijarouhetta ja sekotan sitä eväsjogurttiin.Ihan o.k.,mutta petyin vähän siihen,miten vähän se nostaa proteiineja.On kuitenkin aika kevyttä tavaraa.
Rahkaa on nyt yritelty ostaa,mutta se on ehkä liian hapanta pelkiltään meidän makuun,ja jotta mehukeitto antaisi makua,niin menee niin paljon,että tulee ihan pirtelöä.Mietin eilen,kun olen nähnyt jotain rasvatonta vanilijavanukasta,että mitähän jos sitä heittäisi edes ruokalusikallisen sinne sekaan.Pitäisi vaan katsoa,ettei siinä sitten ole sokeria.

Itse muuten vaihdoin juuri raejuuston siihen 2%,kun kuvittelin,ettei se kovin "pahaa" rasvaa ole.Ja minulla kun proteiininen lisäksi ei tahdo täyttyä rasvat.Esim.tonnikala on öljyssä ihan hirveän makuista-maistuu peltipurkille.Tosin olen yrittänyt sitten lisätä rypsiöljyä jälkikäteen,jos teen tonnikalasta jotain.

Ilokseni huomasin,että ainakin laktoosittomassa raejuustossa on 16% proteiinia!Sehän on enemmän kuin rahkassa,ja rakastan raejuustoa.Pelkään vaan,että jos alan syödä sitä liikaa,niin kyllästyn.Niin kävi ananakselle.Tosin se alkaa taas maistua,muttei kylmänä.

Tuo maitotueotteiden rasva tuntuu jakavan mielipiteitä.Ei tiedä,ketä uskoa.Toki nyt en käytäkään peruskermaa tms,mutta jogurtit,kermaviilit,ruuanvalimistuskermat olen yrittänyt ottaa rasvatonta,tai tosi vähärasvasta,ja sitten tulee joku,ja sanoo,että pitää ottaa normaalirasvasta..Siskoni etenkin puhuu maitotuotteissa rasvan puolesta..
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 10.3.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 860
0
 

Laktoosittomissa maitotuotteissa ei kyllä paljoa ole rasvan määrän suhteen valinnanvaraa. Mun mielestä ne on kaikki jotain superhypervähärasvaisia. Jos pystyy käyttämään vähälaktoosista niin sitten on valinnanvaraa vähän enemmän.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 10.3.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 87
0
 

 Stine kirjoitti...
Laktoosittomissa maitotuotteissa ei kyllä paljoa ole rasvan määrän suhteen valinnanvaraa. Mun mielestä ne on kaikki jotain superhypervähärasvaisia. Jos pystyy käyttämään vähälaktoosista niin sitten on valinnanvaraa vähän enemmän.
Heh-mä oon just päinvastasta mieltä.Yritin siirtyä täysin laktoosittomiin,ja jogurtteja ei ollut kuin paria makua rasvatonta-ja niissä pirusti sokeria,ja ruokakermassakin oli 15%!!!En oo ikinä käyttänyt niin rasvasta.Ja raejuustossa on 2%,kun oon tottunut rasvattomaan.Ruokakermoissa käytän sitten hylaa(ja se cocos-lime on niin hyvää,etten voi lupua!Siinä vielä sydänmerkkikin ;) ),vaikka vähän vääntää ,ja muuten pyrin laktoosittomaan (maito puurossa,raejuusto jne,ja jogurtit soija-jogurtteja).Mutta yhä en ole varma,onko maitorasva paha vai hyvä,kun yksi sanoo yhtä,toinen toista.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 10.3.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 860
0
 

^eikai se kokonaan pahaa voi olla...mutta hieman epäterveellisempää kuin pehmeät rasvat?
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 11.3.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 50
0
 

Virallisterveellisten suositusten mukaan huonojen (=tyydyttyneiden) rasvojen osuus pitäisi olla alle 33% ravinnon kokonaisrasvasta. Transrasvoja (=kovetettua kasvirasvaa) ei tarvita ollenkaan (esim. kasvisrasvajäätelöt muistaakseni). Kookosrasva lukeutuu noihin tyydyttyneisiin.

Mä käytän päivittäin lihaa (jauheliha 17% rasvaa, muut vähärasvaisia), juustoa (normirasvainen, 24% rasvaa), maitoa (kevytmaito). Leivän päällä en käytä rasvaa (vaan maksamakkaraa, proteiinin lähde sekin).

Mä saan ton rasvaprofiilin kuntoon ruokalusikallisella öljyä. Jos käyttäisin leivän päällä kasvismargariinia, niin ei tarvitsisi vipata sitä öljyäkään kun osuus olisi jo kunnossa. Öljyn taas hukkaan joko paistamiseen tai puuron sekaan.

Mun päivittäinen ruoasta saatu energia on noin 1500 kcal ja siitä rasvan osuus noin 30% useimmiten. Itse pyrin siihen, että rasvaa on ruokavaliossa 1 gramma/ihannepainokilo.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 11.3.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 161
0
 

Täällä käytiin hiljattain keskustelua kookosrasavoista ja muista rasvoista.Siinä joku heitti sitten,kuinka kylmäpuristettu neitsytkookosöljy on niin terveellistä.Etsin siitä sitten tietoa netissä,ja löysin näitä:
http://www.kookosravinto.com/terveys.htm ja
http://www.kookosravinto.com/kilpirauhanen.htm (mullaon kilpirauhasen vajaatoiminta)jne,ja ajattelin kokeilla.Nämä on näitä ikuisuuskysymyksiä,että mikä tutkimus väittää mitäkin.Ikinä ennen en ole paljon muuta kuin öljyä (ja sitäkin tosi vähän) käyttänyt rasvoista ruuanlaittoon.Olin vuosia lähes rasvattomasti syövä.En täysin,mutta tosi lähellä sellaista.
Noita maitorasvoja ei aina osaa ajatella "kovina" rasvoina.vaikkakin vähänhän niitä jogurteissa ym on.Ja mietin,onko soijajogurtin rasva parempaa laatua kuin maitojogurtin.Pää menee sekaisin,jos näitä kakkia tutkimuksia lukee..

Mä en syö jauhelihaa,vaan kokolihaa tai kalaa.ne on kuiteskin yleensä vähärasvasia (naudan file-kun on tarjouksessa ;) ,brolerifilee-marinoimaton,marinoin itse,mausteet,sitruunamehu ja rypsi/oliiviöljy).Possua en syö kuin pari kertaa vuodessa,ja sekin filettä.Kammoan kakkea "läskiä".Siis ne ällöttää jo,ei vain kalorien takia.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 11.3.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 860
0
 

Mulla on enemmänkin rasvan määrä ongelma kuin laatu. Ei meinaa saada millään lähellekkään tarvittavaa määrää, kun suosii lähinnä rasvatonta ruokaa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 11.3.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 836
0
 

 Shamaani kirjoitti...
Mulla on enemmänkin rasvan määrä ongelma kuin laatu. Ei meinaa saada millään lähellekkään tarvittavaa määrää, kun suosii lähinnä rasvatonta ruokaa.
Juu,sama oli mulla.Mutta nyt oon pakootanut itteni käyttämään vähän enemmän rasvaa.Mutta en mä kyllä sitä 30% saa normipäivinä ikinä!Kun nyt edes menee yli 20% niin siinäkin on tekemistä.En tiedä sitten onko apua vai ei,mutta kokeilen nyt jatkaa sillä,että rasvaa lisään.Joko öljyä tai tuota kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä.Kuulemma se normikaupan kookosrasva,joka ei ole kylmäpuristettua,on taas sitten "huonoa"rasvaa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 11.3.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 860
0
 

Liian vähäinen rasvan saanti aiheuttaa myös sitä, ettei paino putoa kuten toivoisi ja odottaisi. Rasvaa tarvitaan elimistön "voiteluun" niinkuin täällä joku sanoi.

Sellainenkin huono puoli on liian vähällä rasvan saannilla, että iho kuivuu paljon herkemmin.

Vuosikausia mulla halkeili kämmenselät käsien kuivumisen takia talvisaikaan. Tammikuussa kädet oli siinä kunnossa, että kun pisti käden nyrkkiin, niin kämmenselän halkeamista tihkui veri. Rasvasin vaikka-ja-millä, parhaimmaksi osoittautui se, että hieroin niihin illalla Nahkissia ja laitoin puuvillahanskat yöksi käteen (Nahkis on aika tahmeeta ainetta, ei imeydy nopeasti). Tietoisesti en ole koskaan rasvaa vältellyt, mutta olen aina käyttänyt sitä varsin niukasti. Kun sitten aloitin tämän oman remonttini niin luin tuosta rasvan määrästä. Mun rasvat jäi alle 25%. Nyt kun on tullut 5 kuukautta vahdattua tätä syömistä ja myös rasvan määrää/laatua, niin eipä tarvitse enää rasvata käsiä eikä naamakaan punoita. Ja talvi on ollut erittäin haasteellinen iholle.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 12.3.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 161
0
 

Niin me ihmiset ollaan erilaisia. Mulla on aika helppo pitäää tota rasvaa 25-30%, mutta alle 20 olisi vaikea päästä. Eilen illalla esim. popsin muutaman kymmenen pähkinää (sekoituksesta) ja jo jysähti rasvat 35%.

Itse allekirjoitan ton ihon kuivumisjutun myös. Mulla on tänä talvena ollut erityisen hyvä ihon erityisesti kasvojen kunto (saattaa unohtua muutama päivän rasvaus kokonaan) ja huulipielet eivät ole kuivuneet/halkeilleet ollenkaan ja vaikka olen käynyt uimassakin (kloorivedessä) 2krt vk niin silti ei ole enempää kuin yleensä tarvinnut rasvata. En löydä asialle muuta yhteyttä kuin tarpeeksi rasvaa ja enemmän kasviksia (500g tai enemmän päivässä) kuin ennen. Ja enenkään en ole niitä karsastanut Musiikkia
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 12.3.2010
Viestejä 8
0
 

Tänään oli Ylen aamu-uutisisissa Englannissa jossain yliopistossa tehdystä tutkimuksesta,jonka mukaan 40% ihmisistä laihtuu parhaiten vähärasvaisella dietillä.Tällaisia olen aiemminkin kuullut,ja siksi tuo 30% rasvamäärä ottaa koville uskoa.Olen kuitenkin lisännyt rasvaa.
En muista muita prosentteja,mutta tuo oli isoin prosentti.Sitten olin joku pienenpi määrä,joille sopi vähähiilihydraattinen,ja sitten vielä kolmas ryhmä...Hmm..Nyt unohdin millä ne laihtui.Perustui siihen,että testasivat ennen diettiä ihmisten geeniperimästä jotain,ja sen perusteella valitaan dietti.Tutkimuksessa oli myös paljastunut,että äidin raskauden aikana syömä ruokavalio vaikuttaa yllättävän paljon sikiön tulevaan aineenvaihduntaan ja muihin painoon vaikuttaviin seikkoihin.Yritin löytää tähän asiasta linkin,mutten löytänyt.Se oli aamu tv:n Tiedeuutiset-osiossa.
Tuon jälkeen en kyllä aio ottaa stressiä siitä,että en saa ikinä arkena 30% rasvaa täyteen.lauantaisin saan hyvinkin,joskus jopa 32%mutta se on sitten usein täytetty epäterveellsin keinoin,eli illalla 30g sipsiä (ostan muka parempia,rypsiöljyyn tehtyjä,vaikka tuskin paljon merkkaa) ja juustoa vähän enemmän (tosin 9% mozzarellaa,jota aina viikonloppuna tungen ruokiin).
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 12.3.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 860
0
 

 
<< Edellinen sivu 1 2 Seuraava sivu >>

Vastaa
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Proteiini huoh...